Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Meganxxx

Ile z Was tak naprawdę ubiera się w second-hand???

Polecane posty

Hejka!!! Zadałam takie pytanko bo zastanawiam się czy taki ciucholand ma jeszcze rację bytu?Ja sama bardzo często kupuję w ciucholandach(nie rzadko nowe rzeczy).Dziecko też ubieram za grosze,wydatek rzędu 1 czy 2 euro(dodam,że jestem za granicą) Piszcie co myślicie,pozdrawiam!

mieszkam w polszcze nieopodal stolicy i nie ubieram sie w second-handach, bo szczerze mowiac brzydza mnie ciuchy noszone przez kogos wczesniej, metki sa przeszywane, a ciuchy malo ciekawe nawet jak nowki sztuki niesmigane

Gość frentii
szczerze mowiac nie rozumiem jak mozna grzebac w noszonych ciuchac i je kupowac, szczegolnie jak stac czlowieka na zakupy w normalnym sklepie.

Gość poczatkujaca dietowiczka
bo jak kupujesz masówke z h&m czy innych sieci to wszyscy naokoło maja to samo, ja generalnie mam swoje ulubione sklepy jeszcze nie tak popularne i sie tam ubieram ale czasem tez zajrze do szmateksu i cos upoluje np. ciezko gdzies kupic satynowa apaszke a w ciuchbudzie upolowałam śliczna za grosze juz nie pamietam czy to było 2 czy 3 zł

Gość WalkingWithAnts
A ja uwielbiam odwiedzac charity shopy w Londynie, uwielbiam wygladac niezwyczajnie i miec nie powtarzalne ciuszki za dobra cene, co nie znaczy ze nie stac mnie na markowe :)

Gość WalkingWithAnts
Ps. 'Jak mozna grzebac w noszonych ciuchach' w kazdym ciucholandzie ciuszki sa wyprane... wiec nie ma czego sie brzydzic...

ja nigdy nic nie kupiłam w lumpku ale własnie chciałabym zacząć w nich szperac bo podobno niektóre rzeczy sa super :) nawet ostatnio zadałam tu pytanie czy ktoś zna w toruniu lumpeksy :)

Gość dla tych z uk
ja ostatnio zamowilam pare ciuszkow z oxfamu, sa troche drozsze niz w normalnych second handach ale za to przesylka jest za darmo. mozna znalezc ciekawe rzeczy.

Ja czasami lubię też poszperać w lumpkach i czasami uda mi się coś znaleźć, ale żeby coś fajnego znaleźć to trzeba UMIEĆ szukać :-)

Gość a mnie tam zwisa
byle było praktyczne mam kupuje w karsztadzie w Frankfurcie przeceny to maja nieraz do 70 % i

Gość focaa
A co to jest w karsztadzie??? "Karstadt"

Gość ja nie umiem tam nic znaleźć
ale mój małżonek czuje sie w lumpexach jak ryba w wodzie.Przynosi nam fantastyczne ciuchy-czasem nawet nowe sportowe buty(mnie i moim dwu nastoletnim córkom) mamy rodoche jak kupi cos za grosze choć stać nas na sklepy formowe. Np Vansy (nowe )za 12 pln lub trampki za 10pln :-)))

Znam wiele dziewczyn co ubierają się w lumpexach i mają takie ciuszki że hej! Jesli coś jest ładne i nie zniszczone(czasem nawet nowe,lub założone ze 2 razy)to czemu nie? oczywiście bielizny to nie.

Gość aga ja jaa aa
ja też chętnie bym się ubierała w sh, ale nie potrafię tam szukać, dobija mnie taaa sterta ciuchów i rezygnuję; swoją drogą w sklepach też zakładasz przymierzane już rzeczy...więc nie panikujcie

Gość aga ja jaa aa
a znacie jakiś fajny s-h w Kaliszu??

Gość Ja sie uzalezniłam
od kupowania w sh:O:P

Gość ja sie nie tylko ubieram
ale glownie wynajduje ciuchy na rozna przebieranki, takze zaslony, obrusy rozne wariackie przedmioty

Ja dziś wygrzebałam 2 bluzeczki i czapeczkę na Małą z NEXT za 1 euro + bluzka satynowa z NEXT również za "jurka" i gdzie tu sens kupować nowe rzeczy?Nie raz słono płaciłam za ciuchy z ZARA ,które już po pierwszym praniu wyglądały okropnie:(

Gość kurtka nexta
ostatnio za 2 euro mi się trafiła :P

jak mam czas to pewnie, ze wpadam do lumpka, lowie lowie lowie i czesto cos fajnego wylowie jednak wymaga to czasu i cierpliwosci nie jest to prostre szybkie kupowanie jak wejscie do galerii i zgarniecie kilku wieszakow. nie nie ale mozna wyszperac naprawde cudne rzeczy uwielbiam swoj zakiet top shop, pasuje do wszystkiego a kosztowal z 12 zl uwieliam nienosone trampki converse, cena ok 10 zl :) mam 2 polo tommy hilfiger, chyba to jest meska S ale pasuje idealnie plus cala masa nieznanych marek ktore gwarantuja mi, ze nikt nie bedzie wygladal podobnie do mnie :) ale do tego trzeba miec czas i spokoj! nigdy w pospiechu w lumpie niczego nie kupisz... aha i warto chodzic do tych mniej popularnych... w centrum wawy teraz sa takie po 60 zl /kg i tlum ludzi :O dramat