Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tcyvu

czy zupy można mrozić?

Polecane posty

Gość tcyvu

jeżeli tak to w czym mrozicie, jakie i ile można przechowywać. I jeszcze jedno: czysty rosołek ile może stać w lodówce? z góry dziękuję

Gość onataka
ja mroze, tak 1,5 tygodnia gora trzymam, a rosól jezeli goracy wlalas do sloika i zakretka wklesla to tez mozesz troche potrzymac

Gość czyste zupy tak na przykład
czerwony barszcz, grzybowa, rosół. Innych nie zamrażam, bo po co! Można też mrozić wywary mięsne lub jarzynowe. Przechowywać w stanie zamrożonym można i kilka miesięcy.

Gość tcyvu
dziewczyny a takie zupy co są juz np z makaronem w środku? też można? lecę podgrzać rosół i szykuje słoiki. :) cały gar nagotowałam cholera wie po co, szkoda bo dobry, dziś zrobiłam na nim pomidorową ale jeszcvze na 3 dni zostało, i pomidorowej też zostało......

Gość onataka
niby mozna,ale makaron moze ci sie rozciapkac

ja mroziłam zupy z makaronem i ryżem i nigdy nic im się nie działo. ale rzeczywiście lepiej zamrozić sam rosół (podziel go sobie na porcje) i na jego bazie przyrządzić na świeżo zupkę :)

Gość kaqżdy ma inne doswiadczenia
więc nie będę polemizować. Mam tylko inną sprawę, otóż w słoikach niczego się nie zamraża .Prawa fizyki !

Gość a kto jest taki moądry zeby
w jednym garze treymać zupę i makaron??!! Makaron dodaje się na talerz, wtedy problem rozgotowanych klusek znika, bo jak niby taką zupę zagotować ponownie? Mrozić można też zupy z warzywami, ale należy uważać, bo niektóre warzywa mają taką strukturę, ze jak sie w nich zamrozi woda, to po rozmrożeniu będą... dziurki.

Gość ghjkl
ja właśnie mroże w słoikach ,od zawsze i na zawsze

ja mroze w metaloych pojemnikach z przykrywka.oststnio wyciagnelam z zamrazarki buraczkowa.bylo ok

Gość gość
Zamrozilam grochowa 2 tyg w zamrażarce. Wyjęłam ja dziś jak się rozmrozzi to ja podgrzeje.