Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monisia 1986

tarczyca

Polecane posty

Gość monisia 1986

witam serdecznie 10sierpnia 2009 roku mialam wyciety jeden plat tarczycy ,i mam niedoczynnosc .Od czasu operacji jestem pod stala kontrola endokrynologa ze szpitala dostalam recepte na letrox 100 potem poszlam do endokrynolog i przepisala mi eutyrox 75 i od tego czasu zaczelo ze mna dziac sie cos dziwnego bylam caly czas spiaca nic kompletnie mi sie niechcialo wiec poszlam do lekarki i zwiekszyla mi dawke o 12.5 czyli moja dawka to 87.5 i na poczatku czulam sie ok a po1.5miesiaca znow czuje sie spiaca leniwa i do tego jestem strasznie nerwowa male blahe sprawy doprowadzaja mnie do furii niemoge nadtym zapanowac jak myslicie czy mam za duza dawke czy moze za mala ? czekam na wyniki tsh w pon mam odebrac i w poniedzialek mam isc do lekarza ale niedaje mi to spokoju moze przez weekend mam zarzyc po 75 ? prosze bardzo o odpowiedzi z gory dziekuje :-)

Gość za niska dawka

Gość za niska dawka
w szpitalu dali ci 100 więc powinnaś tak brac .

Gość hashimoto ja mam
A lekarce powiedziałaś o dawce jaką Ci przepisali w szpitalu? Ja biorę Euthyrox z powodu choroby hashimoto, niby wszystko mam dobrze, tsh 3,313, przeciwciała spadają, ale wybuchy złości też mam (rzadko) i senność okazjonalnie też. Lekarce zgłaszam to przy każdej wizycie a ona przepisuje mi zwiększoną dawkę :) Ale ja na razie brałam 25, teraz częściowo mam się przestawić na 50.