Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alola100

czy spowiadacie się z masturbacji?

Polecane posty

Gość dziewuchaaaaaaaaaaaaa
kama dama- a Ty jesteś katoliczka?

Gość dr. Evil
Bóg stwórca wszystkiego miałby być urażony czyjaś masturbacją? myślcie

Gość 3532523
A Bóg skąd się wziął? Wymyśliliśmy go sami. Chyba że jest to po prostu przyroda. W końcu jak to ktoś mądrze powiedział "Boga nikt nie widział ale jego zdegenerowane sługi - każdy".

Gość taka onaaaaaaaaaaaaa
"Moim zdaniem niebo jako miejsce wiecznej szczęśilości nie istnieje - bo człowiek jest tak skonstruowany, że nie wytrzymałby takiego stanu. Żeby docenić dobre rzeczy muszą zdarzać się złe." Zle masz myslenie, tak mi się wyaje.. życia po smierci NIKT NIE JST W STANIE SOBBIE WYOBRAZIC - wiadmo dlaczego (nikt nie zmartwychwstał) AAAAALLLLEEEE!!!! : jak mówi Biblia: "Żadne ucho nie slyszało, żadne oko nie widziało..." LUDZIE!!!!!! Wznieście się ponad to co jesy oczywiste dla was a pomyslcie sobie ze MOGLIBYSMY BYC ZUPEŁNIE INAZEJ SKONSTRUOWANI!! Np. normalne dlanas by było że jesteśm drzewami (bóg wymyslił drzwo- a wymyslcie coś czego DO ŻADNEJ RZECZY NIE MOŻECIE PRZYRÓWNA-COŚ ZUPEŁNIE ABSTRAKCYJNEGO!!! Nie wiem czy nie rozumiecie.... dodam ze nie jestem osobą praktykującą ale zawsze gdzies w podswiadomosci WIEM ze Bóg istnieje...

Gość mamy XXI wiek
Ja nie wierzę, ale nie jestem ateistą, nie ma czegoś takiego jak ateizm, brak wiary był przed wiarą, więc najpierw nie wierzono, a potem był teizm. To jest jawny błąd z określaniem kogoś nie wierzącego ateistą :)

Gość spowiadanie sie komus
kto jest taki sam jak wy albo gorszy, bo niemoralny, dowodzi tego, ze jestescie wciaz naiwni jak dzieci i pozwalacie soba sterowac i sie inwigilowac. Daliscie sobie wkrecic bajki o boskiej mocy ksiezy i to jest szokujace, jak dorosli ludzie wciaz w te bajki wierza i sie boja. Dorosnijcie ludzie i zacznijcie myslec, od tego macie mozgi...

Gość mamy XXI wiek
Biblię napisali ludzie i gdyby się w nią bardziej zagłębić, to trzeba stwierdzić, że mocne dragi mieli pod ręką :)

3532523 - piszesz od rzeczy, nie wiem co chcesz udowodnić ale to na prawde nie ma sensu;/ poczytaj najpierw biblie a potem sie wypowiadaj (tam jest wszystko dokładnie wyjaśnione). Bibila to księga katolicka i wierzymy w to co jest w niej napisane, więc jeśli chcesz sie kłócić i zaprzeczac zasadą wiary to radze Ci ją przeczytać;)

Gość ja wierze w Boga i uwazam
ze nie ma gorszego swietokradztwa niz to, ktorego dopuszczaja sie ksieza. Mysla o sobie, jakby byli bogami, nie maja zadnej pokory i pod boskim imieniem dopuszczaja sie najpodlejszych uczynkow. A Bog to wszystko widzi i pamieta...

Gość kama dama
Nie jestem już katoliczką i strasznie się dziwię tym którzy do tej pory poddają się temu chłamowi Pomyślcie ludzie troszkę !

Gość 3532523
Czytałam i to cała - ale to bardziej dla mnie źródło historyczne, no i nie wolno go interpretować dosłownie.... No i nie mam skłonnności do wiary we wszystko co przeczytam - mam otwarty umysł - a umysł to buntownik i podpowiada czasem że coś nie ma logicznego sensu.

Gość sami zboczeńcy
feeeee jeden masturbant opowiada drugiemu masturbantowi,jak to robi,to dopiero zboczenie jest,hahahaha!!! fakt,nie wiadomo kto jest wiekszym zboczeńcem,ten który się spowiada,czy ten który tych pierdołów słucha

kama dama- licz się ze słowami, obrażając wiare obrażasz też ludzi w nią wierzących

do 3532523 OK ale skąd się wziął P U N K T, nie mówię o wszecświecie który jest taki wielki... Ok- POWIESZ MI-ewolucja- ale SKĄD SIĘ WZIEŁA EWOLUCJA??? Nazwijmy to inaczej niż SŁOWO bóg- ZAISTANIAŁA OLBRZYMIA SIŁA, która STWORZYŁA WSZYSTKO! No przecież nie możecie temu zaprzeczy!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! :) :) I TU JEST SEDNO SPRAWY! Więc bzdurą jest mówienie, że nie ma boga- czyli , jakby to nazwac- ''SIŁY WYŻSZEJ''

Gość kama dama
Pamiętacie wyrok w sprawie Alicji Tysiąc?

taka onaaaaaaaaaaaaa - masz racje

Gość mamy XXI wiek
@dziewuchaaaaaaaaaaaaa a nie jest dla Ciebie jako dla człowieka obrazą to, że jesteś zwolennikiem, członkiem instytucji, która paliła na stosach, rabowała, wyżynała ludzi w pień w imię wiary, kolaborowała z nazistami i długo by jeszcze wymieniać? I teraz wcale nie jest lepiej, z tym, że cały świat poszedł do przodu, więc stosów już nie ma...

Gość 3532523
a jeśli chodzi o moją wiarę - w zasadzie to nie wiara ale rodzaj przeczucia - to podejrzewam, że człowiek po śmierci żyje dalej - po prostu rodzi się od nowa. I tak w kółko. Byłoby to znacznie bardziej sprawiedliwe i z sensem niż jedno życie... A najlepsze - że kk podobno wie o reinkarnacji. Większość katoli przyjmuje gładko to co ksiądz opowiada na kazaniu i do tego ogranicza się ich wiedza. A gdybyście mieli minimum wiedzy historycznej - to zwątpilibyście....

Gość mamy XXI wiek
To w co w końcu wierzycie, w boga, czy w prawa fizyki, ogromną temperaturę, wysokie ciśnienie i gęstość liczoną z taką ilością zer, że nie mieści się na ekranie kompa :)

Gość kama dama
dziewuchaaaa no właśnie i w tym temacie państwo polskie nazbyt uległo wpływom kościoła i dało katolikom nadmierne prawa

A PONADTO: MOGĄ BYC róóóżne religie-ALE każda religia ma JEDNEGO Boga! Nie myślcie o Bogu POD KĄTEM RELIGII!!!!!!!!! Nie ważne!- pomyslcie tak szczerze- SKĄD OD SAMIIUUUUUUUUTEEEEEEEEŃŃŃŃŃŃŃŃKIEEEEEEEEEGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO początku się wzieliśmy, skąd się wzięła EWOLUCJA , ''Która potem ewuluowała" ??? APELUJĘ!!!!! Nie patrzcie na Boga pod względem religii - TYLKO PATRZCIE SKĄD się wziął POOOOOCZĄĄĄTEK WSZYSTKIEGO??????????

Gość 3532523
Więc bzdurą jest mówienie, że nie ma boga- czyli , jakby to nazwac- ''SIŁY WYŻSZEJ'' Dlaczego od razu :wyższej" a może po prostu "początkowej"? Zresztą te odkrycia są coraz bardziej sensacyjne - a co jeśli się okaże - że wszechświat nie powstał z chwilą Wielkiego Wybuchu - tylko istniał przedtem - skurczył się i wybuchł na nowo? Jest tyle teorii. Może zawsze istniał wszechświat. ...

Gość nieee wiem
Sami Zboczency i do tego jescze sie podnieca jak tego słucha ten spowiednik

Gość nieee wiem
ciekawe co by Jania Wzor do nasladowania napisała:)

hahahah lepiej nie mow ksiedzu o masturbacji,bo Cie z konfesjonalu wyrzuci:D A powaznie to moja kolezanke wyrzucil:/bo sie wyspowiadala,ze sypia z chlopakiem.Narobil jej wstydu...ale ogololnie to sam powinien sie wstydzic.Ja sie wogole nie spowiadam.Wierze w Boga ale w dupie mam te smieszna instytucje zwana KOSCIOL:P

Gość seee youuuuu
przestalam odkad ksiadz podczas mojej spowiedzi walil konia

Gość mamy XXI wiek
Zresztą, w tej chwili nie mamy takiej wiedzy, żeby powiedzieć, jak powstał wszechświat, co nie oznacza, że należy na ślepo uwierzyć, że to stworzył jakiś tam bóg. W końcu do tego dojdziemy jak to się stało. Tak jak pisałem wcześniej, jaskiniowiec myślał, że to dzieło jakichś sił wyższych, jakichś tam bóstw, którymi już wtedy próbował sobie tłumaczyć świat.

do dziewuchaaaaaaaaaaaaaa SUPER że ktoś wie o czy mówię!!!! :)

Gość 3532523
No nie wszystkie religie mają jednego Boga - choćby hinduizm... Mitologia ewoluowała - na początku wierzono w przyrodę i czczono matkę - ziemię. Potem kiedy zaczęły się wojny rozpoczął się kult meżczyzn i męskich bóstw. I to pewnie z tych czasów jeszcze zapożyczono , że Bóg chrześcijan to on - nie ona...

Gość kama dama
Pora zamknąć temat Nie dajcie się ogłupić czarnym (księżom)