Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lllooolll

meska duma

Polecane posty

Gość lllooolll

czy ktoras zostala porzucona poniewaz urazila meskie ego, dume?

Gość lllooolll
no wlasnie...wiec niewiem o co mu chodzilo

Gość wiem to z doświadczenia
faceci rzucają dla innych a nie z powodu dumy

Gość wtotek we środę a w piątek co
bo nie radzi sobie burak to wymyślił sobie męska dumę

Gość lllooolll
zapomnialam dodac ze zronilam jeszcze dusze lol

Gość lllooolll
zranilam*

Gość lllooolll
za nic go nie obwiniam

Gość hahahehe
oczywiscie ze jesy cos takiego jak meska duma, jak go urazisz to cie oleje

Gość lllooolll
ok dzieki za dobra rade

my nie wiemy na czym to mialo polegac.To co Ty zrobilas-mam na mysli.Ale jesli ja mam kobieca dume, to dlaczego on nie mialby miec swej dumy?

Gość dla mnie osoby ktore
unikaja odpowiedzialnosci za rozstanie, wola milczec niz powiedziec np.cos w roszaju - nie kocham cie, dlatego musimy sie rozstac, sa tchorzami z nie uksztaltowana na odpowiednim poziomie inteligencja emocjonalna. smieszne jest to o tyle, ze tego leku nie odczuwaja walac sie z nowa kobieta. w obu przypadkach, z duma to nie ma nic wspolnego, natomiast ma z przerosnietym ego. najsmutniejsze jest jednak to, ze tacy ludzie nigdy o swoim zyciu nie moga powiedziec, ze jest ono lub bylo udane. szarpia sie w nim jak w sidlach i nie potrafia stanac o wlasnych silach na nogach. zawsze musza miec kogos obok siebie aby to ktos inny za nich decydowal o jego przyszlosci, o jego meskosci, o nim samym. jednak nawet najwytrwalsi przyjaciele zostawiaja go po jakims czasie poniewaz swoja postawa pokazuje im, ze licza sie dla niego nie tyle przyjaciele, co opowiadania o przyjazni. kobiety i mezczyzni maja niestety ten problem i naprawde nie wynika on z dumy ale ze strach, ze ktos wreszcie odkryje ich prawdziwe oblicze i skresli ich ze swojego zycia. do autorki: nie mysl o nim i daruj sobie osobe, ktora nie jest warta twoich uczuc.

Gość lllooolll
wredny huj jasnowidz a moze jeszcze wrozbita

Gość lllooolll
dziekuje za wypowiedzi

hah .. ta dłuższa wypowiedź naprawdę mnie rozśmieszyła. Nie jesteśmy w rozmowach w toku. Nie ma co się doszukiwać jakiegoś głębszego znaczenia. Jedyne wytłumaczenie to takie, że chciał to zrobić, chciał się rozstać.. To czy to był tylko pretekst czy rzeczywiście zraniłaś tak bardzo jego dumę nie ma teraz znaczenia. Prawdopodobnie zawiniłaś w jakiś sposób i sama powinnaś to wiedzieć. Zauważyłem coś dziwnego w zachowaniu kobiet, że bardzo często nie przyjmują do siebie żadnych błędów ? Jakby były najmądrzejsze, nieomylne a wina leży zawsze po stronie faceta... Idzie taka potem gadać z koleżankami, które oczywiście zrównają takiego faceta z błotem. I taka wierzy dalej w brak swojej winy.

Gość dla mnie osoby ktore
do hmmm01 - to, ze cie rozsmieszyla moja wypowiedz nie oznacza wcale, ze nie mam racji. ty masz doswiadczenie z takimi kobietami, jakie sobie wybrales sam. widocznie nie szukales zbyt dlugo lub wybierales jak leci. mozliwe tez, ze twoje ego nie dopuszcza zadnej innej prawdy do ciebie poza taka, jaka wyznajesz. jesli ktos chce sie rozstac, to o tym mowi. to nie boli. Gdybys tym kobietom, ktore rzucales mowil, z jakiego powodu je rzucasz, nie mialbys tych dylematow. one potrzebuja wiedziec co jest nie tak. szybciej odzyskalyby spokoj ducha, a moze cos przy okazji zmienily w swoim postepowaniu, i nie ponawialy swoich bledow w kolejnych zwiazkach. ty tej szansy im nie dales, to pewne. ja nie twiwerdze w 100%, ze wina lezy po stronie faceta bo ona lezy w zaleznosci od postepowania w kazdym zwiazku od kogos innego. ale wyjasnienie rozstania lub rozmowa (na ktora pewnie tez nie bylo cie stac) duzo by dala. w przypadku rozmowy, mozliwe, ze nie musieli by sie rozstac, w przypadku rozstania te osoby moglyby spokojnie od siebie odejsc. wiec nie jest to takie proste, jak ci sie wydaje.