Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darusia Mama Synusia

Syn 13,5m-ca trochę KASZLE i ma katarek. Co robić?

Polecane posty

Gość Darusia Mama Synusia

Nie chciałabym lecieć odrazu z nim dolekarza. Tylko raz w życiu był chory gdy miał 8m-cy, a na chorej stronie w przychodni podłapał jeszcze wtedy anginę :o Co mogę mu podawać, w jakich dawkach,porach dnia? Proszę o rady :) wiem, że jeśli chyba do 3dni ??nie przejdzie po moim leczeniu to mimo wszystko do lekarza.

Gość Upupupupupupppp
Nikt Nam nie pomoże? :(

Gość nununu
na kaszel syrop z cebuli,na katar krople do nosa(odpowiednie do wieku)sol morska i czeste czyszczenie(najlepsza frida),nie przegrzewaj dziecka,wietrz pomieszczenie w ktorym maly spi przed kazda drzemka,mozesz mu zrobic slabiutka herbate z cytryna i sokiem z malin do picia,jesli nie ma checi do jedzenia to nie wmuszaj w niego ,wtedy wiecej podawaj do picia.

podaj: wapno w syropnie, np sanosvit 3 razy dziennie po 5 ml, do tego witaminę C 8 kropelek 3 razy dziennie. na kaszel możesz dać syrop prawoślazowy 2 razy dziennie po 5 ml. na katarek możesz wkroplić krople euphorbium (homepatyczne) 5 razy dziennie po 2 rozpylenia do każdej dziurki (katar sie nasili ale ładnie zleci i nie zaatakuje zatok), poza tym często ściągaj, albo jak dziecko już umie to niech często wydmuchuje nosek. jeśli katar jest wyjątkowo mocny to mozesz użyć kropli typu nasivin lub otrivin, ale tylko przed spaniem i nie dłużej jak 3 dni (bardzo wysuszają śluzówkę). i maść majerankowa - smaruj pod noskiem. wieczorem mozesz tez ta maścią natrzeć piersi, plecki, stópki. będzie delikatnie rozgrzewało i inhalował. jest też maść pulmex baby, podobno bardzo skuteczna ale ja nie próbowałam, więc nie powiem. do tego oczywiście dobrze WYWIETRZONE mieszkanie, NISKA temperatura w domu (ok 18 stopni). i odpowiednia wilgotność w domu. jak nie masz nawilżacza to rozwieś mokre ręczniki, pieluszki na kaloryferach, a w nocy także na łóżeczku, lepiej się będzie oddychało przy katarku. dopóki dziecko nie ma gorączki mozesz normalnie wyjsć na spacer, nawet jak jest mróz nic się nie stanie.

Gość nununu
a wapno z jakiego powodu podajesz?

zwykle wapno się podaje przy przeziębieniu, na wzmocnienie oragnizmu. "wskazania Infekcje górnych dróg oddechowych Przeziębienie Grypa Leczenie wspomagające chorób alergicznych (m.in. pokrzywka, astma oskrzelowa, obrzęk naczynioruchowy), wysięków, stanów zapalnych, krzywicy, demineralizacji kości i zaburzeń krzepnięcia krwi. Zapobieganie i leczenie osteoporozy różnego pochodzenia (po złamaniach kości, w okresie menopauzy, podczas leczenia fluorkiem sodu). Stany niedoboru wapnia w organizmie. Stany zwiększonego zapotrzebowania na wapń (np. w okresie intensywnego wzrostu u dzieci i młodzieży, w ciąży, laktacji, rekonwalescencji)." ze strony: http://www.domzdrowia.pl/34500,sanosvit-calcium-syrop-o-smaku-bananowym-150-ml.html?SHOPSID=df70f2e769fd666df6759b3b98434efa

Lipomal napewno na noc wypoci sie na katar jakis spray i grucha kaszele stodal, prawoslaowy

Gość nununu
ja staram sie przekazywac odpowiednie witaminy w diecie ,mam dwie corki,pierwsza trzy lata druga niespelna poltora roku i moge sie wam pochwalic ze zadna z nich do tej pory nie chorowala na tyle powaznie ,by potrzebny byl antybiotyk,jedyne co kupuje w aptece to sol morska i ewentualnie krople do nosa,,stad moje zdziwenie jak przeczytalam twoj post mala agatko:)ktorego oczywiscie nie podwazam:)

jasne że witaminki w diecie to podstawa jednak czasem dziecko choruje. moje też dość rzadko odpukać, ale jak do tej pory miał 3 infekcje wirusowe (w tym zapalenie oskrzeli i "trzydniówkę") i raz katar :) też nigdy antybiotyku nie brał. a wapno profilaktycznie tez można podawać.

Gość myszyszyjka
zapalenie oskrzeli i nie brl antybiotyku taaaaa agatka nie sciemniaj