Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość termitkaa208

Polska fo chory kraj

Polecane posty

Gość termitkaa208

chory kra, pod wieloma względami, chodzi mi zwłaszcza o słuzbe zdrowia, napisze tak ogólnie, o sytuacjach które miały miejsce u moich znajomych i rodziny, kolega po wypadku, konieczna rehabilitacja i masaże, w kilku osrodkach go nie przyjęli a tam gdzie powiedzieli że go przyjmą podawali termin za 6-7 miesięcy(rehabilitacja potrzebna natychmiast), skończyło sie na tym że płacił i się rehabilitował prywatnie, tylko dzięki temu nie jest kaleką, kuzynka potrzebowała operacji która sprawiłaby że jej życie byłoby normalne, zdeformowana i krzywa noga, nieco krótsza od drugiej, zdeformowana stopa, operacja w 100% refundowana z NFZ, dostała nawet pozytywna opinię i ze jej te operacje zrefundują, tylko musuiałaby poczekać 3 lata albo i więcej, chore i patologiczne, już nie wspominając o dostaniu sie do lekarza pierwszego kontaktu czy operacji dziecka, na wizyte u okulisty czeka sie ok 3miesiecy(zapłacisz, wizyta od ręki, nawet dzień i godzine sobie możesz wybrać), na operacje synka czekałam prawie rok(ucho) i miał dużo szczęścia bo niektóre dzie i jjeszcze dłużej czekaja, i dla mnie bulwersujace są pomysły o niepłaceniu za niekonwencjonalne metody leczenia raka, lub przechwałki pani minister zdrowia że budżet bedzie taki sam jak w roku 2009(a i to bedzie dzieki naruszeniu jakiś rezerw finansowych), bo gdyby nie ruszono rezerw budżet byłby jeszcze mniejszy, też paranoja, a np po co Polska zakupiła mysliwce F16, ja rozumiem, państwa na zachodzie maja, dla obrony i w ogóle, tylko że niech te myśliwce kupują ale najpierw unormalizuja sytuację w kraju, a jak na razie te F16 głównie sie psują(na naprawy do USA lataja, części są z USA sprowadzane itd), a przecietny człowiek ma gdzieś to F16 gdy np potrzebuje operacji, lub pomocy

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować