Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niestety tak

robic wesele czy wyda kase na cos innego?

Polecane posty

Gość niestety tak

Za 9 miesiecy wychodze za maz. Robimy weselena ok 60 osob. Wyniesie nas to jak dorbze pojdzie ok 20 tys. To duzo pieniedzy, tym bardziej ze placimy sami. Powplacalismy juz zaliczki - ok 2 tys. Ale ciagle sie zastanawiam czy nie lepiej moze zrobic po prostu obiad dla rodzicow i rodzenstwa, a pieniadze rpzeznaczyc np. na kupno jeszcze jednego samochodu, bo ja mam a narzeczony nie, a do rpacy dojezdzac trzeba no i wyremontowalibysmy pokoj...a z drugiej strony czy nie zalowalibysmy ze nie mielismy wesela? ehhh ta kasa...gdyby nie bylo z nia problemu to by bylo ok, ale i tak caly czas odkladamy an to wesele.

Gość niestety tak
nikt nie mial takiego dylematu?

Gość voice
może i mieli, ale nikt nie będzie decydować za Ciebie, to Twoje życie i Twoje decyzje, sama wiesz lepiej czego Ci potrzeba... ja osobiście zrezygnowałabym z wesela, tylko skromny obiad na rzecz czegoś przydatniejszego

Gość Grzmiacz
cała banda darmozjadów przeje i przesra twoją kasę

Gość beettiinnnaaa83333
powiedzcie że nie chcecie prezentów tylko kasę więc spora część powinna wam sięzwrócić

Gość niestety tak
jak ktos sie bedzie pytal to od razu bedziemy mowili ze wolimy kase a nie prezenty. Tylko ogolnie chcialam wiedziec czy moze ktos zrezygnowal z wesela i pozniej nie zalowal?

to naprawde zalezy od Ciebie i od tego jak bardzo Ci na weselu zalezy. my z mezem mielismy narazie cywilny i tesciowa nam zrobila "impreze" u siebie (ktorej nie chceilismy -dluzsza historia). w przyszlosci planujemy koscielny ale nie wiem czy zrobimy przyjecie (wyszloby nam minimum 50 osob) czy tylko obiad w restauracji dla najblizszych. ale mi po prostu jest to obojetne, nie lubie przyogtowan tego typu itd. i dlatego wiem ze nie bede zalowac nawet jesli nic nie zrobimy. a Ty sama sie zastanow czy zawsze marzylas o weselu itd. czy raczej jest Ci to obojetne, jesli pragniesz tego wesela to zrob je i baw sie dobrze

ja mialam wesele bo rodzice chcieli i rodzice wylozyli kase na wielkie przyjecie. OK chcieli to mieli. ja osobiscie obstawalam za obiadem dla rodziny ale rodzice i tesciowie przeglosowali po swojemu :( moim zdaniem jesli wydajesz swoje pieniadze to wydaj je tak jak ty uwazasz za wlasciwe. oczywiscie ze lepiej kupic samochod czy pojechac gdzies w podroz poslubna niz wydawac pieniadze na przyjecie.

Gość pipa goła....
tylko nie wesele. wyjedżcie na wycieczkę do Izraela-tam jest pięknie.

Gość niestety tak
marzylam o weselu ale z drugiej strony potrzebowalabym nowego samochodu bo moj juz jest dosyc stary i ostatnio cos w nim nawala...no i jeszcze studiujemy wiec kasa tez by sie rpzydalo odlozyc zeby miec z czego oplacic te studia...ehhh sama nie wiem...dodatkowo jst tak ze nie mamy jeszcze uzbieranej kasy na wesele tylko jestesmyw trakcie, ciagle sie obawiam ze coas pojdzie nie tak i nie zdarzymy zebrac, chociaz jak wsyztsko pojdzie ok to za 5 miesiecy juz bede miala potrzebna kase

Gość a zamozna masz rodzine
? bo jak ma byc 50 osob i kazdy da w prezencie min 100 zl to zwroci sie 5000, a najprawdopodobniej bedzie to okolo 10tys, wiec moze jednak nie jest tak zle?

Gość niestety tak
a zamozna masz rodzine - z tym roznie bywa, kilka osob jest zamozniejszych ale w wiekszosci to beda mlode osoby- kuzynostwo z os. tow. wiec nie licze na to ze duzo dadza. Poza tym polowa osob ma do przejechania ponad 500 km na nasze wesele wiec i tak na podroz juz kase wydadza. ale gdybysmy dostali 10 tys to bym byla bardzo bardzo zadowolona

Gość niestety tak
Ewa - to dzial ogolny wiec mozna pisac o wsyztskim prawda? Poza tym na dzial - sluby i wesela wlasciwie nikt nie zaglada i ciezko tam o opinie innych osob.

ja miałam wesele,co prawda rodzice płacili za wszystko ale jak byśmy chcieli to dali by nam tą kase.Wesele było na 110 osób,wszyscy bawili się do białego rana.Nie żałuje tego.To była niezapomniana noc:) i można ją przeżyć tylko raz w życiu:)

nie ni, akurat to nie jest prawda sa unieważnienia ślubów i mozna je przeżyć kilka razy

nie po to brałam slub żeby go unieważniać z powodu że nie było wesela:P a poza tym pirewszy raz pamięta się na całe życie,drugi to już nie to samo

Gość wredne baby no
slub powinnoi sie brac z mysla ze jest on na cale zycie a nie co chwile sie rozowdzic i znowu rpzysiegac milosc na cale zycie