Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zagubiona w milosci

Płytki sen

Polecane posty

Mam pytanie.. czy ktoś z Was poradził sobie z tzw płytkim snem.. Wieczorem gdy kładę się spać nie mogę zasnąć.. budzę się po kilka razy w nocy.. dziś nie spałam od 4-6.. strasznie to męczące :O jak już zasnę to mam masę głupich snów.. :/ sama nie wiem skąd się to bierze.. Chciałam brać ziołowe tabletki uspokajające.. działają też nasennie.. Tylko nie chciałabym żeby mój organizm przyzwyczaił się do nich :(

Gość nikt nie odpowie..
:(

Gość no nikt nie odpowie
nie wierze zebym byla sama z tym problemem.. :O

Czasami też tak mam. I też nie wiem z czego to się bierze. Kiedyś ktoś mi powiedział, że to mogą być nerwy, ale ja nie mam znerwicowanego życia. Pomyślałam sobie, że może to wynikać z tego, że w ciągu lubię urządzić sobie małą drzemkę, ale to też nie to.

Stres i świadomość ,że znów się nie zaśnie -sprawia ,że się nie śpi ;) Taka kwadratura koła ;) Może ciepłe mleko lub lampka wina przed snem pomoże ? A Jak nie -spróbowałabym leków ziolowych ( po konsultacji z lekarzem) >Po co się tak męczyć ?

mogą pomóc, zawsze warto spróbować. ja brałam i ziołowe i nasenne, myślałam, że mi lekarz pomoże na te problemy ze snem, a on tylko tabletki przepisał i cześć. teraz nic nie biorę, chyba tak mam, ze śpię jak zając i już

Ja zasypiam bez problemu ,ale też sen mam jak zając pod miedzą ;)

Gość ciesz się z tego że Twój
organizm potrzebuje mniej snu. Możesz sobie poczytać, zrobić coś pożytecznego do pracy, do domu - mnóstwo czasu do spożytkowania.

A co mi z tego ze mam wiecej czasu skoro czuje się senna, ciagle chodze i ziewam.. wczoraj wzięłam jedna tabletkę ziołową i o wiele lepiej spałam.. być może to sama świadomość,że coś się wzięło ;) ale w każdym razie lepiej mi się spało :)

Gość pomoc moga
tabletki+stopery

Gość Baśka_500
No właśnie do takich środków organizm może się przyzwyczaić,a śpisz slabo, bo masz za mało melatoniny. Najpewniej tak sobie rozlegulowałaś poczucie dnia i nocy, że Twój organizm wytwarza mniej melatoniny. Kup sobie melatoninę lekam, bierz jedną tabletkę na 1 godz przed snem, a wszystko się powoli unormuje.. wiem co mówię - przesżłam przez to jakiś rok temu.