Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30ja

poród w szpitalu bielańskim - ktoś jeszcze?

Polecane posty

Gość 30ja
hej, rodze w tym szpitalu, juz niedługo :) któras z was planuje tam rodzic? moze sa juz jakies doswiadczone i maja opinie o tym szpitalu?

ja tam rodziłam 20 lat temu, były warunki fatalne... ale opieka wspaniała :) leżałam na patologii ciąży od tego czasu dużo się zmieniło, nowy dyrektor to super menadżer szpital jest po generalnym remoncie, czysty :classic_cool: jak z opieką to nie wiem

Gość mama zmieniajace swoje zycie
No prosze Cie............rodziłaś tam 20 lat temu i chcesz udzielić jej jakis info.?Jakich?

Gość 30ja
szukałam info na innych forach ale nie za wiele jest z 2009 roku wiec licze ze znajde tutaj kogos :) 20 lat temu...brrr nawet nie chce myslec jak wtedy wygladaly porody. Teraz sa takie udogodnienia, warunki, znieczulenie.

Wątek jest sprzed pół roku, ale chciałabym go odkopać. Mam termin na przełom września i października i chcę rodzić w bielańskim. Będę wdzięczna za wszelkie info o tym szpitalu. Może autorka tematu już urodziła i coś napisze..?

Gość Sylwiiaa
Też byłabym ciekawa jakie są opinie o tym szpitalu, mam termin w lutym. Może ktos by napisał coś więcej o personelu? czy wszystko swoje trzeba miec ??

Gość mamaksiężniczki
dziewczyny ja tam rodziłam 23.11.2009r. i poród wspominam super. Fachowa opieka, super lekarze. są 3 sale do porodu 2 niepłatne 2 osobowe, bardzo przytulne i dobrze wyposarzone ( wygodny fotel i koc dla tatusia, łazienka, piłki i jedna tzw. prywatna płatna )

Gość mamaksiężniczki
co do wyposarzenia to niestety trzeba wszystko mieć swoje dla siebie i dziecka, ale poza tym opieka super, miłe położne, zawsze pomogą i doradzą. Polecam wzięcie sobie połóożnej na pierwszą noc do dziecka ( jak ktoś ma fundusze ). Po takiej pomocy człowiek jest na maxa wyspany

Gość Sylwiiaa
No to widzę że jak na razie szpital ma jedną dobra opinie ;) Chodze tutaj do ginekologa i zastanawiam się czy właśnie tu nie rodzić. Czyli bezpłatne są 2 osobowe sale tak ? A chciałam jeszcze zapytać bo słyszałam że nie można nosić majtek..to prawda ? Nawet tych z tej siateczki ? I czy zawsze ojciec dziecka może wejść na salę? Jeszcze o coś miałam zapytać ale mi wypadło z głowy ;P Jeszcze nie wiem wszystkiego i na razie zbieram informacje ;);P

Gość mamaksiężniczki
tak te 2 są bezpłatne, ale i tak jak przywożą rodzącą i nie ma wolnych sal bezpłatnych to kładą cię do płatnej i tez nie płacisz. Jeśli chodzi o oddział to jest wyremontowany cały. Tata może być z mama i dzieckiem prawie cały czas, chociaż jak ja urodziłam to szalała grypa i był zakaz odwiedzin w szpitalu, ale i tak przymykali oczy, chociaż niektóre położne ganiały gości, a niektóre bez problemu wpuszczały

Gość mamaksiężniczki
co do nienoszenia majtek to nie słyszałam, ja miałam siateczkowe i nikt mi ich zdejmować nie kazał, ale co innego z fizelinowymi. Jak ordynator zobaczył na obchodzie, że je masz to rzeczywiście kazał zdjąć i jak masz założyć siateczkowe

Gość mamaksiężniczki
i jeszcze ganiał za chodzenie bez stanika. Tzn mówił, że jak potem chcesz mieć cycki do pasa to możesz chodzić bez. Lekarze kazali nosić staniki usztywniane a nie te do karmienia

Gość Sylwiiaa
No to nie jest źle jak można nosić chociaż te z siateczki ;) Podobno w niektórych szpitalach żadnych nie można..Już czas zacząć pakować torbę i kompletować do końca wyprawkę achhh jak to szybko zleciało.. ;)

Gość szymusiowa
rodziłam tam trzy miesiące temu, polecam szpital, a jeszcze bardziej położną p. Mirkę- super kobietę, dzięki której mój bardzo ciężki poród zakończył się szczęsliwie

Gość Sylwiiaa
Coraz bardziej jestem przekonana :);p