Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alola100

czy spowiadacie się z masturbacji?

Polecane posty

Gość no wlasnie mam...
łona i lewa i ewrybady newere madafaka

ja tam zyje według powiedzenia grzeczne dziewczynki ida do nieba, a nie grzeczne maja niebo na ziemi :D

Gość 3532523
na serio ktoś jeszcze wierzy w niebo? Przecież chyba wiadomo że to bajka...

Gość kama dama
półka właśnie o tej książce mówiłam wcześniej . polecam przeczytać , książkę można ściągnąć z neta . Jest dość popularna chociaż nie lubiana przez czarnych

Gość no wlasnie mam...
dobre... Znudziło ci sie oddychanie prostym nosem??? dobry txt...

Gość taka onaaaaaaaaaaaaa
no własnie!! super topik!! ja dlatego od 10 lat nie chodze do spowiedzi!! jak jest z wami!! Mówiliscie to kidys ksiedzowi????

Gość no wlasnie mam...
do 3532523 Ciekawe co powiesz jak bedziesz bliska śmierci??? Wtedy ci nie będzie tak wesoło... Bajka??? Czyżby???

Gość kama dama
mówiąc nie lubiana przez czarnych miałam na myśli księży

a ja znam troche inne powiedzenie: grzeczne dziewczynki ida do niebe a niegrzeczne- tam gdzie chcą:)

Gość dr. Evil
bądź dobry, empatyczny dla innych ludzi, nie krzywdź, nie oszukuj małym się baw do woli - takie moje zdanie

do 3532523 musi byc zycie po smierci.. A bóg na pewno istnieje ( moze nie taki jak człowiek- róznych religii opisuje) ale ISTNIEJE! SKĄD BY SIĘ WZIĄŁ p u n k t ?? ale temat jest inny :) spowiadacie się z tego czy nie ? :)

Gość mamy XXI wiek
Z tym życie po śmierci masz w sumie rację, jeśli kogoś zakopią i zostanie zjedzony przez robaki, to część tego człowieka żyje w tych robakach, pomógł im zbudować struktury ich organizmów :)

Gość no wlasnie mam...
dr.Evil hahaha chyba ze na manualnym to ostatnie

Gość no wlasnie mam...
mamy XXI wiek Śmieszny jesteś , jak chcesz to zyj sobie potem w robakach, ja wole zasmakowac zycia po smierci w Niebie

Gość mamy XXI wiek
Nie, ja w robakach nie będę żył, wybieram kremację, do tego czasu się już zmienią przepisy i każe się postawić gdzieś w pobliżu telewizora :)

do Mamy xxI WIEK A wierzysz w boga??? No pomysl.... skąd się to wszystko wzięło ??? skąd się wzięło NIC-- (wszechświat)???

Gość no wlasnie mam...
A wogule to ktos wogle odpowie na pytanie autorki tematu???

Gość dziewuchaaaaaaaaaaaaa
do 3532523- nie ma sensu zTobą rozmawiac na ten temat, gdyż nawet nie wiem co robisz na tym topiku, jeśli jesteś osobą nie wierzącą i uważasz że niebo to bajka to nie wchodź z osobami religijnymi w dyskusje. Jeśli Ty jesteś innego wyznania to ja się w nie nie wtrącam i nie zaprzeczam jego zasadą ponieważ ich nie znam

Gość 3532523
Moim zdaniem niebo jako miejsce wiecznej szczęśilości nie istnieje - bo człowiek jest tak skonstruowany, że nie wytrzymałby takiego stanu. Żeby docenić dobre rzeczy muszą zdarzać się złe. I ktoś pyta - co powiem przed śmiercią? Nie wiem... Ale jeśli ludzie przed śmiercią nagle nawracają się - to nie żadna wiara tylko strach. Wg mnie ludzie wierzą ze strachu - bo muszą wymysleć sobie odpowiedzi na pytania, na które tych odpowiedzi na razie nie znamy. Bóg co ciekawe zawsze przy nich się pojawia - skąd jest świat, kim jesteśmy, po co , co się dzieje po śmierci... To dokładnie to samo - jak kiedyś wiara w czary - tłumaczyła rzeczy nieznane. Dziś nauka je wyjaśniła np. ognie św. Elma, ale kiedyś.... Nawet burza - to był wg wierzeń - gniew Bogów.

Gość kama dama
Do autorki tematu! Nie spowiadaj się z masturbacji!! Nigdy i pod żadnym pozorem nie rób tego! :)

Gość 3532523
No pomysl.... skąd się to wszystko wzięło ??? skąd się wzięło NIC-- (wszechświat)??? No tak, skoro nie wiadomo, to odpowiedź musi być jedna - od Boga.

do osób nie wierzących- piszecie jakbyście wszystko najlepiej wiedzieli na temat wiary katolickiej a tak na prawde nic nie wiecie, zaprzeczacie głównym podstawą owej wiary. W tym topiku takie osoby nie powinny zabierać głosu.

Gość mamy XXI wiek
@taka onaaaaaaaaaaaaa właśnie po to powstała religia m.in. żeby ludziom nie chcącym szukać prawdy odpowiadać na trudne pytania w prosty sposób. Łatwiej jest uwierzyć, że bóg stworzył wszechświat niż szukać prawdy i dowiedzieć się jak to naprawdę się stało. Różne języki - to wieża Babel? To samo tłumaczenie :)

Gość kama dama
No tak, skoro nie wiadomo, to odpowiedź musi być jedna - od Boga. A Bóg skąd się wziął?

Gość mamy XXI wiek
@3532523 zgadzam się z Twoi przedostatnim postem.

Gość mamy XXI wiek
@kama dama, to chyba była ironia :)

do kama dama- Bóg jest nie smiertelny, zawsze istniał

Gość 3532523
dziewuucha - to jest też jedna z czołowych zasad kk - żadnych dyskusji, myślenia. Wszystko inne, każde inne spojrzenie to profanacja. Nie wolno myśleć, dyskutować... Prawda jest taka, że logika a doktryna kk to dwa przeciwne bieguny.

Gość kama dama
Jak chcecie to Wam dokładnie powiem kim jest Bóg i skąd się wziął. Chcecie?

3532523 - ok takie jest Twoje zdanie ale to nie oznacza że wszyscy muszą się z nim zgodzić. A jakiego Ty jesteś wyznania? czyżby zagubiona ateistka próbująca udowodnić brak sensu kk?