Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gaaagaaa18

jak zrobic taka fryzure. pillne!

Polecane posty

Gość Anq25
Porady dziewczyn powyżej mnie rozbrajają:D Fryzjerki jak się patrzy:D Jak zrobisz lokówką całą spiralę jak rulon to wyjdą ci anglezy, zupełnie inny rodzaj loka, do tego jak go spryskasz mocno lakierem to będzie wyglądał tandetnie. Loki utrwala się albo przed zakręceniem włosa albo kremem, nigdy lakierem! Loki powinny być elastyczne a nie sztywne spiralki!!!

Gość Gaaagaaa18
anq.. a tak na oko, jaka cena u fryzjera?

Gość Anq25
Zależy od salonu...od 50 do nawet 300.

Gość Gaaagaaa18
takie loooki 300? :O

Anq, nie śmiej się. Może widziałaś nieumiejętnie użyty lakier, że tak się śmiejesz jak to wygląda. I na odwrót się da. Wiem co mówię, regularnie biorę udział w pokazach fryzjerskich renomowanych firm (np matrix) od 2 lat, także już się napatrzyłam i sama wypróbowałam jak powstają takie fryzury.

Gość Anq25
Ale za 50 to raczej w małych miejscowościach, i musisz powiedzieć, że chcesz na prostownicy miec robione. Rozumiem że ta fryzura na jakas okazje. Proponuje złożyc sie z kolezankami i kupić spray ochronny ok. 15-20zł i krem do loków ok. 25-30zł. I uczcie sie na swoich włosach, a potem niech kazda zrobi taka fryzure drugiej.

Gość Gaaagaaa18
no fryzurka na studniowke.. hmm.. a jak pojde do fryzjera.. i pokazde to zdj, i powiemze mniej wiecej tak chce ;d to mnie nie wysmieje, prawda? :D

Gość Anq25
Malena ja pracowalam w salonie matrixa i nikt u nas nie umial nawet takich loków robic i ja im pokazywalam...i efekt po pryskaniu kaierem jest zupelnie inny niz to na foto. Owszem wchodza loki ale sa sztywne i jak się przypadkiem zahaczy lub oprze o nie to się robi pognieciony, połamany lok.

Gość Anq25
Ty jestes klientem i ty placisz....nie mow ze chesz mniej wiecej cos takiego...powiedz ze chcesz dokładnie to, że mają być elastyczne wstążki a nie loki na lokówce. Przejdz sie po salonach i popytaj. Mądry fryzjer cie nie wysmieje bo wie ze w wiekszosci salonow odwalaj wiesniackie loczki na lokowke i wala lakieru ze az trzeszcza te loki jak sie ocieraja. Zapytaj o czas i koszty i czy zrobią ci na prostownicy takie. Inna sprawa jest rodzaj włosa. jak masz mocno cieniowane, albo krótsze niż do łopatek to dupa. Bo kazdy taki lok skraca długosc włosa bardzo mocno. Podejrzewam ze ta laska na foto moze miec doczepione bo z tyłu ma krotsze i zeby miec takie długie loczki jak z przodu musiałaby miec włosy do pasa albo i dłuższe....a przy takim blondzie to niemal nierealane...

Gość Anq25
....płacisz za markę salonu a nie to co ci robią...jak pojdziesz do salonu znanego to mogą i 300 zawołać...

Nie chcę się kłócić :) bo mamy tu pomóc dziewczynie a nie robić burdel :D Ale niestety nie każdy pracownik salonu, który szczyci się logiem Matrixa jest dobry. Kiedyś przez ciekawość poszłam do salonu z ich logiem koło mnie i niestety fryzjerka mnie mocno rozczarowała. Na pokazach mam to szczęście, że jestem czesana przez szkoleniowców, np Krzysztof Domalaczny (mistrz). I proszę mi wierzyć, że właśnie nie raz zdarzyło mi się mieć robione loki w taki własnie sposób jak opisałam :D I utrwalane jedynie lakierem... Może to kwestia jakości ich lakieru firmowego, ale były sprężyste i bardzo miłe dla oka, sama jeszcze w nich biegałam na drugi dzień po pokazie :)

Gość Anq25
te ich pokazy to jakiś żart....

Gość Gaaagaaa18
hmmm.. ja mieszkam pod Bdg. w mniejszej miejscowosci. mam tu dwie fryzjerki. pojde, zapytam ;D najwyzej bedzie sie na mnie dziwnie patrzec babka :P mam czarne wlosy, za ramiona, prawie do lopatek.. wiem, ze nie bedzie takiego efektu jak na zdj. ale chce coś takiego mniej wiecej chociaż ;D

Żeby nie było, kręcone na prostownicy też się zdarzały :D Ale takie jak na zdjęciu za pomocą lokówki również ;)

Gość polne gacie strachu
trenuj cały tydzien, popros siostre, mama kolezanke a nuz sie uda...powodzenia

Gość Anq25
Pana Krzysztofa nie znam i byc może ma jakiś patent...choć podejrzewam, że Ty nie widzisz róznicy w stylu loków, ktorych jest ogrom. Mialam jednak okazję widzieć inne pokazy i pracować na wszystkich kosmetykach matrixa dostępnych w Polsce i zaden z ich lakierow mnie nie zachwycił. I wcale nie jest powiedziane, że kazdy szkoleniowiec jest dobry...zapamietaj to sobie...Bo szkoleniowcem w danej firmie może zostać niemal każdy fryzjer który ma ileś tam lat pracy w zawodzie (co nie znaczy że jest dobry), który zgodzi się być ich partnerem handlowym i zawrze niemal pakt z diabłem podpisujac umowe na wyłączność. Wcale to nie wygląda tak kolorowo....

Gość Anq25
Pokazujesz pokazy fryzur z kolekcji. Na d którymi pracuje po kilku stylistów i maja nieograniczoną ilość kosmetyków. Do tego biorą modelki z idealnymi do danej fryzury włosami....W salonie ci czegoś takiego nie zaoferują. Ja mówię o lokalnych pokazach na przypadkowej modelce. I podejrzewam, że na takim pokazie mają dostępną nie tylko polską serię. druga sprawa to jest to, że modelki mają bardzo długie i ładne włosy a ich fryzury są niemal identyczne. Do tego muzyka, stroje, światła i wszystko wygląda cacy... Na ładnych włosach zrobić coś ładnego to nie sztuka....

Gość Anq25
Ale niech Ci będzie:) Jak aktorka chce miec taka fryzure niech idzie do szkoleniowców jakies firmy i zaplaci 200zł, przy czym efekt i tak nie będzie taki sam bo ma za krótkie włosy a urok tej fryzury polega na długich zwisających wstązkach:) Moze też isc do lokalnego fryzjera i miec cos podobnego za 60-70zł.....przy czym obstawiam ze jej zrobią loczki klasyczne i sztywne...Moze tez sama pocwiczyc w domu...i zainwestowac w te dwa kosmetyki i też będzie miec podobną fryzurę...ale nabierze nowej umiejętności i jeszcze jej kosmetyki na przyszlosc zostaną... :)

Może masz rację z tymi szkoleniowcami, ja nie pracowałam jako modelka przy małych, lokalnych pokazach, ale na większych imprezach, w stylu wklejonych tu linków... Fakt, że zawsze tylko jedna osoba się mną zajmowała.Czasem fryzurę robili mi w pół godziny a czasem w 3. Co do jakości włosów, to... Moje pozostawiają wiele do życzenia, są grube, bardzo gęste, suche i niesamowicie puszące się. Długość za łopatki, czasem do. Nigdy nie spinali mi włosów, zawsze miałam rozpuszczone - albo proste albo właśnie kręcone. Z włosów, które na codzień bez stylizacji sterczą mi prawie w poziomie od głowy zawsze miałam zrobione włosy wyglądające jak z reklamy. Chętnie też pokazałabym Ci przykład mojej koleżanki - ta to ma tragedię swoje włosy, taki mały horror, a też zrobili jej piękne, gładkie i błyszczące i nikt by nie podejrzewał... Nie ukrywam, że zawsze byłam z nich zadowolona a na codzień chodzę się strzyc do centrum matrixa we Wro ;)

Ceny też tam mają przystępne, tzn nigdy fryzury nie układałam u nich, tylko strzyżenie i modelowanie z koloryzatorem...wychodzi 80 zł.

Gość roma85555
na you tube jest mase filmikow jak zrobic loczki :) ja uzywam lokówko prostownicy babyliss'a jest rewelacyjna a jak na dwa w jednym moim zdaniem tania http://www.splendore.pl/ProstownicoLokowka_BA B_2071E__p7592.html

mi sie wlosy nie podobaja, wygladaja bardzo sztucznie

Gość sos czosnkowy
up

Gość aaaaaaafily
prostownica takie spokojnie wyjda :)