Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sandra88

czy sa kobietki ktore rodzily w Angli?

Polecane posty

Gość nununu
sa:Ddruga corke rodzilam w angli:)

Gość nununu
"Anglii"

a staralas sie moze o benefity?bo ogolnie jestem w 7 miesiacu ciazy w 3 miesiacu juz zalatwialam sobie ksiegowa zeby mi pomogla z benefitami wszystko bylo ok papiery jej dostarczylam te ktore nie moglam to powiedzialam jej jaka jest sytuacja teraz na swieta pojechalismy do POlski i ona w tym czasie akurat pisala w ktorym jestem dokladnie tyg ciazy wiec jej odpisalam i powiedzialam tez ze jestem w Polsce na swieta i bede po nowym roku jak wrocialm odezwalam sie do niej co dalej z ta sprawa a ona do mnie ze myslaal ze ja sie rozmyslilam teraz dzwonilam do niej nie odbiera niewiem co teraz zrobic:(a skad dokladnie jestes w Angli?

Witam..nie martw sie przyjedziesz zadzwonisz i podowiadujesz sie podam Ci linka z benefitami jestem sporo informacji na temat zasilkow ciazowych jak i po porodzie nie ktore benefity zalatwia sie po narodzinach dziacka..ale wszystko masz tam ladne opisanei wyjasnione.pozdrawiam:) http://www.benefity.org.uk/

Gość nununu
ja mam przyznany tylko child benefit,ctc i wtc mi sie nie nalezy,SSMG rowniez ni otrzymalam po urodzeniu malej,bo aby to otrzymac musisz miec przyznane tax credit.aby starac sie o jakiekolwiek dodatki musisz miec ty lub twoj maz wyrobiony home office,bez tego ani rusz.

mamy wyrobiony homofis wszystkim miala zajac sie ksiegowa a teraz nawet nie potrafi dac znac czy daklej bedzie cos robic w tym kierunku czy nie,zachlonnosc na kase a popapac sie w papierach nawet nie moze ehh poprostu brak slow..

Gość nununu
znajdz w swoim miejscu zamieszkania Citizen Advice Bureau,tam udzielaja pomocy w staraniu sie o wszelakie benifity,pomoc ta jest charytatywna wiec nic nie zaplacisz,jesli masz problemy z jezykiem mozesz poprosic o tlumacza,jesli masz jakies szanse na tax credit to radze sie o nie starac jak najszybciej,poniewaz bez tego nie otrzymasz angielskiego becikowego,a 500 funtow piechota nie chodzi,mozesz sie o nie starac do trzech miesiecy od porodu.

Ja wszystko zalatwialam sobie sama dzwonilam po aplikacje i ja przysylali na podany adres jezeli czegos nie rozumialam to z pomoca kolezanki wypelnialysmy papierki:)my mamy przyznany CHB i CHTC na chwile obecna jestem na maciezynskim.. wlasnie weszlam na ta strone co ci podalam musisz dosc dlugo zjechac myszka w dol ekranu ..cos pozmieniali:( zalatwilas sobie juz Health in Pregnancy Grant??jest to jednorazowo wyplacane 190f przyznawane kazedej kobiecie w ciazy powyzej 25tyg. jak masz jakies pytania to pisz smialo. pozdrawiam

aaa jeszcze jedno tam na tej stronce o benefitach jest forum mozesz zadac kazde pytanie a odpowiadaja osoby ktore naprawde znaja sie na rzeczy