Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia Kubusia

Co na kolację dla 14 miesięcznego dziecka?

Polecane posty

Gość mamusia Kubusia

Już nie mam pomysłów, naprawdę. Nie chcę żeby jadł wyłącznie mleko z kleikiem na dobranoc. Kanapki odpadają - jeszcze nie umie gryźć chleba. Jajecznica też bo ma uczulenie. Dałam dzisiaj mu ugotowany ryż ze startym bananem i jabłkiem i zjadł ale zastanawiam się czy to było właściwe posunięcie. A wy jakie macie pomysły?

Gość powaliło ciee
owoce na kolacje???

Gość mamusia Kubusia
A co w tym złego że raz dostał owoce? W przepisach dla dzieci jest mnóstwo np. kaszek owocowych z dodatkiem rozgniecionych owoców.

Gość mammam kalinkiii
Twoje dziecko ma 14 miesiecy i nie gryzie chleba.Moja corka ma 10 miesiecy i dzis jadla kanapki z szynka.I normalnie chleb gryzie.

Gość powaliło ciee
to w takim razie sama tez jedz na kolacje ryz z jablkiem zobaczymy czy sie nasycisz na cala noc do rana :)

Gość tej a co to za badziewie
cycka mu daj!!!! ja pierdziele, 14 miesięcy dzieciak i nie je chleba?!?

Gość dfgfdgfg
moj zwykle jadal flache na kolacje:) po prostu sie darl i juz, a teraz ma 20 mcy i je zwykle kanapeczki, lekkostrawne rzeczy, czasem jakis tost , itp

Gość dfgfdgfg
no wlasnie jak to nie gryzie chleba/?? ja mojemu jak nie gryzl to drobilam po kawalku i siup do buzi

Gość powaliło ciee
no własnie i to tez dziwne-jak nie gryzie chleba?nie ma zębów?? moj ma 7 miesięcy i ladnie gryzie chlebek :)

Gość mamusia Kubusia
Moje dziecko ma dopiero 2 zęby także wybacz ale nie potrafi jeszcze pogryźć chleba. Pediatra też kazała się wstrzymać z takimi rzeczami. Nie każde dziecko rozwija się tym samym tempem i widzę, że niektórzy nie potrafią tego zrozumieć i stosują swoje sztywne ramy.

Gość mama37
ja swojej 15-sto miesięcznej córeczce dałam dzisiaj na kolację kanapkę ze świeżutkiego chleba, z masłem i pasztetem drobiowym własnej roboty, uwielbia to, też jeszcze bardzo nie umie gryźć, ale pokroiłam na małe kawałki, do tego dawałam popić i zjadła całą kanapkę. Oprócz kaszy, która też niestety do tej pory bywała najczęściej dostaje też czasami budyń lub kisiel.

Gość dfgfdgfg
a no chyba ze tak jasne, moj mial zeby po roczku tez, ej nie obrazaj sie, ale drob mu ty i podawaj male kesy a uwierz mi dziaselkami da rade pomymlac:)

Gość fdfvv dupa
zupe mleczna na mleku modyfikowanym. paróweczki, owsiake z bananem. jabłuszko z makaronkiem i cynamonkiem i td.

Gość mamusia Kubusia
Nie obrażam się. Mały je już od jakiegoś czasu chrupki kukurydziane, biszkopty lupetitki, banana gryzie tymi dwoma siekaczami ale chlebem się dławi i wymiotuje. Posiekane mięso w zupie też zje. Z każdym dniem jest trochę lepiej ale dalsze zęby jeszcze się nie wyrżnęły niestety

Gość mój ma 65 miesiaca
i podobnie, z tym że chrupek nie chce, biszkoptem sie dławi i pluje o kanapce nawet nie myślę, jak można dac 7mio miesieczniakowi chleb??? przecież gluten podaje sie po 10 tym miesiacu. oże jeszcze z szynką pomidorem??????????????????

Gość mój ma 65 miesiaca
ma 6,5 miesiąca

Gość gość
ale czemu oceniacie! Ona jest mamą i skoro dziecko nie je chleba to nie je! Każda mama wie co dla własnego dziecka jest najlepsze ... a pytanie było zupełnie inne! Co podawać na kolacje a nie wasze opinie o tym że nie je chleba

Gość gość
Nie zde dziecko je chleb !! Moj ma 14 miesiecy i tez go nie chce !! Kazde dziecko ma swoje upodobania co do jedzenia !! A to czynnie umie grys to nie znaczy ze matka go nie nauczyla tylko kazde dziecko ma inaczej jedmo szybciej gryzie drugie nie !!

Gość gość
A co w tym złego że raz dostał owoce? W przepisach dla dzieci jest mnóstwo np. kaszek owocowych z dodatkiem rozgniecionych owoców. x Ale nie na noc.

Gość gość
Na łeb upadłas, żeby odgrzewać tematy z marca? Święta ci nie wyszły?