Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kropka1818

może mi ktos pomóc?

Polecane posty

czesc. chcialabym zapytać osoby ktore się odchudzały (dużo tu tych przeróżnych diet ) jeżeli jadłabym tak: na śniadanie ok godz 6 rano platki kukurydziane z mlekiem potem dopiero jakis obiad ok 14(bo od 7 do 14 jestem w szkole) a w szkole nie jem bo sie wstydzę:( na obiad ryż z warzywami gotowanymi i ewentualnie mięso czy cos. przed 18 jakies owoce czy warzywa i ogolnie do tego kawa i duuzo herbaty :) myślicie ze wyjdzie mi cos z tego? a i jeszcze jakbym chciala zupy to jakich unikać? albo jakis przepis na zupę . proszę o jakies opinię :) pozdrawiam

Gość murofaa
żeby schudnąć trzeba jeść regularnie, małe posiłki, z 5 razy dziennie, przegryzaj zamiast słodyczami - owocami. I dużo ruchu. Zamień windę na schody, wysiadaj przystanek wcześniej itd. Ruch przede wszystkim :)

windy nie mam :) nie wiem juz co mam robić. słodyczy to wogole nie jem zapomniałam nawet jak smakują, kawe herbate pije bez cukru i wogole. tylko te obiady najgorsze i jedzenie wędliny bez chleba brr

Wiesz jeśli mogę to powiedzieć to to SKANDAL , nie możesz się wstydzić jeść ... ja też jestem gruba mam 158 wzrostu i 59 kg . i co ja mogę? generalnie to zgadzam się z dziewczyną powyżej , powinnać jeść 5 , no conajmniej 3-4 posiłki w ciągu dnia , i w równych odstępach czasowych , co 2-3 godziny .. najlepiej co dwie .. jadłospis - spoko , pory jedzenia - załamka , aż się na to patrzeć nie chce . bierz do szkoły warzywa , owoce w pudełeczku ( warzywa : marchewka , papryka , rzodkiewka , ogórek , a owoce: jabłko , winogrona , gruszka , truskawki ( jak jest sezon) , nektarynki ) nie powinni cię wyśmiać , mam nadzieję że weźmiesz do serca to co napisałam .. aha , i zaraz otworzę topick "dieta jabłkowa" - ja chce szybko schudnąć , jak ty też to zapraszam , a jeśli nie to polecam ci też inne topicki .. POWODZENIA ! :*

Gość kasko
mam taka malutką nadzieję że tym razem się uda ...brakuje tylko mi wsparcia ..nie mam z kim pogadać o tym jak schudnąć....znajome chudną ale żadna rady nie udzieli... kupi lam dziś ispagul i zaczynam od dzis ...co prawda skusilam się na czekoladę ale..czy ja muszę zrezygnować z tego co dobre?

no tak wiem że to glupie ze sie wstydzę ale jestem dosc gruba i mam wrażenie ze każdy sie patrzy na mnie dziwnie i tak jakby mnie palcami wytykali ze jem. a do tej 8nastej to chodzilo mi o to ze np od pory obiadu zamiast kanapek czy cos to same warzywa jest i owoce. co jeszcze mozna jest z mięsem zamiast ziemniaków ? oprócz ryżu bo napisalam juz wczesniej

kasko a co to jest ten ispagul ? jeśli mozesz napisac. tabletki jakies czy cos ? mi kiedys lekarz przepisał meridie .. fakt ze bylam moze "za młoda" na takie tabletki ale fakt ze zrzucilam po nich dosc duzo ale potem przytylam 3 razy wiecej. strasznie mi siadło w glowie to ze w maju Kupilam spodnie a w lipcu weszły mi tylko do kolan. straszne

Gość murofaa
Mnie osobiści wydaje się, że nie chodzi o to co zjesz z tym mięsem tylko ile tego zjesz. Można też robić tak, że jak poczujesz że jesteś głodna, to wypij szklankę wody. Oszukasz trochę organizm, a dopiero jeśli potem chce Ci się jeść to sięgnij po coś niskokalorycznego. Dużo jest teraz kiełków różnych w smaku też nie jest to jakoś tragiczne przecież. Z chleba też nie musisz rezygnować całkiem. Ja jem taki chleb, który w smaku trochę odbiga od białego, z ziarnami, taki ciężki, cimny, pakowany po kilka kromek i jak zjesz taką jedną, to czujesz się jakbyś zjadła 4 takigo zwykłgo chleba. I tak już wcześniej pisałam. RUCH. Olej to że jesteś gruba, chodź na basen, dużo spaceruj, jak Cię na to stać, zapisz się na fitness, ćwiczenia w grupi są rewelacyjne, bo ludzie motywują się nawzajem. A jak z jakiegoś powodu nie chcesz, to kup sobie shape, tam dodają świetne płyty, puścisz sobie płytke, pół godzinki dziennie przynajmnij sobie poćwiczysz. I przestań patrzeć na innych. Za kilka lat nie będziesz pamiętała jak kto miał na imię. :) Przepraszam za literówki jak coś, E mi się zacina xD

Gość murofaa
Ale się nagadam :D Jak wybierasz sobie jedzenie, to staraj się jeść to, co ma niski indeks glikemiczny. Produkty takie na dłużej zaspokajają głód. A jak jesz coś z wysokim indeksem, to gwałtownie wzrasta poziom cukru ale też bardzo szybko spada i znów będziesz głodna. Na tej stronie jest tabela i przy produktach napisane są indeksy :) http://www.redukcjawagi.ovh.org/Indeks_glikemiczny.html

Straszna ta Twoja dieta cokolwiek. No chyba że chcesz sobie w młodym wieku rozwalić przemianę materii. Tego że się wstydzisz jeść w szkole nie rozumiem... Wstydzić to byś się mogła jak byś wsuwała batoniki, albo ciastka, ale np kanapki z razowca z jakąś wędliną i warzywami to naprawdę nie powinnaś. Teraz po kolei: płatki kukurydziane na śniadanie to zły pomysł, wymień na owsiane, albo na musli NIESŁODZONE. Możesz też zjeść pieczywo razowe i np jajka. Warzywa mile widziane. Na obiad nie ryż i warzywa i ewentualnie mięso, ale mięso (niepanierowane) do tego warzywa i ewentualnie ryz! Niejedzenie po 18 to głupota, tym bardziej że nie jesz w szkole. Spokojnie zjedz kolację ale unikaj węglowodanów! Owoce to nienajlepszy pomysł, zjedz je do południa. Wieczorem zdecyduj się raczej na jakiś twaróg (może być serek wiejski) i warzywa. Do wszelkich warzyw dodaj nieco zdrowych tłuszczy (oliwa z oliwek, olej lniany, pestki słonecznika, orzechy, pestki dyni) Ta herbata i kawa to mam nadzieję bez cukru? Co do zup to polecam, bo są bardzo syte i małokaloryczne jak się je zrobi. Możesz jeść właściwie wszystkie ale niezaciągane, bez żadnych śmietan zasmażek. No i bez szaleństw z makaronem itp. Ale takie na bazie mięsa i warzyw jak najbardziej. Schudłam w taki sposób bardzo dużo więc na 100% działa. No chyba że interesuje Cię jedynie odchudzanie w stylu 10 kilo w tydzień i jojo zaraz potem. Koniecznie dodaj jakiś ruch (chociaż spacery codzienne). Powodzenia!

dzięki za te tabele ale spojrzę na nie dopiero jutro bo dziś pisze z telefonu niestety. Nie nie chodzi mi o 10 kg w tydzien to jest bez sensu jak dla mnie, zreszta na te takie diety szybkie to nie mam określenia :-) a słyszałście moze (nie wiem czy dobrze to nazwę) o odchudzaniu tlenowym? czy ćwiczenia tlenowe jakos tak

Co do ćwiczeń to właśnie co pisałam wczesniej o tych tlenowych i pytam Was bo nie pamietam jak to szło. nam babka od wfu mowila o tym. zaczynam wlasnie robic brzuszki, staram sie chodzić dużo. nawet Myslalam o tym zeby jezdzic sobie do szkoly rowerem ale to jeszcze nie teraz tylko na wiosnę bo raz ze mam 8km do niej a mieszkam na wsi a tu zimą taka i ciemno rano niestety :-)

same brzuszki nie odchudzaja-absolutnie...strata tylko Twojego czasu i niepotrzebnie sie na kontuzje ewentualne narazasz......jestes zapewne mloda i sie rozwijasz wiec nie ma sensu zwalniac przemiany...zdecydowanie zwieksz ilosc posilkow i jedz w szkole bo sobie szkodzisz tylko