Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy jest szansa

CZY JEST SZANSA NA CIĄŻĘ?

Polecane posty

Gość czy jest szansa

Ostatnią miesiączkę miałam 31.12.2009 kochałam się z mężem już parę razy bez zabezpieczenia, m.in dzisiaj, jutro też planujemy i potem on wyjeżdża na 5 dni, czy jest szansa na poczęcie dziecka? Cykle mam zawsze 28dniowe, czyli owulacja wypada na 12.01 a dziś jest 07.01 sama nie wiem czy coś z tego będzie, co wy o tym myślicie?

Gość nie ma czegoś takiego że
owulacja wypada na dany dzień na przód nie możesz tego wiedzieć wcześniej, bo owulacji nie wylicza się jak dni płodnych OBSERWUJE SIĘ je a szanse zawsze jakieś są

...czyli jutro 8.01 poprawka...a potem juz maz wyjeżdza...mysle, ze jest szansa i to na dziewczynkę, bo przed owulacja...ja właśnie jestem na etapie staran o córcie (do parki) i jutro ostatni dzien staran, a owulka w nd, pn...szansa zawsze jest, ale różnie bywa...w ostatni cykl tez staraliśmy sie centralnie w dni plodne (po i prze dowulką)a tu nici ze staran i nie było prezentu pod choinkę ;-( powodzenia....

Gość czy jest szansa
No właśnie chodzi o dni płodne, no i planowaną owulację, to nasz pierwszy cykl starań. A ktoś kochał się w takie dni i jest lub był w ciąży?

jeden jest drugi nie można sobie tak gdybać;) trzeba próbować i wierzyć, że się uda:)

na Twoim miejscu na pewno próbowałabym jeszcze po powrocie męża, bo rozumiem, że wraca 13 stycznia?

Gość czy jest szansa
tak wraca 13:) no to rzeczywiście jeszcze mamy szanse:) A jestem dobrej myśli, bo jakoś wpadki się zdarzają i to w pierwszym cyklu , a jak człowiek planuje to się stara i stara:)

Gość czy jest szansa
podnosze

Gość czy jest szansa
no ja właśnie myślę, czy mi się coś nie poprzestawiało, bo teraz miałam z 2-3 dni przed okresem takie brązowe plamienia, lekkie i w małej ilości, dzień przed miesiączka już były większe i nie wiem czemu wystąpiły bo nigdy czegoś takiego nie miałam, może hormony fiksują i tak sobie myślę, że owulacja mogłaby mi się przesunąć, a w dodatku jak nigdy dostałam okres w 26dniu, a nie tak jak zawsze, jak w zegarku w 28dniu rano.

Gość czy jest szansa
.Paulinka.- testów na razie nie chcę robić, nie chcę się aż tak na ciążę nastawiać, bo im bardziej sobie będę wkręcać tym trudniej będzie mi zajść , a tak co będzie to będzie, wiem to po znajomych i rodzinie, starli się, starali i nic, już dali sobie spokój i bach! Także póki co niech natura działa i robi co chce, a potem zacznę się martwić. Teraz sobie tylko myślę, czy wszystko ok :) A czy tak jest to się zobaczy:)

No w sumie masz rację:-) Ale jak zaczynasz plamić na 2 dni przed to rzeczywiście może oznaczać że masz nieco wcześniej owulację. Może też oznaczac że masz niedobory peogsteronu. Bo tak one się własnie objawiają. Ale nie zaprzatak sobie na razie tym głowy. Masz krótkie cykle tak że nawet jak nie wyjszie tym razem to ani się obejrzysz u już będziecie mieć kolejną szansę:-)

mam pytanko przed braniem dostinexu przez kilka miesięcy miałam nieregularne po dostinexie pierszy cykl miał 28dni a kolejne 3 cykle po 21 czy któraś z was się orientuje czy kolejny cykl też będzie miał 21 dni?? niestety nie mierzyłam sobie tem i nie wiem dokładnie kiedy miałam owu, po śluzie i kłuciu w jajniku wydaje mi się ze był to 21-22 grudnia

Gość czy jest szansa
.Paulinka. - no właśnie:) A te plamienia wystąpiły mi pierwszy raz w życiu, zawsze to miałam takie na koniec okresu, a nie przed, ale mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk mojego organizmu:D

Ja też brałam Dostinex i moje cykle też stawały się coraz krótsze... aż do 5 który nagle okazał się znowu o wiele dłuższy... tak że chyba nie ma reguły. A zaszłam w ciążę własnie w 5 cyklu stosowania leku. Mi pomogły testy owulacyjne bo sama nie mogłam dojść kiedy dokładnie była owulacja.

Gość DO martazzz
jeśli starasz się o dziecko, to przy tak krótkich cyklach (21 dni) nie ma na nią szans niestety

staram sie już od 2 lat a czemu przy cyklach 21dniowych takiej szansy nie ma???

Może być za krótka faza lutealna. Powinna ona wynosić przynajmniej 10 a najlepiej 12-14 dni. To jest czas potrzebny do zapłodnienia i zagnieżdźenia. Przy 21dniowym cyklu musiałabyś mieć owulację około 7 dnia cyklu.... a to naprawde wcześnie. Korzystałaś z testów owulacyjnych??? Ja starałam sie o dziecko prawie 18 miesięcy tak że wiem co czujesz.

3 lata temu też miałam nieregularne miesiaczki w ciąże zaszłam podczas @ i to na 100% to był jedyny moment kiedy współżyłam z mężem przez cały cykl bo potem wyjechał na cały miesiąć gin potwierdziła date poczęcia dziecka

Gość czy jest szansa
.Paulinka.- nie dziękuję;) i też mam taką nadzieje:D Jest ktoś kto zaszedł w ciąże w podobnym okresie co ja się staram?

wtedy tez miała krótkie cykle gin powiedziała że przy tej długości jest szansa zajscia w ciąże nawet w 2 dzień @ mój był 4 dniem @ byłam w ogromnym szoku bo współżycie przed i zaraz po @ traktowałam jako antykoncepcje

Marta, No to całkiem prawdopodobne że masz owulację w 7 dniu... Jeżeli tak to wszystko jest ok.

tak mi się zdażylo raz niestety dzidiza umarla w 17 tyg ciąży musiałam mieć rok przerwy bo był to zaśniad, już to mnie dobiło że niemogłam się starać a teraz próby od 2 lat i nic jakby się okazało że teraz tez mam 21dniowy cykl to jest szansa bo spóżniał by mi się 3 dzień temp wysoka, śluz biały jest :) szkoda że nie przypilnowałam temp od początku ale święta, sylwester...zaniedbałam

Gość czy jest szansa
oj to aby Ci się marazzz szybko udało:) No i właśnie się zastanawiam, bo w marcu mam lecieć smolotem 2 razy i się naczytałam, że w pierwszym trymestrze jest to niebezpieczne, a niektóre dziewczyny piszą, że wcale nieprawda. A Wy co o tym sądzicie?

Gość czy jest szansa
:)

Gość daisyyy007
mam nadzieje ze nie jest to niebezpieczne, bo 3 dni temu dowiedzialam sie ze jest tam mala fasolka :):):):), a jestem za granica i przynajmniej kilka miesiecy bede duzo podrozowala samolotem .. Ale mam nadzieje ze bedzie wszystko ok :)

co do podrozy samolotem to slyszalam ze krotkie podroze rzadko maja niegatywny wplyw na plod jesli bedziesz podrozowalam samolotem dluzej niz 2-3 h skonsultuj sie z lekarzem :)