Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marietta ricotta

Zsunięta prezerwatywa a 25 dzień cyklu... postinor?

Polecane posty

Gość marietta ricotta

Witam, Zacznijmy od tego, że mam 22 lata, i stałego partnera. W razie jakby ktoś mnie chciał od puszczalskich dziwek wyzywać. Wiem, że mój problem jest na poziomie nieodpowiedzialnej 17-stki, nie myślałam nigdy, że kiedyś się znajdę w takiej sytuacji, ale cóż stało się. Współżyłam z chłopakiem jakieś 9h temu. Czyli w 25 a raczej już 26 dniu cyklu. Zsunęła się nam prezerwatywa. Myślę, że wiele się z niej nie wylało, ale zawsze coś... Chłopak mówi, żebym szła do gina po postinor. A ja się trochę boję... nie chcę się faszerować hormonami. Może mi coś doradzicie? Co powinnam zrobić, przy założeniu, że jeszcze przez kilka lat nie chcę mieć dzieci? Myślę, że 25 czy 26 dzień cyku to już raczej dni niepłodne, ale jakieś prawdopodobieństwo zawsze jest. Iść po tą cholerną tabletkę czy nie?

Nie chcę Cię martwić, ale na Postinor to już chyba za późno :)

Gość marietta ricotta
9 h znaczy 9 godzin :P nie dni

Postinor bierze się chyba w ciągu godz. po stosunku. Leć biegiem do gina a nie na forum. :)

A nie przepraszam: Postinor Dawkowanie - Pierwsza tabletke nalezy przyjac, jak najwcześniej po stosunku, czas na zazycie pierwszej tabletki nie moze przekroczyc 72 godzin. Jeśli przyjecie pierwszej tabletki nastapiło pozniej niż 1 godzine po stosunku, to po 12 godzinach należy przyjac druga tabletke.