Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tcyvu

czy zupy można mrozić?

Polecane posty

Gość tcyvu

jeżeli tak to w czym mrozicie, jakie i ile można przechowywać. I jeszcze jedno: czysty rosołek ile może stać w lodówce? z góry dziękuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onataka
ja mroze, tak 1,5 tygodnia gora trzymam, a rosól jezeli goracy wlalas do sloika i zakretka wklesla to tez mozesz troche potrzymac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czyste zupy tak na przykład
czerwony barszcz, grzybowa, rosół. Innych nie zamrażam, bo po co! Można też mrozić wywary mięsne lub jarzynowe. Przechowywać w stanie zamrożonym można i kilka miesięcy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tcyvu
dziewczyny a takie zupy co są juz np z makaronem w środku? też można? lecę podgrzać rosół i szykuje słoiki. :) cały gar nagotowałam cholera wie po co, szkoda bo dobry, dziś zrobiłam na nim pomidorową ale jeszcvze na 3 dni zostało, i pomidorowej też zostało......

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onataka
niby mozna,ale makaron moze ci sie rozciapkac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mroziłam zupy z makaronem i ryżem i nigdy nic im się nie działo. ale rzeczywiście lepiej zamrozić sam rosół (podziel go sobie na porcje) i na jego bazie przyrządzić na świeżo zupkę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaqżdy ma inne doswiadczenia
więc nie będę polemizować. Mam tylko inną sprawę, otóż w słoikach niczego się nie zamraża .Prawa fizyki !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a kto jest taki moądry zeby
w jednym garze treymać zupę i makaron??!! Makaron dodaje się na talerz, wtedy problem rozgotowanych klusek znika, bo jak niby taką zupę zagotować ponownie? Mrozić można też zupy z warzywami, ale należy uważać, bo niektóre warzywa mają taką strukturę, ze jak sie w nich zamrozi woda, to po rozmrożeniu będą... dziurki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjkl
ja właśnie mroże w słoikach ,od zawsze i na zawsze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mroze w metaloych pojemnikach z przykrywka.oststnio wyciagnelam z zamrazarki buraczkowa.bylo ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zamrozilam grochowa 2 tyg w zamrażarce. Wyjęłam ja dziś jak się rozmrozzi to ja podgrzeje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×