Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiem co teraz

jazda bez prawka , przekroczenie prędkości , zdjęcie fotoradar

Polecane posty

Gość niewiem co teraz

co grozi w sytuacji kiedy nie mam prawka ale kierowałem swoim samochodem zarejestrowanym na mnie przekroczyłem dozwolona prędkośc i fotoradar strzelił fotke? prosze o odpowiedz

Gość a z fotoradaru da sie
określic kto prowadził?? chyba nie, moze niech ktos to weźmie na siebie, slyszalam ze sa tacy ludzie którzy za kase przyznaja sie do prowadzenia samochodu ktorego złapal fotoradar jeśli prawdziemu kierowcy moze to narobic wiecej kłopotów:-)

Gość lepiej dom
nie bedą sprawdzac zdjęc przecierz. Jak przyjdzie zdjęcie to masz tam taki formularz, na którym ty jako wlasciciel podajesz kto kierowal. Znajdz wiec kogos kto ci elubi i kto poświeci kilka punktów karnych dl aciebie. ja bym tak zrobiła. a pozatym za jazde bez uprawnien jest 300 zł.

Gość nic strasznego....
dostaniesz mandat 500zł za jazde bez prawa jazdy, do tego maga choć nie musza skierowac sprawe do kolegium, gdyz przy okazji spowodowales wykroczenie....mandat za przekroczenie w/w predkosci - zalezy ile jechales... no i tyle... i w takim przypadku gdy jedziesz bez prawka lepiej nie klamac, podajac jako kierowce inna osobe... wiem cos o tym- 4 lata jazdy bez prawka daje spore doswiadczenie powodzenia

Gość zakaz
na robienie prawka

Gość gość
A może warto pomyśleć o kolekcjonerskim prawku? To cholernie przydatny wynalazek i opcja całkowicie legalna, w końcu słuzaca do kolekcji ;) Ja zamowiłem z fastidcard.com i po wpisaniu kodu 84NA7R5B nie wyszło mi drogo.

Gość gość
W jakim celu mam tracić pieniądze na mi nic nie warty kawałek plastiku?

Gość gość
Za wiele tego użerania niż sprawa jest warta. Ja od pewnego czasu mam dokument kolekcjonerski z szybkieprawojazdy.pl i otwiera to przede mną wiele opcji. Polecam zerknąć na ich najnowsze obniżki cenowe.

Gość gość
Jeśli chodzi o kolekcjonerskie prawo jazdy, to ja sam, jak i większość moich znajomych, zamówiło wzor z clubcard.com.pl , jesteśmy bardzo zadowoleni, a i cena nie jest przerazajaca jak gdzieniegdzie.

Gość getawaynow
Najlepsza opcja, to tak jak juz ktos zreszta Ci proponowal wyzej, kupienie kolekcjonerki z fastidcard com .. ja uzywam kilku na zmiane, mam powyzej pięciu i nigdy się nie przejmuję :)

Gość matketpaket
Kup na fastidcard zapasowe prawko i chill out ;)

Gość czerwonamiska
Teraz jest tak, że jak przekroczysz znacznie prędkość to mogą Ci zabrać prawo jazdy więc lepiej zwracać uwagę na znaki. Zerknij sobie na artykuł http://autofanatyk.pl/przekroczenie-predkosci-o-50-km-h-co-grozi-jaki-mandat-ile-punktow/ tam znajdziesz sporo informacji o tym jak zachować się na drodze. Lepiej nie ryzykować, żeby nie stracić prawa jazdy no i spać spokojnie.