Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiulka_myszka

Błąd w przyjmowaniu tabletek anty ?

Polecane posty

Witam, własnie zorientowałam sie ze zrobiłam bląd w przyjmowaniu tabletek Kontracept. Po przyjmowaniu tabletek przez 21 dni jest ta przerwa 7 dniowa w której jest krwawienie ( w moim przypadku dostałam okres) i tabletke z nowego blistra powinnam zazyc dopiero w 8 dniu tej przerwy a ja zażyłam ja 1 dnia krwawienia miesiaczkowego. :( Co mam robić? czy to może jakoś zaszkodzić zapobieganiu ciąży? Doradźcie bo to dopiero moje drugie opakowanie tych tabletek :(

Nic się nie stało.Przerwę można skrócić - tylko wydłużać nie wolno.

Gość Czizas...
Wybierz teraz całe opakowanie, tak jakbyś nie chciała robić przerwy na miesiączkę (taka sytuacja powinna być opisana w ulotce). W związku z tym teraz nie dostaniesz krwawienia. Kiedy skończy się opakowanie, to zrób normalną przerwę, tak jakbyś kończyła normalnie opakowanie środków anty. Jeśli nie przerwiesz brania tabletek, to wciąż jesteś zabezpieczona.

Gość Opinia...
Miała być Opinia poprzednio, a wyszło Czizas ;) Jeszcze jedna informacja 'na zapas'. Z doświadczenia wiem, że kiedy się nie robi przerw, to piersi potrafią bardzo boleć, ogólnie samopoczucie może (ale nie musi) być gorsze.. Więc przy takich objawach, jeśli wystąpią - nie ma się czym martwić. To minie, kiedy odstawisz tabletki na standardową przerwę... :D

Ooo dzięki za informacje :) Jak na razie żadne z tych objawów się nie pojawiło ;) A tak poza Tym któraś z Was przyjmowała te tabletki ? ;) Co o nich sądzicie ?? ;)