Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liwiola

Pytanie o Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Liwiola

Witam. Co mam zrobic jesli w sobote skonczyl mi sie okres a tabletke pierwsza z drugiego opakowania mam wziac dopiero w poniedzialek o 20;00 ? Chyba cos jest nie tak mam racje?

Gość deju
Wszystko oki , weź w poniedzialek.

Gość Liwiola
wydaje mi sie ze powinnam wziac ja dzisiaj ale juz sama niewie. tak i sie z tym okresem porobilo ze ja sie juz pogubilam. przy 20 tavbletce zaczela mi sie sonczyc krew przez moment a pozniej juz tylko plamilam, i niewiem jak to liczyc ze wtedy dostala okres czy jak. moj lekarz powiedzial ze jesli przy tej 20 tabletce bylby to okres to powinnam przerwe zrobic krotsza o 2 dni. Juz nic nei rozumiem z tego. Plamilam od tej 20 tabletki tak do 3 dnia przerwy bo w 3 dnien przerwy dostalam taki prawdziwy okres .

Gość mammmmama
Nie ważne czy plamisz czy nie, tabletkę weź zgodnie ze schematem (czyli 21 tabletek, 7 dni przerwy). Jeśli wypadało to w poniedziałek to weź w poniedziałek.

Gość lalalalalalalalalalalala
Jeśli ostatnią tabletkę wzięłaś w sobotę, pierwszą z nowego opakowania powinnaś wziąć w niedzielę. Jeśli ostatnią wzięłaś np w środę, pierwszą z nowego opakowania weź w czwartek itd itd. Nie patrz w ogóle na okres. Może zacząć się pod koniec opakowania, a może też wystąpić np w ostatnim dniu przerwy.

Gość Liwiola
no dobrze a jesli skonczy sie w 5 dniu przerwy??

Gość lalalalalalalalalalalala
To czekasz jeszcze dwa dni i łykasz pierwszą tabletkę z nowego opakowania. Zrozum - nie patrz w ogóle na okres. Masz wybrać 21 tabletek, zrobić 7 dni przerwy i zacząć nowe opakowanie.

Gość Liwiola
dziewczyny ja juz niewiem wlasnie dostalam drugi raz okres!!!!! w czasie przerwy 7 dniowej. od poniedzialku mam przerwe okres dostalam we wtorek trwal do piatku. no i teraz w niedziele dostala znow :( Martwie sie

Gość Liwiola
pomoze mi ktos??:(

Gość nununu
jak zaczynalam brac tabsy tez mialam rozstrojony okres,,po trzech opakowaniach nic sienie zmienilo,musialam zmienic na slabsze i od tamtej pory jest jak powinno byc:)