Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pacccynka

kto sie spotkal z onanizmem dzieciecym

Polecane posty

Gość pacccynka

prosze o rady gdyz mam ten problem z synem 8letni,m

to nic anomalnego - dziecko odkrywa swoja sexualnosc, sprawia mu to przyjemnosc ale do konca nie wie co to (sex i ze sie to robi we 2 osoby) - w necie poszukaj "super niani" lub porad Doroty Zawadzkiej - byl 1 odcinek temu poswiecony i ona czesto sie wypowaiadala jak z dzieckiem o tym rozmawiac

Gość przeciez przez to chyba
przechodzi kazde dziecko ...

Gość granatowe
dzieci wiedza

Gość pacccynka
wielkie dzieki

Gość poczytaj stadiach rozwoju
to jest "normalne"

Gość pacccynka
z tego co sie oczytalam to tak normalne ale jesli taki 8 latek zczaił że to fajne bo po to to przeciez robi to juz nie nie zechce przestac bo za duzy jest przeciez aby zapomnial o tym a co bedzie potem jak dorosnie juz sama nie wiem wiem ze barzdo sie tym martwie nie umiem o niczym innym myslec bylam u pani psycholog a ona o jej nie wiem co mam doradzic wiec zalamka

ja mysle ze jak dorosnie to sam to zrozumie wszystko bo przeciez bedzie juz kumał co to masturbacja a co to sex i wiele innych rzeczy. Kazdy dzieciak musi przez to przejsc, przez to odkrywa własne ciało. ja mysle ze nie ma sie czym martwic. tylu młodych chłopakow musiało przez to przejsc i jakos sa normalni wiec ja bym to zostawiła.

Gość poczytaj stadiach rozwoju
może to marne pocieszeie - ale predzej czy poźniej by to "odkrył"

Gość phhhhhhhhhhi
Zalezy jaki dyskomfort czujkesz do tego typu rozmow to albo popros meza o rozmowe z synem (mezczyzni sie w tych sprawach rozumieja najlepiej) albo sama z nim pogadaj :) to nie jest nic nienormalnego, onanizm wystepuje juz nawet w fazie niemowlecej :) wiec glowa do gory, mozecie ewentualie porozamawiac o tym jak organizm sie zmienia i troche napomknac o seksie :)