Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę_się_martwię

Czy WASZE 6-MIESIĘCZNIAKI SIEDZĄ SAME??

Polecane posty

Gość trochę_się_martwię

bo mój synek ma już 6,5 m-ca i nadal nie siedzi sam... posadzony usiedzi może 2-3 minutki i zaraz leci na boki, do tylu albo do przodu składa się jak scyzoryk... zwłaszcza jak sięga po zabawke nie wiem czy wszystko jest okej?? Koleżanki opowiadają, że ich dzieci miesiąc młodsze już potrafią siedzieć samodzielnie. Trochę sie martwie tym, że on jeszcze tak lata na boki... jak to było u Was?? Dziekuję za rady.. :)

Gość twoje kolezanki chyba sie
przechwalaja... synek ma jeszcze czas na siedzenie. moja ma niecale 7 miesiecy i tez leci na boki, oczywiscie coraz lepiej jej wychodzi to siadanie. ale nie martw sie, wszystko przyjdzie z czasem, zreszta kazde dzieecko jest indywidualnie i rozwija sie w swoim tempie.

Gość trochę_się_martwię
Dziękuje bardzo za odpowiedzi... Właśnie czytałam dużo na necie i piszę, że dziecko ma cza na siedzenie do ukończenia 8-ego miesiaca. Mojemu też coraz lepiej wychodzi to siedzenie, bo widze różnicę teraz, a dwa tygodnie temu...Martwiłam się, bo co jakiejś znajomej zapytam to sie dziwią, że jeszcze nie siedzi i żebym do lekarza leciała. Jedna ma 5 miesięczną, którą juz od 2 tygodni (!!!) siedzi sama!! A druga 5,5 miesięczną. Ale widocznie zdarza sie :| A kkedy Twoja córcia się dokładnie urodziła??

Gość ale 2 3 minuty to długo
jak na takie dziecko :) mój ma też 6,5 miesiąca i właśnie "ćwiczy" przewrotki, jak był młodszy to dłużej usiedział w spokoju, teraz przewraca się z siadu na brzuszek z brzuszka na plecki i znów prubuje podciągnąć do siadu i tak na okrągło :) to moje 2 dzicko - starszy robił podobnie i jak najbardziej prawidłowo się dalej rozwijał :) moim zdaniem jest wszystko ok

Gość trochę_się_martwię
Dziękuje!! Mój też bardziej woli turlanie... położony na lożku przewraca się z brzuszka na plecki i odwrotnie, raz w jedną, raz w drugą strone. Trzeba cały czas na niego patrzeć...A Twój synek kiedy się urodził???

synek dopiero po ukonczeniu 7,5 mca zaczal tak naprawde siedziec sam,a ty nie sugeruj sie innymi przypadkami:) kazde dziecko jest inne

Gość wrześniowa mamuska
kiedy wasze dzieci zaczely przewacac sie same z pleckow na bok a pozniej brzuszek?

*próbuje... upssss 17 czerwca :) właśnie wcina jabłko.... bo już nie wiem jak go uspać :)

Gość trochę_się_martwię
na boczki zaczął sie przewracać..hmm..w wieku 3,5 miesięcy...a ok 5 miesięcy juz się przewracał z brzuszka na plecki i z plecków na brzuszek :)

Gość trochę_się_martwię
2-3 minuty podasz gg?? moj 28 czerwca..

kurcze nie mam gg na tym laptopie...

Gość trochę_się_martwię
ahh,szkoda.. a jak synuś ma na imie?? a ząbki ma?? mojemu kilka dni temu wyszly dwa na dole :)

mój ma 5.5 miesiąca i przewraca się na boki lub składa się jak scyzoryk. Co do ząbków to już dwa na dole sie przebiły i chyba coś jeszcze idzie, bo darcie dziś było niesamowite i cały uśliniony. Wracając do siedzenia to córka mojej koleżanki zaczęła pewnie siedzieć dopiero w wieku 8 miesięcy.

1 zabek na 1 stycznia :) u nas mam dzis wolny wieczór zainstalowałam to GG, jak masz ochotę to "właź", 19145715 mam nadzieję, że wszystko ok zrobiłam i będzie działało :)

Gość alicja1979
mój syn zaczął siedzieć jak skończył 8 miesięcy wczesniej raczkował :-) na roczku już sam chodził :-) to zdrowy dobrze rozwinięty chłop nie masz sie co martwić tez mi koleżanki kazały latac po lekarzach :-(

Gość trochę_się_martwię
2-3 minuty...pisze do Ciebie,ale chyba Cie nie ma...

jestem, tylko mam strasznie dziadwskiego laptopa dziś, dlatego nie wiem czy coś z tego będzie

Gość nawiedzone
po co sadzcie dzieciaki? Poczytajcie sobie o rozwoju

mój sam się podciąga o brzeg łóżeczka, o pałak z zabawkami w bujaku, czy jak się mu poda rękę...