Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamusia 22

W ile miesięcy po urodzeniu chrzciliście Wasze pociechy ???

Polecane posty

Gość przyszła mamusia 22

Jedni chrzczą bardzo szybko - już w miesiąc po urodzeniu a inny dopiero jak dziecko ma 5-6 miesięcy,nie ma to zbytniego znaczenia ale zastanawiam się jak było u Was i co wydaje się rozsądniejsze ? Chyba późniejszy termin chrztu,mama musi jakoś dojść do siebie:)

a co twojemu dziecku daje ten chrzest oprocz calego pasma zmartwien i bieganiny tobie?

Gość mamamajki
po 7 mies

Gość przyszła mamusia 22
Chce ochrzcić swoje dziecko,jestem wieżąca,mój partner również,dla mnie to nie jest ,,zbędna bieganina,, aczkolwiek gdy dzieco dorośnie samo zdecyduje czy wierzy i w Kogo.

Gość przyszła mamusia 22
Wierząca - przepraszam ! :) Nie krzyczcie ! :)

Gość przyszła mamusia 22
Tak chyba najlepiej,po pół roku,po roku :) dziękuje za wypowiedzi .

Gość kinga1804
moja niunia ma 10 miesiecy ale mysle ochrzcic w lecie czyli jakies poltora roku bezdzie miala

nie zrozum mnie zle ja nie neguje twojej decyzji tylko bylam ciekawa co to zmienia w zyciu twojego dziecka kiedy iem swiadomosci :) ? ja wlasnie uwazam ( moje zdanie )ze jak dorosnie to samo zdecyduje a mam nadzieje ze bedzie chrzescijaninem a nie katolikiem i wezmie chrzest jak bedzie dorosle :) i swiadome co to oznacza.od 5 lat mieszkam w londynie i bardzo sie ciesze ze otorzyly mi sie oczy na te sprawy .bo w pl to jest tak ze jak sie nie ochrzci i to juz to jakies diablisko wyrosnie i co sasiedzi powiedza (straszne) troche kontrowersyjny temat ale nie moglam sie powstrzymac :)

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moi synowie mieli po 4 miesiace a córka miała 3 ;)

znam takich co 3 tygodnie po porodzie juz do kościoła zaprowadzili ale mam znajomych co 4 letnie dziecko ochrzcili. ja w ogólę nie chrzczę ku zdziwieniu wielu osób, po prostu nie mogą zrozumieć że jestem ateistką a dziecko jak będzie duże samo podejmie czy i w jakiej religii ma brać udział :)

Gość klapkarysa
w rok po urodzeniu

Gość kinga1804
krisana masz racje u nas juz tak jest sama juz mam docinki nawet od strony rodziny

to bardzo przykra polska rzeczywistosc...nawet nie mysl ze postapisz inaczej niz inni bo bedziesz "przesladowana" do konca swoich dni heheh

Krisna - to twoje zdanie. Ja mieszkam od 9 lat w Holandii, moj maz jest Holendrem - protestantem niepraktykujacym, a ja jestem katoliczka i guzik mnie obchodzi co mysla, robia i jak zyja inni. Ja mam wlasne zdanie i poglad na temat wiary, jestem osoba wierzaca i dlatego moj synek bedzie ochrzczony. Moj maz szanuje i wspiera moja decyzje i sposob, w jaki wychowujemy synka, a jak Daniel bedzie dorosly to sam zdecyduje czy chce byc katolikiem, protestantem, buddysta czy ateista.

Gość dkkarolaaa
Masakra ! co za matki !! Wstyd z takim wielkim dzieckiem iśc do chrztu ! cóż za zaniedbanie rodziców !! ja bed e chrzciła miesiąc maxymalnie 2 miesiace po urodzeniu !

Gość przyszła mamusia 22
Krisana wydaje mi się,że dobrze Cie rozumie. To nie jest dla mnie najważniejszy cel-żaden priorytet! Wiem,że dla mojego maluszka to będzie ,,nic,, i nic to w jego życiu nie zmieni. Nie zamierzam lecieć od razu po porodzie do kościoła,i imio że mieszkam w małej miejscowości nie przejmuje się opinią i zdaniem innych-sąsiadów itd. Zrobie jak ja uważam za słuszne i myślę,że moje dziecko w przyszłości nie będzie mi miało za złe ,że je ochrzciłam,to przecież nic złego.

Gość kinga1804
tak i ze nawet na chrzesna nie chce byc nikt bo to za duzy wydatek to nikogo nie obchodzi a ochrzcic musze heh no niestety polska rzeczywistosc

Gość dkkarolaaa
Przyszła mamusia sądze że twoje dziecko miało by żal jeśli byś go w ogole nie ochrzciła , nie ma sie nad czym zastanawiać chrzcij dziecko a one jak bedzie dorosłe same zastanowi się jaką chce miec wiare

Gość kinga1804
dkkarola to lec na drugi dzien

kinga nie martw sie wielu ludzi szczegolnie pokolenia babc i czasem rodzicow wychowywalo sie w innych realiach niz my kiedys kosciol to byl bardzo duzy autorytet nikt nie smial sie przeciwstawic ludzie nie mieli wiedzy i prawa dochodzic prawdy wiec brneli z pokolenia na poolenie w przeswiadczeniu ze to jest dobre bo tak robia inni i zyja ,dlatego ciezka to im teraz wyjasnic.........nic si nie martw to twoje dziecko i to ty podejmujesz decyzje poki jest male :) a nie rodzice babcia czy ciocia

pierwszego synka chrzciłam jak miał 4 miesiące drugiego jak miał 5 miesięcy. Ja jestem osobą niewierząca ale mój mąż tak i mam takie samo zdanie jak mama małego Danielka dzieci jak dorosną same zdecydują w Kogo chcą wierzyć

Gość dkkarolaaa
kinga czytac nie umisz < normalna jesteś ? pisze ze za miesiac góra 2 , Ty chcesz to idz z bachorem dopiero przed komunią żenada !!

Gość kinga1804
to jest smieszne im szybciej to lepiej nie ktorzy chrzca dzieci maja pare lat i pamietaja chcrzest ale tylko tu w polsce jest takie zacofanie straszne

u mnie córa miała roczek (zrobiłam roczek razem ze chrzcinami) :) byla już duża ,że nawet jak ksiądz ją polał wodą to nie płakała.

Gość kinga1804
ja twojego dzieciaka nie obrazam ty ty mojej Coeki tez nie masz prawa bachora to ty masz