Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onajakaś

Opalenizna na studnówce

Polecane posty

Gość onajakaś

Niedługo mam studniówkę. Zastanawiam się czy mogę iść na nią nieopalona, tzn. brak wysmarowania samoopalaczem czy innym preparatem brązującym. Na solarium nie chodzę, ponieważ uważam, że to szkodzi. Czy wśród dziewczyn zapewne opalonych będę wyglądała "dziko" będąc nieopalona?

Gość zalezy jaką masz cerę
jak masz ładny, równy koloryt skóry, możesz być bladziutka aczkolwiek brzydka skóra, z problemami wygląda lepiej lekko opalona. LEKKO, nie mówie o pomarańczu czy czekoladowym brązie.

Gość ciekaweeee
opalona skóra zdrowiej wyglada. pewnie ze mozesz isc nikt cie przeciez do opalania nie zmusi

Gość tragedia w pięciu aktach
sztuczna opalenizna zimą wygląda tandetnie i niezdrowo - kobieta tym samym wygląda na starszą jeśli masz lekkie problemy skórne, to sprawę załatwi ładny makijaż jeśli borykasz się z ciężkim trądzikiem, przebarwieniami czy bliznami, to nawet opalenizna nie pomoże naturalna, nawet jasna karnacja zawsze wygląda elegancko nawet na czerwonych dywanach przestała być tak szalenie lansowana sztuczna opalenizna

Gość onajakaś
Nie mam problemów bez skórą, żadnych przebarwień, pryszczy, skóra jest jednolitego koloru :)

Gość bleblebleee
jeżeli chcesz być opalona a nie chodzisz na solarium to polecam opalanie natryskowe. polega to na tym że kosmetyczka spryskuje cie takim pistoletem i pierwszego dnia opalenizna jest sztuczna strasznie, ale nastepnego dnia, jak się umyjesz wygląda dosc ladnie i naturalnie. trzyma to ok. 7 dni. możesz wybrać sobie odcień pigmentu, i jeżeli powiesz kosmetyczce, że nie chcesz mocnej opalenizny to położy tylko jedną czy 2 warstwy. jeżeli opalenizna wyda się za mocna to możesz umyć się peelingiem i trochę ją zetrzeć. sama probowałam na wesele a karnację mam bardzo jasną i wydaje mi się że wygladałam naturalnie wiec polecam. koszt zalezy od tego czy psikasz całe ciało czy tylko jakąś częsc. ja za 'od pasa w góre' płaciłam coś ok 70 zł. życzę udanej zabawy na studniówce :)

Gość ciekaweeee
mozesz tez wykapac sie w roztworze nadmanganianu potasu pod warunkiem ze bedziesz na ciemno ubrana bo farbuje

Gość _solaris_
Mozna sie w bejcy wykapac, nie farbuje :classic_cool:

Gość onajakaś
Nie chcę korzystać z usług kosmetyczki. Używać samoopalaczy itd. Chciałabym uzyskać opinię czy będę lub nie będę wyglądać śmiesznie nieopalona wśród opalonych dziewczyn.

Gość _solaris_
A kto powiedzial ze wszystkie beda opalone :o

Gość onajakaś
A kto powiedział, że nie?