inteligentny i mądry człowiek 0 Napisano Styczeń 10, 2010 ....mam nadzieje że odezwą się sami mądrzy ludzie........którzy się temu sprzeciwiają............ i twierdzą niezależnie od tego jak......................człowiek jest już stary czy chory to jego obowiązek jest życ do końca............do czasu kiedy go Bóg nie weźmie do siebie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość staroswiecka5252 Napisano Styczeń 10, 2010 Z jakim uśmiechem i pozytwną energią Ty to piszesz. A czy Ty wiesz co czują ludzie, dla których nie ma już nadzieji? Ból, cierpienie, bezradność... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inteligentny i mądry człowiek 0 Napisano Styczeń 10, 2010 Takie życie............ na ziemi trzeba swoje odcierpiec:).................. może dla nie których z Was to wkurzające........ ale taka prawda.............im człowiek bardziej cierpi............ tym większą nagrode dostanie od życia................... zdanie osoby chorej nieuleczalnie jest najmniej ważne w tym temacie:O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość staroswiecka5252 Napisano Styczeń 10, 2010 Gówno prawda. Jeśli zostaje tylko męka, lepiej komuś ulżyć. Nikt nie wie, co go czeka poźniej, ale bynajmnije nie tkwi w bezczynnym, ciągnącym się cierpieniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inteligentny i mądry człowiek 0 Napisano Styczeń 10, 2010 staroświecka.............. i czemu się tak denerwujesz???........ przecież wiesz.........że to ja mam racje........ mnie też od czasu do czasu boli głowa........brzuch i co mam się zabic z tego powodu??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jestem za a nawet przeciw Napisano Styczeń 10, 2010 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inteligentny i mądry człowiek 0 Napisano Styczeń 10, 2010 a za czym jesteś...............za a nawet przeciw........pomarańczo???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fsf Napisano Styczeń 10, 2010 Co ty koleś w ogóle piszesz-"mnie też od czasu do czasu boli głowa........brzuch i co mam się zabic z tego powodu???"!!!!!!!!!!!! Nie jestem za eutanazja ale ty chyba nie widziałeś jak osoba mająca "wyrok na karku"cierpi a ty to porównałeś do bólu brzucha i jeszcze od czasu do czasu.Wiem że pewnie nie miałeś tak tego na myśli ale kórwa nie pisz tak bo aż nie wiem co pisać na taką twoją wypowiedz ......... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
La Firynda 0 Napisano Styczeń 10, 2010 Nie trzeba przeprowadzać eutanazji w szpitalach. W tej chwili życie skazuje na śmierć. Jesteś chory a nie masz pieniędzy - umierasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
La Firynda 0 Napisano Styczeń 10, 2010 I zapanuj nad tymi wielokropkami. Czytać się tego nie da :-o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inteligentny i mądry człowiek 0 Napisano Styczeń 10, 2010 Nie masz pieniędzy umierasz???........w sumie prawda ale z drugiej strony tutaj nikt nie jest.............. mówie tutaj gdy ktoś chce na własne życzenie....... się zabic........i głównie należy obwiniac tutaj drugą osobe która jej w tym pomogła........... tłumacząc się że nie może..... patrzec na cierpienie ukochanej osoby....:( wkurza mnie takie tłumaczenie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pupa1977 0 Napisano Styczeń 10, 2010 Jak to się mówi: syty nigdy nie zrozumie głodnego. Może kiedyś autorze, gdy zachorujesz, zmądrzejesz, a może nigdy nie będzie ci to dane. Ale nikt nikogo nie zmusza do poddania się eutanazji. Więc skoro jej nie chcesz, to się nie poddawaj, ale dlaczego uważasz, że wiesz lepiej za innych? Za tych co leżą z czterokonczynowym porażeniem i przechodzą nieludzkie męki bez sensu... Nie każdy wierzy w Boga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fsf Napisano Styczeń 10, 2010 Ty inteligetny widziałeś kiedyś jak twoja najblisza osoba "umiera zdnia na dzien"??????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
La Firynda 0 Napisano Styczeń 10, 2010 "wkurza mnie takie tłumaczenie" - a mnie wkurzają twoje wielokropki. Przyznaj się, ile butelek dzisiaj wypiłeś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
La Firynda 0 Napisano Styczeń 10, 2010 Głupie i bezmyślne prowo :-o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pupa1977 0 Napisano Styczeń 10, 2010 Podobnie jak nick... Chyba tylko idiota by taki sobie wziął... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inteligentny i mądry człowiek 0 Napisano Styczeń 10, 2010 Dzisiaj nic nie piłem.......... widziałem cierpienie nie których ludzi........... którzy już byli na wykończeniu...........ale dalej nie zmieniam zdania........ na ten temat :) i nigdy nie zmienie:O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brzydki Niski Beznadziejny 0 Napisano Styczeń 10, 2010 "..do czasu kiedy go Bóg nie weźmie do siebie " a jeżeli bóg chce żebyś się poddał eutanazji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inteligentny i mądry człowiek 0 Napisano Styczeń 10, 2010 Provo......... w pewnym sensie.......ale ja rzeczywiście tak myśle............. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
La Firynda 0 Napisano Styczeń 10, 2010 "widziałem cierpienie nie których ludzi........... którzy już byli na wykończeniu" - okaż nam miłosierdzie i wyjdź, nie chcemy się wykończyć :-o PS. I nie kłam. Jesteś pijany, jak świnia i mózg ci się lasuje :-o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dren Napisano Styczeń 10, 2010 bó weżmie lub nie weżmie bo jest albo go nie ma ale ja jestem na NIE gdyż ludzie są na to rozwiązanie zbyt nieuczciwi i jakby sie komuś samochód trafił w okazyjnej cenie to by się zaraz do babci dobierał, niestety jesteśmy za malo cywilizowani Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
La Firynda 0 Napisano Styczeń 10, 2010 "le ja rzeczywiście tak myśle" - co robisz?? MYŚLISZ? No, teraz przywaliłeś :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inteligentny i mądry człowiek 0 Napisano Styczeń 10, 2010 Bóg tego nie chce.............. gdy kobieta usuwa dziecko tylko dlatego że jest upośledzone lub chore....... to to również jest eutanazja połączona z aborcją.........:O wasze poglądy są pewnie inne na temat....... i pewnie moje pisanie tutaj wydaje wam się śmieszne...... trudno :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inteligentny i mądry człowiek 0 Napisano Styczeń 10, 2010 Jestem jak najbardziej trzeźwy:D :D........... to wam po prostu nie pasuje to co mówie......... bo w głębi serca.........wiecie że mam racje....... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
La Firynda 0 Napisano Styczeń 10, 2010 :-o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inteligentny i mądry człowiek 0 Napisano Styczeń 10, 2010 Twoja mina oznacz???---->:O ---foch:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pupa1977 0 Napisano Styczeń 10, 2010 U nas eutanazja już istnieje - jest nią niedotowanie leków po 65 roku życia. W cywilizowanych krajach, dla starszych ludzi leki są bezpłatne... No i myślicie, że u nas się nie robi takich rzeczy? Przypomnijcie sobie pavulon... A to tylko przecież wierzchołek góry lodowej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inteligentny i mądry człowiek 0 Napisano Styczeń 10, 2010 offerma........ czasem rzeczywiście nie można nic zrobic...... i trzeba się pogodzic ze śmiercią............. ale osobiście uważam że człowiek nie ma prawa robic nic ze swoim lub czyimś życiem....... :) "policja nie ściga tych zabójstw bo uśmiercenie takiego starego człowieka którzy już nie pracuje a tylko generuje koszty w państwowej służbie zdrowia jest państwu na rękę." troche w tym racji jest :( pupa1977----- widze że popierasz eutanazje....... ale zgodze sie z jednym ze dla emerytow i rencistwo rzeczywiscie leki powinny byc bezplatne..... :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
La Firynda 0 Napisano Styczeń 10, 2010 Pupa, o tym właśnie pisałam. Oficjalnie eutanazji nie ma, nieoficjalnie istnieje od wielu lat i nazywa się brakiem refundowanych leków, brakiem miejsc w szpitalach, brakiem opieki dla ludzi starszych i schorowanych. Oficjalnie sumienie polskiej służby zdrowia jest kryształowo czyste :-o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inteligentny i mądry człowiek 0 Napisano Styczeń 10, 2010 Jest wiele prywatnych szpitali........ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach