Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kadiaa

2tygodniowy pobyt w anglii ile potrzeba pieniedzy ?

Polecane posty

jw ile potrzeba nie liczac lotu bo to jestem w stanie obliczyc, chociaz nie jestem pewna czy na stronie ryanair sa CALKOWICIE podane koszty, niby pisze ze tak i wyjdzie mnie 143 zl za lot w 2 strony co z jedzeniem czy jest drogo ? zakladam ze nie bede duzo jesc akurat dieta sie przyda hehe ale przewiduje zakupy odziezowe jednak nie nie wiadomo ile (wiem tego mi nie powiecie ile bedzie kosztowac bo to ode mnei tylko zalezy) ale mozecie podac mniej wiecej orientacyjnie ile taki wyjazd kosztuje albo ile wy zabuliliscie??

Ja obecnie mieszkam w Anglii i postaram sie przyblizyc ci jak to wszystko mniej więcej wygląda choc podalas zbyt malo informacji. Ryanair to najtańsze linie lotnicze ale napewno nie az tak tanie jak ty piszesz.... 143 zl to pewnie cena bez podatku i bez bagażu! Z podatkiem cena wzrasta kilka krotnie... ja lecac do PL i spowrotem place za bilet ok 150 funtow tj ok. 700 zl! i to jest normalna cena!!! mie szkania w UK sa bardzo drogie: od 80 funtow za wynajem 1-osobowego pokoju, natomiast hotele od 20 funtow za noc! Juz nie mowiac o wyzywieniu gdzie przykladowo chleb kosztuje tutaj 1,5 funta tj ok 7 zl! tylko ze pracujac w uk jest na to stac kazdego a w PL bardzo ciezko! Ciuchy tez bardzo droga sprawa no chyba ze masz zamiar kupowac uzywane w British Hearts- tzw lumpeksach albo w PRIMARKACH...

Gość ryanair to jest podany
bez podatku, bez bagazu i bez OPLAT ZA UZYWANIE KARTY INNEJ NIZ VISA ELECTRON - koszt ok £12 w kazda strone za osobe :-) jedzenie Chleb ok £1 - £1,5 Ser zolty 10 plastrow - £1,60 Salata - £0,49 Maslo - £1,80 za 250 gr Wedlina - ja akurat kupuje w polskim slepie wiec nie wiem Herbata - ok £2 za pudelko Jogurty - £0,40-0,70 sztuka

Szampon Timotei - £1,50 za 400ml Zel pod prysznic - £0.70 - £2,50 zalezy jakiej firmy i od wielkosci Srednia kawa na miescie - ok £2,00 w zaleznosci od miasta Kanapka - £3.50 - £5,50 Cola butelka 300ml - £1,49 - £1,90 Woda 750ml - £1,70

dziekuje bardzo :) za nocleg akurat nie musze placic :) a jedzenie to sobie pewnie ogranicze ;D ja i tak malo jem to jest ok :) ale wiadomo to kawa w starbrucksie trzeba sie napic :) pewnie kupie cos tam w primarku nie maja takich zlych ciuchow wiadomo jakosciowo tandeta no ale :) nie zarabiam wiec nie chce rodzicow na koszty naciagac

Gość tłenti-fajf
2137 PLN

nie tylko primark jest do zobaczenia. polecam tez MK ONE, New Look, Dorothy Perkins i Nexta, tam mozna kupic czesto fajne i tanie rzeczy. jesli interesuja cie sportowe ciuchy to Lilly White w Londynie lub Sports World w wiekszosci miast

raczej nei ubieram sie w bluzy tylko rozne sweterki itp. takze napewno jeden dzien caly poswiece na zakupy i z penwnoscia cos wybiore :) czyli ogolnie bede musiala pewnie duzo wziac pieniedzy.. szkoda ze w tym roku mam mnostwo wydatkow bo robie tez prawo jazy i bedzie ciezko:/

Gość gośćpytająca
witam czy za pobyt goscia płaci się 50 funtów?