Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łuszczyczka

czy ktoś zna domowy sposób na nabytą łuszczycę ?

Polecane posty

Gość LAPSKSCNDJVB MXXMMA A
TA CHOROBA SIE TYLKO NASILA W PEWNYCH OKRESACH;/ U MOJEGO TATY AKURAT W LATO KIEDY TRZEBA NOSIC KROTKIE SPODENKI,A ON NIE CHCE BO SIE WSTYDZI:( JA MU MOWIE,,TATO NIE PRZEJUMJ SIE,, OBIE Z MAMA GO POCIESZAMY ALE ON SIE TYM STRASZNIE DOLUJE:( SZKODA MI GO BARDZO:( ALE COZ, NAJWAZNIEJSZE ZE TO NIE CHOROBA SMIERTELNA

Gość diablonka
zarazic sie faktycznie nie da, ja bylam w moim bylym 3 lata i nic podobnego na twarzy mi sie nie pojawilo. tez mi go strasznie zal i on sie bardzo doluje...

Gość LAPSKSCNDJVB MXXMMA A
moj tata tez sie wkurza i doluje, wiem cos o tym:(

Gość Jadwik13
nie znam sposobu ale dopiero dostałam łuszczyce jak nabyłam cukrzyce typu 2.

Gość Mark+Iza
znam sposob na pozbycie sie luszczycy. wejdz na strone w googlach: dot. rybka kosmetyczna garra rufa. podobno czyni cuda.

Gość gość
Łuszczyca jest chorobą genetyczną,ale również może ją wywoływać brak czynnika który znajduje się w wątrobie. Jeśli nie genetyka jest odpowiedzialna za łuszczyce to wątroba. Aczkolwiek dermatolodzy mówią,że nie moze byc genetycznie. Choruje na nią od 12 lat. (mam 20). U mnie jest genetycznie uwaunkowana. ale również może wywoływać ja stres,alkohol,itp. . Pozdrawiam

Gość gość
Ja swoja smaruje olejkiem arganowym,luski nie mam ,nie swedzi,ale sa czerwone plamy.Zyje z tym cholerstwem 30 lat.

Gość Zufilek
Moi drodzy czytam wasze wpisy i mogę sie też dołączyć do grona łuszczaków. U mnie pojawiła sie w wieku 50 lat na stopach (łuszczyca krostkowa) i tak będzie ze mną już do końca. Na łuszczycę bardzo pomaga słońce dlatego nie wstydzić się a wystawiać jak tylko zacznie grzać. Również nasze morze (chodzenie i moczenie w moim przypadku stóp). Czytałam ostatni że oklady z zaparzonej zielonej herbaty, ale nie próbowałam. Ludzie dziwnie czasami patrzą na moje stopy gdy mam sandały ale ja ich olewam mają być wystawiane na słońce i tak robię. A poza tym trzeba się nauczyć z tym żyć. Pozdrawiam wszystkich łuszczaków .