Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo zdziwiona

ILE PACZEK TABLETEK NA JEDNEJ RECEPCIE

Polecane posty

Gość bardzo zdziwiona

Wczoraj zadałam to pytanie tu, ale nie mogę znaleźć tego topiku :o Nie wiem czy znów awaria kafeterii czy coś źle robię, szukając, więc z góry przepraszam jeśli się powtarzam Ale do rzeczy Co 2 miesiące muszę chodzić do lekarza po receptę na tabletki anty. Nie może mi od razu przepisać więcej? (np 4 lub 6 opakowań na jednej recepcie?) Bo to jedyne utrudnienie, ciężko mi co 2 miesiące latać po lekarzach ;P

Gość bardzo zdziwiona
a ile opakowań na raz mogę dosadnie poprosić, żeby nie przesadzić? ;P Pracuję i muszę się urywać z pracy, żeby zdążyć po te tabletki, paczka jest tania jak barszcz, bo to microgynon 21, wolałabym mieć zapas i problem z głowy :)

Gość buhahaaaaaaaaaaaaaa
ja najwięcej to na 3 opakowania dostaję, ale nie latam do lekarza, mąż po drodze z pracy zajeżdża i prosi w recepcji/rejestracji (jak zwał tak zwał) o wypisanie recepty. Podaje moje dane adresowe i pesel i wypisują pielęgniarki.

Gość buhahaaaaaaaaaaaaaa
Koleżanki mi tez brały te recepty, może przyjść kompletnie obca osoba z ulicy i sobie dostać receptę na moje dane. Ciekawe, co nie?

Mnie daje 3 recepty po 2 opakowania w przyszłymi datami. Nie trzeba od razu wszystkiego kupować na raz.

ja dostaję na jednej recepcie na 3 opakowania. Dostaję też drugą receptę na następne 3 ale bez daty, sama sobie wpisuję na drugiej datę. Więc w sumie na jednej wizycie dostaję tabletki na 6 miesięcy

Gość Fasolla
Na jednej recepcie mogą być maksymalnie 3 opakowania, nie więcej. A co powiecie na to: chodzę do ginekologa, recepty zawsze wypisuje pielęgniarka, która siedzi w pokoju obok i to jest taka jędza, że łaskę robi jak wypisze receptę na 2. O 3 to mogę pomarzyć. Najgorsze jest to, że mogę zadzwonić do niej wcześniej i poprosić o naszykowanie recepty, ale zazwyczaj nie odbiera telefonów, wtedy muszę iść do przychodni, ale jej i tak najczęściej nie ma w gabinecie, więc mimo, iż być powinna to nie raz odchodzę z niczym, bo po 2 godzinach mi się odechciewa czekania...

Gość bardzo zdziwiona
To dziękuję bardzo. Załatwię sobie 2 recepty po 3 opakowania ;P

Gość nidshsilf
mi pzepisal 3 opakowania odrazu i sie zdziwilam jak mi aptekarka wyskoczyła z ceną 90zł :P

Microgynon jest refundowany. leku refundowanego mozna wypisac jednorazowo w ilości wystarczającej na 3 miesiące kuracji (90 dni dokładniej). wiec microgynony dostaniesz na trzy miechy i koniec. wiecej Ci w aptece nie dadza, chyba że na 100%, bez refundacji. jak hormony są nierefundowane to mozna wypisac zapas na pół roku.

Gość księżycc
dziwne, bo ja biorę Novynette i nigdy mi lekarz nie przepisywał więcej, niż 3 opakowania na jednej recepcie, zazwyczaj dawał po dwie recepty z 3 opakowaniami. Może dlatego, że stwierdził, iż to spory koszt wykupić od razu te 6 czy ileś opakowań, ale przecież zawsze można wziąć odpis.