Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JolantaSamanta

Klatka dla kanarka, proszę o opinie.

Polecane posty

Gość JolantaSamanta

Czy ta klatka będzie dobra dla pary kanarków? To nie reklama, jeśli ktoś sie zna proszę o odpowiedz.

Gość JolantaSamanta
Jest tu ktoś kto się zna

Gość Hugo800
Kiedyś miałem kanarka. Powinna być zdatna ale taka cudowna nie jest. Wbrew pozorom miejsca dla kanarków tam nie ma tak wiele jednak bez problemu sie zmieszczą. Takie będziesz mieć z nią problemy: na dnie chyba nie ma żadnego plastiku ani nic co by zatrzymywało wiadomo co. Normalnie w klatkach jest dno wysuwane z boku więc łatwo wyjąć. Tutaj chyba jest tylko opcja przez drzwiczki. Drzwiczki są spore więc przy manewrowaniu ręką w klatce kanarki będą miały sporą dziurę żeby wyfrunąć. Przynajmniej na początku będą próbować bo nie będą Cię znać. Potem jak się przyzwyczają to nie będą chciały tak uciekać. Zamocowanie żerdzi - ponieważ druty są pionowe więc chyba trzeba będzie użyć kleju albo jakiejś kupnej żerdzi a nie kawałka patyka. Ewentualnie wykorzystać jedyny poziomy drut. W klatce nie ma żadnych karminików - trzeba by dokupować takie instalowane wewnątrz - muszą jakoś być przymocowane i pasować. Zapytaj czy nie mają pasującego osprzętu. Ogólnie po przystosowaniu powinna się nadać. Tylko nie wiem bo nie widać - pisze że odległośc między pręcikami 4 cm. Przez taką szparę kanarek spokojnie przejdzie!

Gość JolantaSamanta
Dziękuję za odpowiedz:-)

Gość JolantaSamanta
Odstęp między pręcikami to od 2,3 do 2,7cm. Czy to nie za dużo?

Gość Hugo800
Przejść nie powinny ale pewnie będa wystawiać głowę na zewnątrz a to nie jest zbyt korzystne - moze im się zdarzyć wypadek. Może jak ta klatka pasuje ci wizualnie to coś większego np. papużkę? Papuga wykorzysta też górną część tej klatki bo się umie wspinać kanarki będą siedzieć tylko w tej dolnej bo przeskakują z żerdzi na żerdź albo latają. Co prawda ja wolę kanarki :) bo są ciekawsze pod względem dźwiękowym

Gość JolantaSamanta
Ja też wolę kanarki:-) Chyba muszę poszukac innej klatki:-(

Gość Carkoon
Witam, chciałem odświeżyć wątek, moglibyście podpowiedzieć co do wymiarów klatki dla pojedyńczego kanarka? Wiadomo, że im większa tym lepsze, ale mam miejsce na komodzie na klatkę max 90cm wysokości i szerokość też ok. 80-90cm. Wyszperałem sobie klatkę na superpreis.pl o nazwie nimfa, która ma trochę mniejsze wymiary. Uważacie że będzie OK?