Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja dostalam

Jestem na zwolnieniu i dostalam wypłatę.

Polecane posty

Gość a ja dostalam

Na zwolnieniu jestem od 03.11. Pierwszą wypłatę dostałam normalnie. Teraz przyszła kolejna wypłata o (UWAGA!) 400 zł wyższa niż zawsze! O co chodzi? Wiem, że pracodawca płacił za pierwsze 33 dni a teraz zus. Skąd ta wyższa kwota?Dodam, że przez ostatnie 12 m-cy zarabiałam na poziomie tej niższej wypłaty.

Gość forum strona głównaa
pomyłka

Gość a ja dostalam
Jak to pomyłka? Firma mi to wysłała. Ktoś to w końcu nalicza.

Gość 122344
to że ktoś to nalicza nie znaczy że sie nie pomylił ..... tak jak teraz na twoją korzyść tak innym razem może być na twoją niekorzyść. Jeśli jesteś uczciwa to zadzwon i spytaj......

Gość a ja dostalam
Poczekam na wyciąg. Jeśli się pomylili to napewno w następnym m-cu sobie to wyrównają. Choć nie sądzę, że to pomyłka. Myślę, że to coś z liczeniem dni na zwolnieniu albo coś takiego.

Gość a ja dostalam
up

Może po prostu wcześniej dostawałaś jakieś premie. Ja też dostawałam na zwolnieniu mniej ze względu na to że na zwolnieniu nie ma premii.

Gość abd...moze przeczytaj
jeszcze raz? :O

Gość barbarellaa
z zusu nie wysyłaja ci kasy za miesiąc ale4 np. za półtora miesiąca, jesli to wypłata z zusu a jeśli z firmy to może jakis fragmment trzynastki na przykład?

Gość a ja dostalam
Jeśli firma zatrudnia więcej niż ileś tam osób to firma wypłaca kasę pracownikowi a firmie płaci zus prawda? Moja firma temu podlega. Czy zatem możliwe, że zus zapłacił firmie za 1,5 m-ca i firma mi tak przelała?

Gość 55thththt
Jeju, przecież to oczywiste jak pracujesz dostajesz np 13 a na L4 nie, a teraz na L4 w rozliczeniu jest to uwzględnione, nie chce mi się więcej tlumaczyć, ale jest ok, ciesz się bo generalnie nie jest się stratnym mimo iż nie dostajesz jakichś tam wypracowanych premii czy nagród ale masz i tak to co ci się należy

Gość a ja dostalam
Ale u nas żadnych 13 nie ma na boga. Nic. Żadnych bonów, dodatków itd.

Gość grrrrrrrrrrrrrrrrr
jak jest się na zwolnieniu z powodu ciąży to wypłata jest 100% i tam inaczej są naliczane składki, stąd wyższa jest.

Gość a ja dostalam
A to może czegoś nie odciągają, jakiegoś ubezpieczenie zdrowotnego czy czegoś?tak jak mówi grrrrrrrrrrrr

Gość mamammm alinnkiiiii
ja tez zawsze wiecej dostawalam.Na zwolnieniu lekarskim w ciazy jest 100% pensji.nie odciagaja skladek zdrowotnych.Jak ja mialam najnizsza krajowa na reke mialam 840 zł a w ciazy dostawalam co miesiac ok.950zł.

Gość a ja dostalam
To by się zgadzało. Zadziwiająca i świetna wiadomość:)