Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pesymistka cholerna

pytanie o poronienie

Polecane posty

Gość pesymistka cholerna

dziewczyny powiedzcie mi czy mozliwe jest poronienie bez zadnych oznak, bolow brzycha, krwawien....Jestem w 17 tygodniu i chyba zwariowalam, boje sie ze moje malenstwo nie zyje, biegam do lekarza na usg prawie co tydzien i wszystko jest ok, ale ja mam ciagle zle przeczucia, okropne sny.....nie czuje jeszcze ruchów, Bardzo was prosze odpowiedzcie na moje pytanie...

witaj na szczescie mnie to nie spotkalo i jestem szczesliwą mamą 5miesięcznego Szkraba.Ale niestety takie żeczy się zdarzają jedno co Ci mogę poradzić bo ja też się sama nakręcałam zupełnie nie potrzebnie to przestań czytać i wchodzić na różne strony o tematyce poronień..poprostu ciesz się tym stanem... powodzenia...

Gość ja poronilam w 2007
ja poronilam w 10 tyg, tez nie wiedzialam ze dziecko plod nie zyje nie bije serduszko, a ty juz masz najgorsze za soba, kazda kobieta ma takie mysli, martwi sie ze cos nie tak, na rachy za wczesnie, ja zaszlam po poronieniu w ciaze po 5 miesiacach, urodzilam szczesliwie mimo ze bylam na podtrzymaniu, ruchy zaczniesz czuc 20-21 tydzien ciazy, jak wszystko jest ok jak jestes u lekarza to sie ne zamartwiaj, najgorszy trymestr za toba, ja powiedzialam o 2 ciazy jak bylam w 14 tyg bo bylam pewna ze juz mnie nie spotka powtorka...a sny to normalka

Gość aabbccddeeff
słuchaj, wiem doskonale co czujesz... poroniłam pierwsza ciaze w styczniu 2009- ok. 7-8 tyg, nic mnie nie bolało, po prostu zaczełam krwawić. Potem zaszłam w drugą ciaze na poczatku maja i wtedy zaczeło sie... schiza niesamowita! co chwila latałam do wc sprawdzac czy krwawie... po kilku tyg "rąbnełam" sie w głowe i powiedziałam sobie że konice! co ma byc to bedzie! nie unikniesz pewnych zdarzen! jesli lekarz twierdzi ze jest ok, to jest ok. Pamietaj tez ze robienie usg co tydzien nie jest zbyt dobre. niby nie udowodnił nikt ze usg moze zaszkodzic maleństwu ale lepiej uwazac. Nerwy tez moga doprowadzic cie do poronienia! tak wiec dziewczyno głowa do gory i skup sie na fasolce! a nie na mysleniu o tym jak moze byc zle...

Gość pesymistka cholerna
dzieki wam bardzo

przy pierwszej ciąży ruchy odczuwa się później niż n następnych ciążach... jeśli wiesz że jest wszystko ok. to już nie zawracaj sobie głowy różnymi artykułami na ten temat. Ja jak byłam w ciąży miałam opryszczkę... i co przeczytałam że podczas ciąży jak się JĄ ma top źle bo dziecko może mie wodogłowie źle się rozwiną itd. że niby ten wirus opryszczki jest szkodliwy dla dzieciaczka .... też sfiksowałam.. ale wszystko skończyło sie bardzo dobrze przestałam czytac głupoty...

Gość saleminka8
nie panikuj,bo po czasie to będziesz czuła ruchy i wszystko będzie dobrze a bedziesz sobie wmawiać wszystk oco złe... ja rok temu poroniłam (poronienie zatrzymane) po zabiegu jeszcze przed 1 okresem po nim zaszłam w ciąże,schizowałam przez całą ciążę,a wszystko było dobrze. Ruchy niebawem zaczniesz czuć,nie martw się,poczekaj cierpliwie a zobaczysz że będziesz spokojniejsza i info na przyszłość:jeśli dziecko jednego dnia dużo się wierci a innego mniej to też jest ok,mój fikał czasami osro,brzuch mi skakał na wszystkie strony a czasami czułam kilka kopniaków na godzine i to jakieś rozciąganie się dzidzi i tyle ;) ja 1 ruche poczułam równo w 18tc

Gość saleminka8
Mysia82 ma rację,jak masz już coś czytać to poczytaj o rozwoju dzidzie,co w poszczególnych tygodniach u dziecka się rozwija itp...i nic więcej ;)

Gość metiopnga
Hej pesymistko. Już 17 tydzień, wiec przestań się zamartwiać! Nie stanie sie nic złego, a wczesne poronienie już ci nie grozi, bo jesteś w drugim trymestrze! Zacznij się cieszyć ciążą, bo szybko minie, a ty będziesz wspominać ją jako jeden wielki niepokój i stres. Ruchy zaczniesz już niebawem czuć. Nim się obejrzysz a dzieciątko będzie na świecie :)