Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobietka123456

Wszystkie babcie chodzcie tu !!!!!

Polecane posty

Gość Kobietka123456

Witam ! Są tu jakieś babcie których pociechy wpadły? jak zareagowałyście na to? czy pomagałyście swoim dzieciom, czy też odwróciłyście się od nich ?

Gość odwrocilam sie
na piecie :D

Gość Kobietka123456
ja sie powaznie pytam :)) więc są tu jakieś babcie?

Gość jestem kobietą po 40
i na szczęście moje pociechy jak na razie myślą o studiach a nie o dzieciach i mam nadzieję że na razie tak zostanie ale pewnie jakby się stało to na początku by był szok ...pewnie i złość że bez zawodu pracy a tutaj dziecko i wiadomo że obowiązek finansowego wsparcia spadłby na mnie i męża ale jak znam siebie pewnie szybko bym pokochała tą małą istotkę i wspierałabym na tyle na ile bym mogła

Gość ziutella
witam- babcią zostalam w wieku 41lat.Mialam wrażenie że świat się wali.Glównie mi bylo szkoda mojej córki.Skończyla sie beztroska a zaczną się obowiązki.Ryczalam po kątach a przy niej uśmiechalam .Pogodzenie przyszlo okolo 7 miesiąca ciązy.Urodzil się fajny maly facet.Jest nim do dziś a ma już 11lat.Dzieci dorosle nie pytają czy już można, czasami tak wychodzi.W tej chwili mam 2 wnuków i wnusię.Cala trójka jest wspaniala.A WNUKI MAJĄ JESZCZE PRADZIADKÓW i to na chodzie.Pozdrawiam serdecznie........

Gość moja mama została babcia
kiedy miała 42 lata. Mam starszego od siebie męża, który pracował już i stać go było na utrzymanie rodziny więc nie dołożyła nam nawet złotówki. Nigdy nie dała mi odczuć że zrobiłam coś nie tak. Cały czas mówiła ze jestem już dorosła i to moje decyzje i ja za nie będę odpowiadać. Nasze dziecko nie było wpadką tylko świadomą decyzją. Staraliśmy się o nie przez dłuższy czas i mama o tym wiedziała. Wspierała mnie kiedy co miesiąc było mi smutno, ze znów się nie udało. Jeden jedyny raz kiedy usłyszałam od niej że robię źle to było wtedy kiedy zrezygnowałam ze studiów, ale już rok po urodzeniu dziecka podjęłam naukę ponownie. Też uważam, ze to fajna sytuacja bo moje (już teraz dzieci) mają kontakt nie tylko z dziadkami ale i pradziadkami. Ja moich pradziadków nie pamiętam. Moja mama jest super babcią za to cały czas powtarza ze podziwia wszystkie kobiety rodzące po 40 bo ona nie odnalazłaby się już teraz w roli mamy. Wydaje mi się ze odkąd zostałam mamą to moje relacje z moją mamą bardzo się poprawiły.

Gość Kobietka123456
Moja córka ma 17 lat i prawdopodobnie jest w ciąży, a ja nie wiem jak mam się zachować. mam 39lat.