Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alesssia 10

JAK PRZESTAĆ KARMIĆ PIERSIĄ POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość alesssia 10

Moja córeczka ma póltora roku chcialabym przestać karmić ją piersią. Próbowalam wielu metod smarowalam brodawki pieprzem zjada go i pije dalej, bandazowalam sciąga bandaż, zastepowalam karmienia posilkami ale po chwili podbiega i chce cyca. POMÓŻCIE CO ZROBIĆ

Gość mamarobala
musisz ją przetrzymać-miałam dokładnie tą samą sytuację i też karmiłam 1,5 roku.Nie ulegaj.Może zacznij od odzwyczajania od piersi w ciągu dnia, ( w nocy jeszcze ciumka?) Polega to na tym że nie dajesz jej i koniec.U mnie przez dwa dni był cyrk łącznie z rykiem i waleniem pięściami o podłogę a potem przeszło. Nie da się inaczej niestety.Dodam że doradzał mi w tej sprawie lekarz,który również miał podobny problem i sam ma 3 dzieci. Cycoholizm to nałóg :DDD niestety.Dziecko w tym wieku już się tym pokarmem nie najada tylko sobie cycka ssie dla przyjemności. Bądź stanowcza,trzymam za Ciebie kciuki!

Gość alesssia 10
Dziękuję ci mamo robala. Moja w nocy tez chce jeść pediatra powiedziala mi że musze podjąć stanowczą decyzje i zaprzeć sie i nie dać ale serce mi pęka. Ona dostaje szalu jak jej nie daję. Ale jeżeli ty dalaś radę to może mi się też uda. Naprawdę po dwóch dniach placzu zapomniala o cycu? podobno im starsze dziecko tym gorzej...

Gość a ja powiem
tak, im starsze tym trudniej. młodszą córkę karmiłam rok i 9 m-cy. masakra. najpierw rezygnowałam z karmienia w dzień, a potem w nocy, co niestety było trudniejsze. ale jakoś poszło. na szczęście.

Gość pooooooooh
trzeba to zrobić z dnia na dzień inne motody nie dzialają

Gość dooooobraaaaaa
ja też próbowalam wszystkiego w końcu stanowcza decyzja i koniec nie można sie jednak zlamać karmilam rok

Gość ja tez to znam
to sie obudzilas:P powiem ci jak zrobila t kolezanka jednego pieknego po prostu bylo nie serce sie jej krajalo mala 3 dni co se przypomiala wyla,plakala darla sie no ,ale jej corka miala 7 miesiecy a 1,5 roku to juz bedzi wiecej dni takiej meki.musisz byc stanowacza nie i koniec zajadz czyms dziecko nie opowiadaj,ze mamas nie ma juzx mleka,ze nie cyckow czy jak tam je nazywasz nie poruszaj tego tematu zmieniaj temat zajmij zabawka

Gość ruski czołk
słuchajcie, ja torchę odbiegnę od tematu, ale nęka mnie taki problem: dlaczego kobietom widać takie wielkie jamy pępkowe przez obcisłe bluzki? nawet tym, które nie rodziły

Gość Mamma Miaaa
Ja karmiłam dzieci dłużej od ciebie i rzucilam karmienie z dnia na dzien

Gość orzeszeeek
Ja też o konsultacji z pediatra zastosowalam metodę z dnia na dzień.Walka trwala 3 dni i zapomnial. IM dalej w las tym trudniej bo dzicko więcej rozumie. Pólśrodki nie dzialają. WYTWALOŚCI ZYCZĘ.

Gość BALLLLALLLABA
MUSISZ SIĘ ZAPRZEĆ. NIE I NIE. IM DLUŻEJ BĘDZIESZ KARMIĆ TYM TRUDNIEJ BĘDZIE CI PRZESTAĆ BO DZIECKO WIĘCEJ ROZUMIE. WIEC BĘDZIE CI TRUDNIEJ. A TAK CZY INACZEJ CIĘ TO NIE OMINIE. WIEC ZRÓB TO SWOJE JUŻ DALAŚ. PÓLTORA ROKU WYSTARCZY.

Gość JADWIGA 15665
Ja też karmilam ponad rok. w końcu postanowilm przestać podobno im dlużej tym trudniej przestać i zgadzam się z tm. Nie bylo latwo plakal dwa dni potem zapomnial.Pamiętaj zabandażuj piersi.