Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala suu

Opera ..jak wygląda??

Polecane posty

Gość mala suu

Witam Chcę wymyslić cos nietuzinkowego na rocznicę ślubu i zastanawiam się, by porwać męża do opery Nigdy nie byliśmy w operze i mogłoby byc mgicznie...chyba, że umrzemy z nudów... Jak wygląda taki spektakl?? czy tam bez ustanku śpiewają arie? czy słowa mówione (po polsku) tez są?? jak należy ubrać się do opery? czy trzeba mieć lornetki ? ;D Opis wygląda kusząco, będzie kolorowo, fajne efekty świetlne - ale czy to wystarczy by przeciętnego człowieka zaciekawiła opera? Proszę o info

Gość www.opera.com
:P

siedzisz i oglądasz...warto sie ładnie ubrać..... powinna być w polowie przerwa....wszystko zależy w jakim języku jest opera....

Gość goodies
byłam raz i myślałam, że skoczę z tego balkonu na główkę. wyli po włosku, literki tak małe, że nie wiedziałam o czym oni śpiewają, ludzie siedzieli jak na szpilach, wystarczyło, że głębiej westchnęłam, a zabijali mnie wzrokiem :o widocznie nie dorosłam do takiej rozrywki, żeby ją docenić, nuda i nic ciekawego, a takie decybele i napiętą atmosferę to już trzeba lubić.

Gość khfvbfsbn
teraz opera musi byc spiewana w jezyku autora

Gość maturka4
Widać większość tu nie dorosła!!! Boże, co za prymityw!!!

Gość annabella...
Skoro nigdy nie byłaś w operze i interesuje Cię tylko, zeby było "kolorowo i widowiskowo" to lepiej idź do cyrku, a nie do opery, bo to nie jest rozrywka dla tego typu ludzi...

Gość mala suu
Może ktoś jednak podpowie, jak należy ubrać się do opery? Poszłabym z ciekawości. Nawet wielcy miłośnicy opery kiedyś szli do niej pierwszy raz ;)

Wybierz moze inny dzien na odwiedznie opery, bo rocznica slubu moze okazac sie klapa a nie magiczna chwila. Osobiście nie lubie teatrow, kin, oper. Ale skoro jestes pewna ze wam sie spodoba a szczegolnie tojemu mezowi bo to bedzie twoja niespodzianka to mozesz zaryzykowaćdzien jakim jest rocznica.

Gość mala suu
patka, dziękuję za wypowiedz my kino lubimy jako tako, teatr duzo bardziej, a opera to dla nas niewiadoma to ma byc tylko jeden z punktow niespodzianki na rocznicę, szykuję jeszcze noc w hotelu, kolację przy swiecach i spacer po ładnym miasteczku - mąż o niczym nie wie ciągle się waham, bo nawet jak nas opera nie zachwyci, to uważam,że w życiu wszystkiego trzeba popróbować, by wiedzieć to NA PEWNO a wydaje mi się, że dzięki operze mogę zyskać przynajmniej to, że będzie niezwykle, niecodziennie, coś nowego - nawet jak te arie to będzie zupełnie nie nasz bajka... :))