Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu problem

problem

Polecane posty

Gość znowu problem

Mój syn pierwsza klasa liceum ma same 1 z religii , reszta ocen jest ok a jedynki uzyskał z kartkówek.Jutro mam przyjsc do szkoły . Sama nie wiem co robic , czy wypisac syna z religii czy mu tym nie zaszkodzę ,poradzcie!

Gość teklla bzdrawa
wpisz po co ma sie meczyc,to liceum jakie moze mieć prob lemy ?? moje dziecko nie chodzi w ogole i żyje :P No chyba że chce mature pisac z religii to nie wypisuj :classic_cool:

a czym chcesz mu zaszkodzić ?...religia nie jest obowiązkowym przedmiotem ale fakt zapisał się na nią ....pogadaj z wychowawcą może od nowego półrocza nie będzie musiał na nią chodzić moi synowie w 3 klasie LO się nie zapisali na religię i nie chodzą wolą w tym czasie chodzić na dodatkowe zajęcia z matematyki bo zdają rozszerzoną ....na początku troszkę mnie to ruszyło bo przez cały okres edukacji chodzili ale argument matematyczny mnie przekonał

Gość znowu problem
Kurcze tylko że my w takim katolickim mieście żyjemy , nauczyciele i dyrekcja wszyscy są zawsze w kościele , trochę boje się ,że inni nauczyciele będą źle oceniac go z innych przedmiotów .

Gość znowu problem
jak to mam zrobic ? nie mam o tym pojęcia :( czy mam napisac pismo i złożyc u dyrektora szkoły ?

jakie pismo ?....na początek idź i porozmawiaj z wychowawcą on na pewno Ci poradzi jak masz postępować dalej ....ale skoro syn ma przez całą edukację w LO denerwować sie z powodu religii to lepiej mu ją odpuść lepiej niech się skupi na przedmiotach potrzebnych mu do matury

Gość teklla bzdrawa
napisz pismo na normalnej kartce ze od dnia n dzisiejszego syn Janek Kowalski nie bedzie uczeszczał na lekcje religii :) Ja jeszcze musiałam dopisać ze w tym czasie bedzie pod opieką rodzicow ale moj dzieciak jest mały 2kl.podst. ty raczej nie musisz swojego nianczyc :P

Gość teklla bzdrawa
po co łazic do wychowawcy bez sensu problem robić niech da kartke synowi a ten niech wreczy ksiedzu czy kto go tam naucza tej religi :P Jak byłam w liceum to sama se napisałam takie zwolnienie z religii i dałam ksiedzu (podrobione) hehehe przeszło :P

no tak ale zobowiązania związane z tym czy uczeń będzie chodził na religię czy nie podpisuje się na początku roku autorko zrób jak uważasz ja osobiście bym porozmawiała z wychowawcą i tyle

Gość znowu problem
Nie miała baba kłopotów to zapisała dziecko na religie. Jestem na siebie zła , syn już po pierwszych lekcjach gadał mi że czuje że ten ksiądz go nie lubi , potem jeszcze podpisałam się że chce aby syn uczestniczył na lekcje religii ,teraz żałuję :( Dziękuję za rady :)