Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o odp.

czy ktoras z was robila sobie oczyszczanie twarzy?

Polecane posty

Gość prosze o odp.

bylyscie zadowolone? Czy warto robic oczyszczanie gdy nie ma sie zadnych pryszczy itp? Moja jedna kolezanka nie byla zadowolona, poniewaz twierdzila ze miala pozniej problemy z tradzikiem, natomiast inne kolezanki robia oczyszczanie nawet gdy maja ladna cere...sama nie wiem...

Gość krejzolka na maxa
moze wysuszyc skore czasami kosmetyczka moze ci zanieczyscic zdrowa skore jesli masz ladna buzke to zrob sobie peeling i bedziesz promieniala

ja robiłam jesli masz dobra kosmetyczke to efekt jest świetny cera gładka i czysta (ale dopiero po zagojeniu śladów po wyduszaniu zaskórników) tylko ze u mnie to byl efekt krótkotrwaly bo juz po dwóch trzech tygodniach cera wygladała tak samo jak przed oczyszczaniem.

Gość jy8l
A może wiecie ile kosztuje taki zabieg?

Gość .....ot ..co.....
jezeli nie masz zaskornikow to nie oplaca sie oczyszczac twarzy

To czy Twojej skórze potrzebne jest oczyszczanie to najlepiej oceni kosmetyczka. Jeśli nie masz mocno zanieczyszczonej skóry, a zaskórniki wystepują w małej ilości to możesz skorzystać z innych zabiegów pielęgnacyjnych typu mikrodermabrazja, kwasy, zabiegi nawilżające czy relaksujące. Ale to kosmetyczka oceni stan i potrzeby Twojej cery i razem zdecydujecie jaki zabieg będzie najbardziej odpowiedni. Zaleci też odpwiednią pielęgancję domową i udzieli kilku ważnych wskazówek i rad. Najważniejsze jednak żebyś trafiła do dobrego salonu, najlepiej z polecenia.

czyści sie twarz z zaskórników, jeśli masz ropne wypryski, to kosmetyczka się do Ciebie nie dotknie, bo od tego jest lekarz dermatolog zabieg oczyszczania kosztuje od 50 zł wzwyż, zalezy, co i czym jest robione "przy okazji" typu maseczki, masaże itd.

Gość Od poczatku......
oczyszania nie powinno sie robic kiedy ktos ma problemy z tradzikiem (nie mowimy o kilku pryszczach raz na jakis czas tylko o prawdziwym tradziku, gdyz taki trzeba leczyc u dermatologa) a dlaczego? dlatego,ze po pierwsze po wyduszaniu zostaną brzydkie blizny a po drugie prawie na pewno tradzik sie rozsieje dalej (na te partie skory twarzy ktore byly od niego wolne).... Natomiast jesli masz duzo zaskórnikow (nos i jego okolice-czasem tez policzki pod oczami, blisko nosa-, broda ,czoło czyli strefa ktora u wiekszosci ludzi sie przetluszcza) to jak najbardziej oczyszczanie jest wskazane....Krzywda Ci sie nie stanie (jesli pojdziesz do sprawdzonej kosmetyczki) slady moga sie utrzymywac 1-2 dni (zalezy jak duzo masz zaskórników i oczywiscie tez jakied ma umiejetnosci kosmetyczka)...po oczyszczaniu cera wyglada lepiej i w zaleznosci od rodzaju cery utrzymuje sie efekt (cera sucha -efekt jest widoczny najdluzej, cera tlusta-wymaga czestszego powtarzania oczyszczania..) Mozesz tez takie oczyszczanie zrobic sama w domu....wystarczy ze zrobisz to odpowiednio i zaopatrzysz sie w odpowiednie kosmetyki( bo dobre kosmetyki zastosowane w odpowiedni sposob to praktycznie gwarancja na to zeby slady zniknely szybko...

Gość ja robię raz na pół roku
bo tyle mniej więcej utrzymuje się efekt. Owszem, można w domu - ale jest ryzyko, że nie zamknie sie dobrze porów. Nie mam problemów z cerą, po samym zabiegu nie ma żadnych zaczerwienień itp. - tak bywało kiedyś, teraz są takie techniki, że zabieg trwa krótko i nie zostawia śladów. Cena - ok. 100 zł

Gość Od poczatku......
Jesli dobrze rozpulchnisz skore przed oczyszczaniem....i nalozysz maske algową po oczyszczaniu to nie ma szans ze nie zamkniesz porów... pory skory otwierają sie kiedy jest ciepło a zamykają kiedy jest zimno... chyba ze Ty mowisz o zamykaniu rozszerzonych porow (a to rozszerzenie nie jest spowodowane oczyszczaniem wtedy to juz cos zupelnie innego) wtedy owszem tylko kosmetyczka i odpowiednie zabiegii...