Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maszkaa

SZKOŁA-języki

Polecane posty

Gość maszkaa

Witam serdecznie, za nie cały rok wybieram się do Liceum z profilem językowym gdzie językiem obowiązkowym jest język angielski ktory bede miala rozszerzony i do teg do wyboru mam w podstaiwe jezyk niemiecki, rozyjski, francuski i hiszpański. Zwracam sie z uprzejmą prosbą do was wszystkich, bo mam dylemat który język wybrąc, proszę z własnego doświadczenia doradźcie mi jaki język według was jest najprostzy do nauczenia i jaki najlepiej by mi odpowiadal współgrać obok języka angielskiego. Planuje w przyszłości iść na anglistyke ale niewiem ktory jezyk przy jezyku angielskim nie sprawialby mi większych trudności, o wszelkie info i sugestie bardzo prosze bo bardzo mi na tym zależy. Cieplutko pozdrawiam:)

Gość hjhj
weź fhansuski

Gość uwaga ladaco to prawiczek

Angielski zna każdy. Niemiecki - niestety nie wypowiem się, nienawidzę go :P Ale jest odrobinę podobny do angielskiego. Rosyjski - na pewno ma od nowa "przyszłość" rynki się otwierają i potrzeba specjalistów z tym językiem, bo poprzedni niestety powoli będą odchodzić na emeryturę. Francuski - to drugi język UE i też jest podobny do ang. Hiszpański - jest łatwy w nauce, mówi nim ogromna ilość ludzi na całym świecie, porozmawiasz nim spokojnie nawet w części USA. Zastanów się, co chcesz robić w przyszłości, chociaż ogólnie, i wybierz pod tym kątem.

Gość tootsie25
Nie kieruj sie preferencjami innych ludzi, bo to ty bedziesz musiala sie "meczyc" z tym jezykiem, a nie oni. Kazdy obcy jezyk jest trudny jesli ktos chce opanowac go biegle czy plynnie, wiec nie wierz w to, ze np. hiszpanski jest prosty. Francuski i niemiecki to jezyki, ktore trzeba naprawde lubic, aby nauka sprawiala przyjemnosc, wiec jesli nie ciagnie cie do nich to stanowczo odradzam, bo bedziesz sie meczyc.