Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manta8222

kiedy niemowle zaczyna przesypiac cala noc

Polecane posty

Gość manta8222

syn ma 11 tyg i o godzinie 19 jets kompany je cyca i zaypia budzi sie o 22 je cyca i zasypia potem jesli go nei obudze to spi do rana najczesciej ja juz sama go budze o 6 jelsi bym go nei obudzila to niewiem do kotej by spal czy powinnam budzic go w nocy bo pediatra powiedziala mi jak bylismy 3 tyg temu ze syn przybiera na wadze dobrze ale jest w dolnej granicy normy i teraz niewiem czy mam go budzic co te 3 godziny czy nie boje sie zeby nie spadlz wagi za dnia je co 2-3 godzinkia czasami czesciej i ejst przy piersi okolo 10-20 minut

Gość klaudia233
troszke za wczesnie budz go w nocy tak co 4 h max

Gość ghjklkl
wystarczy że go obudzisz jeszcze raz około 3-4 godz

Gość sjsd
co wy piszecie moze normalnie spac cala noc do tej 6 nic mu nie bedzie

Gość bez siana w glowie
Bez jaj, po co go budzić! Jak będzie głodne samo się obudzi. Co myślicie, że zagłodzi się przez sen?

Gość zrob tak234
pozwol mu przez tydzien spac do tej 6 a po tygodniu idz do pediatry i sprawdz czy spadlz wagi czy nie jesli spadl to wteyd go budz

Gość ciesz sie ze tyle ci spi
dziecko samo budzi sie na karmienie:> nie trzeba specjalnie budzic...

Gość aaliinaa
nie budź,niech śpi,ale po tygodniu sprawdź czy przybiera na wadze:) jak byłby głodny to budziły się częściej.ciesz się,że śpi w nocy

Gość manta8222
jak syn mial 3 tyg to pediatra powiedzial ze jak karmie na zadanie to dziecko moze nei jesc max 3 godziny i raz dziennie moze to byc 5 h ale wteyd syn mial 3 tyg teraz niewiem czy budzic czy nie mysle ze nic sie nei stanei jak nei bede budzic a potem pojde sprawdzic jego wage tylko boje sie zeby pediatra mnie nei ochrzanil co ze mnie za matka ze glodze dziecko lub cos podobnego

moj syn mial 10 tyg jak zaczol spac od 21 do 6 i nic mu nei było przybieral dobrze na wadze

Gość manta8222
sprobuje pozwolic mu spac do tej 6 a po tyg pojde z nim na wage

Gość 345 klara
mam kobitki metode na wazenie malca w domu.Jak ktos ma wage lazienkowa i oczywiscie nosideko samochodowe to nie ma problemu.Moje nosidelko wazy rowno 2.6 kg i dobrze sie miesci na wadze.Waze moje dziecko kiedy chce.

jeszcze niedawno chcialbym miec Twoj ptroblem bo maly budzil sie w nocyco 3 godz na jedzenie :O wiec do niedawna bylam bardzo niewyspoana. Ale teraz dzieki Bogu przesypia cala noc :). Jesli dziecko dobrze przybiera na wadze to nie trzeba go budzic na karmienie. Ktos wczeniejpisal ze do 6 nic mu sie nie stanie i moim zdaniem mial racje.

Gość sderec
w domu jak amsz wage zwaz siebei a potem wejdz na wage z dieckiem i zobaczysz ile przybiera

Gość do jagoda369
czy twoje dziecko samo nauczyło sie przesypiac noc? i ile ma miesięcy? bo mój Syn ma 5 m-cy i budzi się 3-4razy i od godziny 4tej już zazwyczaj niechce spać.

tez mam ten problem moja mała od kilku dni tez sie nie budzi w nocy tyle ze ma miesiac dopiero...nastawiam sobie budzik i wybudzam ja i daje jej jesc chociaz raz przez noc.

Gość po co wy
budzicie dzieci... same się obudzą jak będa głodne... nie rozumiem tego... jakbym chciał zeby moje przesypiało calą noc.....

Gość mama filipa
Nie rozumiem po co budzić dziecko w nocy. Według mnie to bez sensu. Jak będzie głodne to samo wstanie. Raczej nie zagłodzi sie przez noc. Mój Filip poczatkowo wstawał co 3 godz, jak miał 6 tyg pierwszy raz przespał noc (od 21 do 5) Cóż to była za cudowna noc ;) Potem przez cały tydzien budził się ok 5 i najadł się i spał do 8. Myślałam, że już mu tak zostnie. Niestety ostatnio znowu mu się coś poprzestawiało i wstaje w nocy ale już nie tyle co kiedyś. Pierwszy raz budzi sie ok 2-3 i potem jeszcze ok 5. No ale ma dopiero 9 tygodni więc nie ma co wymagać żeby spał w nocy. ja mam natomiast inny problem - maly nie chce spać w dzień!! Prawie w ogóle nie śpi. Ucina sobie tylko 10-15 minutowe drzemki przy cycu. I tyle! I ma tak od urodzenia. Tylko pierwsze dwie doby przespał. I mam robić? Bo to chyba nie jest normalne.

do : do jagoda369----moj syn ma 6.5 miesieca i od czasu jak skonczyl 6 m-cy to przesypia noc :) . Chociaz czasem jest wojna bo chce z nami spac . Nie przejmuj sie ze teraz sie budzi tak czesto moj w jego wieku tez tak sie budzil. A to ze od godz 4 nie chce juz spac moze przez to ze za wczesnie kladziesz go spac . Bartek idzie spac okolo 18.30-19 i budzi sie o 6.30 :O wczesnie , ale przynajmniej mamy z mezem wieczor dla siebie :)