Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sziszaaaa

zgubilam tel albo mi ukradli i o co chodzi

Polecane posty

w tym ze mozna zablokowac aparat a nie tylko nr. jakies IMEI czy cos. czy jak bd ta blokada to tel sie nie da urzywac?

Gość mrs.cohen
ja znalazłam tel, który miał blokadę tylko na danej karcie, więc wsadziłam swoją i git ;)

Gość dfvrgn hy
bedzie mozna uzywac tylko ewnetualnie jesli policja sprawdzi numer telefonu i bedzie zgloszona kradziez i beda zgadzac sie numery to telefon odzyskasz prawdopodobienstwo niskie, chociaz moj kumpel po 1,5 roku odzyskal telefon

Gość Darrieus
Zmieniasz oprogramowanie i nie ma blokady IMEI , wiec to prawda, ale tylko teoretycznie :D

Gość o koorwa
najczęściej jest tak, że po blokadzie imei nie można używać telefonu w sieci, którą ty używałaś. i gówno ci to da, sposoby na obejście tych blokad zapewne są :P a telefon znajdą jedynie w przypadku kontroli policji (jeśli imei zostanie wrzucony na czarną listę), ale oni naprawdę tak się palą do sprawdzania telefonów, że daj spokój :P

Gość Darrieus
"czyli wystarczy ze ktos wsadzi swoja sim?" Wystarczy wgrac inne oprogramowanie do fona, 20zł w pierwszym lepszym komisie ;)

Gość dfvrgn hy
tak qrva kod na sms jest na dany telefon :o boze jakie to speleczenstwo ejst glupie, ze az plakac sie chce :o

Gość ile ty masz lat
przeciez kody na sms-y sa przypisane do numeru , nie do aparatu

nawet jezeli go nie znajde to i tak lepiej zeby ten co go ukradl nie mogl z niego korzystac. a jak tylko z mojej sieci mozna wkladac karty to tez ktos bd mogl korzystac nawet jak jest imei. i czy moze wtedy sciagnac sim locka?

Gość Darrieus
Przy zmianie oprogramowania wszystko mozesz usunąc/zmienic, jakby telefon dopiero z fabryki wyszedl, wiec te wszelkie blokady to pic na wode dla blondynek.

Gość ile ty masz lat
pewnie, ze moze sciagnac

Gość Darrieus
Dla tego kupuje sie telefon do 100zł, allegro peka w szwach, a jak ktos chce sie lansowac to ma problem :P

Gość ile ty masz lat
to ktos ma radoche, ze taki "zdobyl' a Ty guzik, takie zycie