Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochezaiepokojona

CZY DZIECKO SAMO NAUCZY SIĘ GRYŹĆ??

Polecane posty

Gość trochezaiepokojona

Witam. Mój synek ma 6,5 m-cy. Niedawno wyszły mu dwa dolne ząbki, ale są jeszcze bardzo malutkie. Ciekawi mnie czy on sam nauczy się gryźć? Bo teraz jeśli dam mu mały kawałeczek chlebka to chwile pomemla i wypluwa... jak znowu mu dam to zaczyna płakać,a jak je taką w miare papke (gotuje sama i rozgniatam widelcem) to zjada normalnie.

Gość trochezaiepokojona
podnosze

Gość trochezaiepokojona
nikt mi nie odpowie???

Gość hanka z...
tez sie zastanawiam jak to jest ...?

dzieci maja instynkt, nie gascie go, dajac papki, gdy juz wyrosly zabki! nauczy sie gryzc, bez obawm, daj mu tylko szanse. nie rozleniwiaj brzdaca, karmiac polplynnym zarciem, bo to w przyszlosci wplynie na uksztaltowanie zgryzu, na sprawy artykulacyjne i latwosc mowienia.

Gość trochezaiepokojona
jeszcze ktos??

Gość saleminka8
mój 8 tygodniowy synek potrafi gryźć pomimo tego,że nie ma ząbków,bo jak chwyci smoczek to czasami go gryzie i tak chwyci że trudno go wyjąć :) rączki też sobie gryzie,bo lubi hehe :) więc ja też myślę że to instynkt ;) ale pierwszy posiłek moim zdaniem będzie nie lada wyczynem :P i zabawy chyba będzie więcej

Gość trochezaiepokojona
wiesz smoczek czy zabawki albo raczki to tez sobie gryzie, ale chodzi mi o ladne gryzienie jedzenia i polykanie :)

Gość Mama jak inne
Moja prawie 7 miesieczna corka tez ''uczy'' sie gryzc. Podaje jej skorke chleba, ciastka dla niemowlat, kawalek ogorka i troche sie tym ''bawi'' i podgryza. Zauwazylam ze kiedy jest jej pora obiadu to woli bardziej plynnen jedzenie ale wydaje mi sie ze dlatego ze tak jest przyzwyczajona. Wiec wlasnie w tym momencie kiedy jest glodna wykorzystuje szanse i daje jej obiad coraz grubiej przemielony zeby uczyla sie jesc ''z grudkami'' a kiedy sie bawi to daje jej wlasnie skorke chleba, cistko itd zeby sie pouczyla gryzc.

Gość Mama jak inne
A jeszcze zapomnialam, zawsze kiedy jemy obiad (ja i maz) corka siedzi w foteliku obok nas zeby nas widziala i widze ze patrzy na nas z coraz wiekszym zainteresowaniem jak jemy i troche jakby nas nasladuje. Wtedy tez jej daje skorke chleba czy cos innego do podgryzania to ''ja meczy''. Powodzenia

Gość Po co ma się samo uczyć
Trzeba mu pomoc. Kupcie maszynkę do gryzienia :) ha ha