Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotkakotkaaa---

Co po socjologii? Czy sa szanse na znalezienie pracy?

Polecane posty

Gość kotkakotkaaa---

Gość kotkakotkaaa---
naprawde? czemu tak myslisz? naprawde tak zle znalezc prace po socjologii? a jesli studia te skonczylo sie w niemczech i ma sie super znajomosc niem.? zmienie to cos na lepsze?

Gość kotkakotkaaa---
czy jest naprawde tak zle?? pomozcie

Gość przelamujac fale
powiem Ci tak, jesli nie nastawiasz sie na kariere naukowa tzn. zatrudnenie gdzies na uczelni wyzszej to mozesz miec problem, ja jestem wlasnie po socjologii i z mojego rocznika w zawodzie pracuje jedna osoba, wlasnie na uniwerku. Reszta znalazla prace, ktora ma niewiele wspolnego ze skonczonym kierunkiem.

Gość kotkakotkaaa---
a co te osoby robia? ach czesto tak jest,ze praca ktora sie potem wykonuje ma niewiele wspolnego ze skoncz.studiami:((( czy jesli studia te skoncze na niemieckim umi polepsza sie moja sytuacja??

Gość przelamujac fale
trudno mi powiedziec czy uniwersytet niemiecki jakos wplynie na Twoje notowana na rynku pracy, na pewno jezyk jest atutem, ale czy wystarczajacym.... Zacznij moze od sprawdzenia w sekretariatach na wydziałach, gdzie jest kierunek socjologia, sprawdz, gdzie sa oglaszane konkursy na asystenta i zloz tam swoje dokumenty. A ludzie z mojego rocznika pracuja np w urzedach statystycznych, urzedach pracy, osrodkach pomocy spolecznej, jako przedstawiciele handlowi, na poczcie, w policji . Ale to bardziej kwestia wyksztalcenia wyzszego niz studiow.

Gość kotkakotkaaa---
masz racje...po tym nie ma sie konkretnego fachu,mimo,iz studia sa ciezkie,samo przebrniecie przez statystke graniczy z cudem:( co masz na mysli z tym asystentem? pozdr.

Gość biedna studencina
ja wlasnie studiuje socjologie i planuje isc potem na kuratora, bez zadnych podyplomowek tylko od razu po mgr, mam nadzieje ze mi sie uda:)

Gość halohaloja
nie musisz od razu pracowac w swoim zawodzie, ja skonczylam 5 lat temu zarzadzanie i marketing (porazka) a pracuje w jednostce budzetowej jako ksiegowa (praca fajna i dobrze platna), to samo jest z socjologia, studia fajne ale co potem? przeprowadzac wiecznie ankiety na spoleczenstwie? pozdrawiam i zycze znalezienia fajnego etatu

Gość pudelko
moja siostra jest po socjologii, teraz sklada pudelka w anglii

Gość kotkakotkaaa---
a co trzeba zrobic ,zeby isc na tego kuratora?ile to trwa? ach, za ta robote to istna masakra, niewiadomo co studiowac, zarzadzanie do kitu,pedagogika tez,nauczycielskie tez nie bardzo mam nadz.ze jakos mi sie uda cos znalezc,zeby chociaz ciut wiecej miec niz 1300 netto:(((

Gość przelamujac fale
Do studenciny: na kuratora to bardziej po pedagogice pracy socjalnej albo resocjalizacji, no ale sprobowac mozna:) A z zatrudnieniem na Uczelni sytuacja wyglada tak, że istnieje system ksztalcenia, na ktory skladaja sie rozne stanowiska, wiadomo, zaczynasz od najnizszego a konczysz na profesorze, jesli Ci starczy sil i wiedzy;). Skupmy sie na asystencie, z reguly na uczelniach oglaszane sa konkursy na to stanowisko, skladasz wymagane dokumenty i jesli Cie zaprosza to idziesz na rozmowe. Ludzie czesto skladaja dokumenty w kadrach, ale to blad, bo cala procedura zaczyna sie od Dziekana Wydzialu, wiec najlepiej tam sie dowiadywac, Wydzialy najczesciej maja swoje strony internetowe gdzies tez znajduja sie takie informacje. Ale nie nastawiaj sie na kokosy, bo w budzetowce nie zarabia sie duzo, szczegolnie na poczatku.

Gość kurtka.debenhams
nie jestem pewna,ale wydaje mi sie ze do Biedronki na kase przyjmuja po kazdym kierunku...wiec moze zapytaj tam..www.biedronka.pl/career

Gość kotkakotkaaa---
ach dzieki,ale do biedronki mozna isc po zawodowce, do tego nie trzeba miec wyzszych studiow i znajomosci statystyki,nie uwazasz??

Gość kurtka.debenhams
no wlasnie...... po studiach czy po zawodowce w polsce i tak skonczysz na kasie w Biedronce !!!! hmmmm.........mysle,ze to moglby byc ich slogan? widezialam ze powinnam bylam pracowa w reklamie...

Gość kurtka.debenhams
a znajomosc statystyki moze sie przyda np. zauwazysz ze przed siwtami statycznie wzrost sprzadazy mleka jest 10 % - musisz to zglosic do menadzera zeby wiedzila ze trzebab bedzie w tym okresie zamowi wiecej kartnow....

Gość kotkakotkaaa---
ach daj spokoj, zadalam pytanie co po pedagogice czy politologii i tez bys pisala dczy pisal o biedronce,wiec nie ma sensu zaglebiac sie w temat

Gość frances___
szanse sa, duzo zalezy od ciebie ,znajomosci i szszcescia