Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dociekliwy socjolog

Rozważania na temat kobiet i kolczyków

Polecane posty

Otóż podróżując ostatnio autobusek PKS zauwazyłem kolejny przykład sposobu w jaki kobiety próbują ukryć swoją niewypowiedzianą brzydotę. Idąc za maksymą, że tylko brzydka kobieta moze mieć coś w głowie oraz za przekonaniem ze kobieta moze być aż tak brzydka ze w pewnym momencie staje się to fascynujące młode dziewczęta rezygnują ze swej kobiecości zakładając mnóstwo kolczyków oraz brzydkie ubrania nie podkreślające kształtów ich ciał. Teraz rodzi się pytanie : czy robią one to z wewnętrznych pobudek, gdyż tak mówi im serce i to ono dytuje taki a nie inny styl, czy też zdają sobie sprawę, że są aż tak brzydkie ze nie mają innej szansy na zdobycie zainteresowania tylko przez takie wyróżnianie się dziwnymi ubraniami, fryzurą i kolczykami, bo są aż tak brzydko inne - ze w pewnym momencie pewnej grupie mężczyzn wydadzą się być inetersujące? Zapraszam do dyskusji - Dociekliwy socjolog.

E tam, jedne idą za modą, drugie ubierają się tak jak jest im wygodnie. A co do brzydoty to każdemu podoba się co innego.

Tak, jest to ciekawa dyskusja i jest tez uroda kwestią gustu, ale rodzi sie pytanie czy brzydkie kobiety zdają sobie sprawę, że są brzydkie i kiedy spróbują ubrać się seksownie zamiast wzbudzić zainteresowanie wzbudzą smiech czy politowanie ?

Gość pannapolka
temat z dupy

jestem brzydka ale kolczyków nie noszę i nie przynależę do wszystkich polskich kobiet które w wieku 3 lat zostały niczym te owce europejskie zaczipowane :classic_cool: ludzie się dziwią "nie masz dziurek w uszach" :o jakby to było coś przyrodzonego :o

ja nie jestem brzydka i lubię korzystać z różnych fajnych biżuterii :D oczywiście wszystko z umiarem :classic_cool:

Ale nie mówie o biżuterii klasycznej ale o wsadzaniu dwóch kolczyków w usta, jednego w nos, w łuk brwiowy, język, scinanie włosów w dziwny sposób - pół głowy łyse i długa grzywa. o tym mówię.

Gość klbbg
kolczyki to wymysł szatana i rozcinanie języka na pół też

socjolog- ja tez sie kiedys nad tym zastanawialam,tak czysto amatorsko i podzielam te teorie, jesli nie masz czym zaimponowac ,zadziwic itp. to szukasz drastycznych sposobow przyklad-spalone w solarium dziewuchy z bialymi wlosami :O

Panna M bede, bardzo mi miło czytać, że ktoś zastanawiał się nad podobnymi kwestiami jak ja, i że też się z nimi zgadza :) otóż tak, wydaje mi się że ekstremalne zmienianie natury swego ciała jest dyktowane chęcią zwrócenia uwagi na siebie a jednocześnie odwrócenia uwagi od tego co powoduje w nas kompleksy, np - 10 kolczyków na twarzy odwaraca uwagę od brzydkich rysów, tak samo spalone ciało odwaraca uwagę od np niedoskonałosci figury

Mnie na przykład nie imponują spalone na solarium tipsiary. Sama nigdy bym z siebie czegoś takiego nie zrobiła, ale są dziewczyny, które tego potrzebują i faceci, którzy to lubią.

a ja tam lubie czasem isc na solarke i wygrzac dupsko i faktycznie czuje sie po tym atrakcyjniejsza, ale nie chodze caly czas.. nie byłam juz z pól roku albo i dluzej, tipsy tez lubie sobie zrobic zwlaszcza ze kolezanka robi mi je za darmo :) a do kolczykow mam tylko w uszach i pępku a do tego jestem blondynką, i nie robie tego wszystkiego zeby komus zaimponowac czy cos tylko robie to dla siebie ! nie chodze w szpilach i miniowach :]

Gość matko ............
przecież to jest kwestia gustu ja na urode nie narzekam i mam kolczyk w pępku i maleńki kolczyk pod dolną wargą z pawej strony, taki maleńki kryształek, i jakoś nikomu to nie przeszkadza i nikt nue mówi że zasłaniam tym brzydotę czy coś x) .. ale faktycznie w niektórych przypadkach to racja.. jak np. widze dziewczyne w tłustych rozpuszczonych włosach z jakimś wymyślnym makijazem i pełno kolczyków na twarzy nie mówiąc o ubiorze [np. kozaczki nad kolana +/- 10cm szpila, miniówa taka ze zpod płaczszyka nie widać] a urodą nie grzeszy to mnie trzęsie :D .. wydaje mi sie ze takie dziewczyny sa poprostu niedowartościowane .

Ja mam 9 kolczyków(5 w lewym, 3 w prawym i jeden w brodzie) i nie zasłaniam tym brzydoty bo mam duze powodzenie u facetow ! Jestem atrakcyjna i podkreslam to ubraniami chociaz nie ide za moda.