Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiki1022

NARKOZA

Polecane posty

Gość kiki1022

W poniedziałek mam zabieg wycinania trzeciego migdałka( pod narkozą!).W związku z tym chciałam Was zapytać, jakie to uczucie,jak się ją wstrzykuje?Od razu zamyka się oczy czy nagle robi się sennym i samemu się zasypia?Aha,po przebudzeniu z narkozy jak się czuje?Pytam Was o to bo nikt w mojej rodzinie ani ze znajomych nie miał robionego tego zabiegu. Pozdrawiam Wszystkich ;-)

Gość oj...nieładnie
Powiedz ,dlaczego robią pod pełna narkozą??????dziwne.powinnas mieć miejscowe znieczulenie.

Gość kiki1022
Tzn. w listopadzie miałam już mieć zabieg , ale w dniu operacji wypisano mnie bo miałam złą krzepliwość krwi.Jak byłam w szpitalu rozmawiałam z anestezjologiem i moja mama musiała potwierdzić że zgadza się na znieczulenie dożylne i na narkozę.O to chodzi?:)

na sali jeszcze dadzą ci taką tabletkę po której nic nie będziesz pamiętała a już na stole cię znieczulą

Gość oj...nieładnie
Co ma wspólnego krzepliwośc ze znieczuleniem miejscowym/ Nie rozumiem.

Gość taka jednaaaa444
Zasniesz nim policzysz do 10 ;) po prostu chce ci sie mocno spac

Gość aguuuuuuuuuuuuuuuusinka
jak wstrzykną Ci narkoze to nawet nie wiesz kiedy zasypaisz....mi się nie zrobiło sennie ,,,,po prostu nagle chyba zasnęłam,,,,

Gość taka jednaaaa444
przed kazda operacja daja tzw glupiego jasia ze idzie sie szczesliwym i zadowlonym na operacje :)

Człowiek jest zdezorientowany jak diabli jak się budzi. Usypia się w chwilę, ciężko się zorientować w ile. Mnie jak usypiali to byłem od tego tak zdezorientowany że ciężko było mi cokolwiek zarejestrować. Nie przyjemne doświadczenie, zupełnie jak by mi się film urwał

Gość kiki1022
Wtedy jeszcze nie wiedzieli że mam złą krzepliwość.W tym szpitalu dają ZNIECZULENIE OGÓLNE DOŻYLNE i narkozę.

Gość aguuuuuuuuuuuuuuuusinka
żebys tylko się nie obudzila :) ja niestety miałam ta przyjemność a że dodatkowo miałam znieczulenie ogólne to nie mogłam dac znać ,że jestem świadoma :) brrrrrr.....

Gość kiki1022
Uuu.Współczuję :).A czym w ogóle ten migdał wycinają?Koleżanka mi mówiła że nożyczkami ;/.

Gość niedawno mój synek miał
wycinany trzeci migdał, to rutynowy zabieg, nic sie nie martw:)

Gość oj...nieładnie
taki zabieg jest nieunikniony.Naprawdę dziwne po jaka cholerę ta narkoza.Moja córeczka miała znieczulenie tylko miejscowe.Trwało to chwilę.

mój synek wybudził się ok. 30 min po skończeniu zabiegu

ja miałam usuniety migdalek przy okazji prostowania przegrody, znieczulenie oczywiscie miejscowe plus głupi jas. samo usuniecie migdałka trwało ze dwie minuty, wiec nic sie nie boj. z tego co pamietam (a pamietam jak przez mgle) usuneli mi go takimi szczypcami,. czy czyms w tym rodzaju. ale siedzac na tym krzesle mialam to kompletnie gdzies xD

Gość kiki1022
Aha.Tylko że ja mam przerośnięty migdał tak bardzo,że ordynator powiedział że dawno nie widział takiego przypadku.A w szpitalu gdzie ja będę mieć wycinany jest tak, że normalnie leżysz sobie w łóżku i pielęgniarki cię zawożą na bloki operacyjne :).

ja raz miałem narkozę i obudziłem się kilka godzin po zabiegu. tak zdezorientowany że zaraz po obudzeniu pytałem kiedy ten zabieg bo się coś kiepsko czuję :P

Gość kiki1022
Hehe :).A to prawda że po wybudzeniu nogi są obolałe?

Gość Darrieus
Usypiasz nie wiesz kiedy, budzisz sie z samopoczuciem jakbys chlała przez 3 dni i za pare godzin przechodzi.

Gość Darrieus
Nic nie boli, chyba ze tam gdzie wycinali :P

Gość allalala
Z tą narkozą to tak . Zasypisz i od razu budzisz się . ja miałam takie wrażenie. Jakby czas wcale nie płynął. Potem niefajne uczucie.

A to prawda że po wybudzeniu nogi są obolałe? nie ale licz sie z tym,że możesz wymiotować