Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamili

Zabawy z niemowlakiem

Polecane posty

Gość mamili

mam pytanie, może głupie, ale... jak lecą dalej te dziecięce rymowanki? koci koci łapci na przykład? albo - gotowała sroczka jagiełeczki? a znacie jakieś inne?

Gość asia8118
klosi klosi łapci pojedziemy babci, babcia da cukierka a dziadzio kiełbaski

Gość mamili
fajnie, dzięki :) bo kurczę nie pamiętam z dzieciństwa ;) poproszę jeszcze! a inne rymowanki?

Gość haha i znow smiechu warte
a ja znam: kosi kosi lapci, pojedziem do babci, babcia da na serka, a dziadek cukierka :)

Gość haha i znow smiechu warte
nam*

Gość tytyt6
kosi kosi łapci pójdziemy do babci bacia da nam mączki upieczemy pączki kosi kosi łapci pójdziemy do babci a od babci do taty tam jest piesek kudłaty kosi kosi łapci pójdziemy do babci a od babci do dziadka na czerwone łabłka

Gość tytyt6
jabłka

a ja znam tak: kosi kosi łapci pojedziemy do babci a od babci do dziadka po zielone jabłka :D

a moja córa kocha jak sadzam ją na kolanach podrzucam kolanami i mówię: hop hop hop jedzie chłop! naaaajpierw po piasku (i tu kołyszę ją na boki) potem po kaamyykach (i podrzucam, że poskakuje) i baaaaaaaaaach z konika! i zrzucam ją na glebę (hehe nie dosłownie oczywiście ale leci w dół i ją łapię, wiecie o co chodzi) piszczy z radości :)

Gość asia8118
to krótsze jest to baaryyyyyyyyyyyyyy baaaaaaaaaaaryyyyyyyyyyyyy(kołysanie na boki) i baaaaaachhhhhhhhhhhhh do pieca (rzucanie na glebe)

Gość z kolei ja
znam tak: kosi kosi łapci pojedziem do babci babcia da nam mleczka a dziadek ciasteczka

Gość ciocia22 lata
ja znam to inaczej 1. koci koci łapci pojedziem do babci babcia da nam mleczka a dziadek ciasteczka 2. tez sadzam na kolanach mala jedzie pociag po torach po torach po torach po kamieniach po kamieniach po kamieniach po piasku po piasku po piasku po moscie po moscie po moscie bach!dziura w moscie 3. idzie kominiarz po drabinie tu zadzwoni(lapie za uszko) tu za puka( pukam lekko w czolo) a dzien dobry panie kruka i laskocze w brzuszek 4 biore dlon corci i pukam najpierw w srodek i mowie tu kokoszka jagielki dziobala tu tu tu (biore pierwszy paluszek)temu dala na spodeczku (biore drugi paluszek) temu dala w garnuszeczku (biore trzeci paluszek) temu lepek urwala (biore czwarty paluszek i unosze wysoko) fruuuuuuuuuu i poleciala

Gość ciocia22 lata
4. pokazuje i mowie oczko oczko buzka noc cycus cycus pepus cos i laskocze

tu tu tu sroczka kaszkę warzyła i ogonek sparzyła temu dała na łyżeczkę temu dała na miseczkę temu, bo wodę nosił temu, bo ładnie prosił a temu ostatniemu, najmniejszemu nic nie dała tylko fruuuu poleciała i tu się schowała

i jeszcze znam druga wersje: sroczka kaszkę warzyła i sie w ogonek sparzyła temu dała bo malutki temu dała bo chudziutki temu, bo jej wodę nosił temu, bo ją o to prosił a temu nic nie dała tylko fruuuu poleciała

a ja jeszcze znam: - kosi kosi łapki pojedziemy do babci babcia da cukierka, a dziadek papierka - idzie rak nieborak jak uszczypnie będzie znak( i gilgotki)

Ja znam takie: Łyżka, nożyk i śliniaczek, je śniadanie niemowlaczek. Na śliniaczku misie siedzą, pewnie też śniadanie jedzą. Wyszła kura na podwórze, spodobało się tam kurze. Na podwórzu dużo kurzu, piórko,trawka i sadzawka... Kamyk, kwiatek i dżdżownica - jaka piękna okolica... Drapu drap jedną z łap, jest robaczek to go cap! Drapu drapu łapką w kurzu, jak tu pięknie na podwórzu! Policzymy, co się ma: mam dwie ręce, łokcie dwa, dwa kolanka, nogi dwie - wszystko pięknie zgadza się. Dwoje uszu, oczka dwa, no i buzię też się ma. A ponieważ buzia je, chciałbym buzie też mieć dwie!

"idzie rak nieborak jak uszczypnie będzie znak( i gilgotki) " tej onkologicznej wyliczanki jakoś nie trawię :o

kosi kosi łapci, pojedziem do babci, babcia da nam mleczka a dziadek ciasteczka!! sadzam na kolanach jedzie pan po obiedzie (i pooli ruszam kolanami) , a tak pani z zakupami (kolana ruszają się mocniej), a tak jedzie chłop, chłop, chłop!!(i tutaj ruszam jak najmocniej) Michas do dziś uwielbia tą zabawę idzie kominiarz po drabinie, tu zastuka, puk puk ( w czoło), tu zadzwoni (ciągniesz lekko za uszko), dzień dobry panie kluka! (chwytasz za nos)!! kiedyś ja Mu to robiłam, teraz On robi mi;)

Gość mamili
dziękuję dziewczyny! wielka buźka dla was wszystkich! :)