Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelus22

Daleka krewna,która ma 19 lat wychodzi za mąż a ja dalej sama

Polecane posty

Może to głupie,ale dziś na rodzinnym zjeździe poczułam się dziwnie.Dowiedziałam się,że pewna dziewczyna z rodziny wychodzi za mąż a ma 19 lat. Nie to,żebym zazdroscila,ale w takich chwilach nachodzą refleksje czemu jestem wciąż sama.A babka popatrzyła na mnie ze współczuciem. Żenada.Mam 22 lata i inne priorytety jednak ciężko przetłumaczyć to rodzinie.Niby żartują tylko,ale wyczuwam w tym kpinę.

Gość dobre pytanie...
będziesz starą jedzą uwodzącą młodych żonkosiów :classic_cool:

Gość rozumiem cie doskonale
u mnie wprawdzie nie rodzina,ale moja koleżanka z byłej klasy jest w ciąży z drugim dzieckiem,a ja-lat 20-jeszcze sie nawet nie całowałam :O czasem myśle,czy to świat tak pędzi,czy ja jestem opóźniona

Gość upssss
młode wiedzą jak dawać a stare rury rdzewieją a..i siedza na kafe

glen b dzięki za pomysł:O rozumiem cie doskonale- ja jestem po kilku zwiazkach,na powodzenie nie narzekam,ale nie chcę być z byle kim tylko po to,żeby ich uszczęśliwić. Na razie nie chcę się wiązać a do związków podchodzę z dystansem,raczej wolę luźne znajomości.Szkoda,że moja rodzina tego nie respektuje:(

Gość w sumie to ja uważam że
ładowanie siez zwiazek w tak młodym wieku jest prymitywne.Dawniej istotą życia kobiety było wyjście za mąż i urodzenie mu stada dzieciaków.Uważam,że 19-letnia dziewczyna,która zamiast iść na studia,zakłada sobie na głowę małżeńskie chomąto jest po prostu leniwa i mało ambitna,żeby nie powiedzeć prymitywna.Oczywiscie nie mówię tu o sytuacji,kiedy małżeństwo udaje siepogodzić z rozwojem zawodowym,ale to też uważam za głupie-ohajta sie w wieku 19 lat,a po roku będzie sie rozwodzic lub zdradzać męża,bo chociazby na studiach pozna 20 interesujących facetów :O

Gość dobre pytanie...
dziewczyny możecie pomóc ? http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4335185 Wiek młody nie oznacza głupich decyzji , niektóre panie znajdują wcześnie dobrego kandydata na męża , inne szukają i znajdują po 30tce .

zgadzam sie z wpisem wyżej , ja wyszłam za mąż jak miałam 20 lat ... pozniej ciąża ,chciałam dziecko ale za jakieś 2 lata ... urodziłam, zaczeły sie kłótnie bo wielmożny pan był ''uwiązany'' ,musiał pomoc przy dziecku a zwyczajnie mu sie nie chciało ... po takiej kilkumiesięcznej szarpaninie zostawiłam go ,daje se rade sama , mam nowego faceta ktory akceptuje córke (drugiego dziecka nie planuje) a ''eksmąż''nie płaci alimentów i wogóle porażka . Po rozwodzie jestem ,studiuje zaocznie ,wychowuje dziecko ,troche mi tego naraz na głowe spadło ,ale jakoś daje rade ... tylko że jak bym myślała w wieku 20 lat tak jak myśle teraz to pewnie zupełnie inaczej potoczyłoby sie moje życie ... nie ma co sie pakować w stałe związki w młodym wieku ... ;) pozdrawiam

Gość ja bym skoczyla jakbym
musiala wyjsc za maz w wieku 19 lat...

Gość Jurek Kabareciarz
No faceci jak zasadniczo mają tak ok. 35 lat to wtedy wiadomo, że mogą się ustatkować wcześniej muszą się wyszumieć A w wieku 19 lat...to właśnie zaczynają się bawić

Gość Jurek Kabareciarz
Ewelus, nie żeń się w wieku 22 lat co ja gadam, i 25 lat to jeszcze trochę za wcześnie no chyba, że znajdziesz rozsądnego chłopaka no ale pewnie musiałby mieć 35 lat wiem, że może różnica wieku nie gra roli, jeśli byłby to naprawdę poważny, rozsądny gość ale jednak lepiej wiązać się z osobami, co do których różnica wieku nie przekracza tych 3 lub 4 lat

mnie np im jestem starsza tym bardziej przeraza małzenstwo;) ok malzenstwo jak malzenstwo ale dzieci? NIGDY..dla mnei to za duze uwiazanie...... mam lat niecale 22

Gość ja mam 27
lat i co telefon od znajomych i rodziny to pytanie kiedy wesele kiedy dzieci, najgorsze ze ostatnio nawet moja mam zaczela sie czepiac ze nie mam dzieci amyslalam, a ja poprostu ciagle nie wiem czy moj partner to ten wlasciwy i to jest najgoesze

ciesz sie dziewczyno ze to ty nie wychodzisz za maz....trzeba miec nasrane w glowie zeby w wieku 19 lat popelniac ten blad :P

Gość to ty sie chwalilas
ze sie lubisz puszczac?