Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona mamuśka

Niejadek - problemy, ratunku!

Polecane posty

Witajcie. Mam niemały problem...otóż moja 4letnia córeczka nie chce niczego jeść. Mięso, owoce, warzywa, chlebek, jogurty...nic. Jedynie co od czasu do czasu przełknie to pierogi z twarogiem i naleśniki z twarogiem, ale przecież nie mogę jej tym cały czas karmić. Przez to ma kłopoty z brzuszkiem, bolesne zatwardzenia... Byłam u lekarza, ale ta powiedziała mi, że jedyne co może zrobić to jak już będzie bardzo źle to karmić w szpitalu sondą. Co mogę zrobić żeby powolutku zachęcic małą do jedzenia?

Gość Dr reh. Ferdynand Kiepski
Ja kurde mam wielkie serce i rozum gołębi, ale jeno niewiele rozumeim z tego, co tu jest kurde napisane, wpierw muszę sie napić Mocnego Fulla a dopiro potem mogę cuś komibnować, no kurde!

Gość ja tez oki
je tylko te pierogi i nalesniki. tylko??? nic więcej???

TYLKO - i w tym jest problem, niczego innego nie ruszy. Nie wiem już co mam robić.

Gość ja tez oki
kiedy smazysz nalesniki mozesz dodac do ciasta troche drobno startego jabłka. smaku nie zmienia a ciut witamin wpadnie

Gość ja tez oki
a ciastek , cukierków, czekoladek nic z tych rzeczy???

O dziwo nie. Sama jestem zaskoczona, że po słodycze nie sięga. Nawet na talerzyku ciasteczka położyłam i czekoladę, ale nawet nie spojrzała. Nie wiem czy mam się cieszyć, czy nie. Z tymi naleśnikami to świetny pomysł, dziękuję:)

Gość dielli
Miałam ten sam problem...i zaczęłam się bawić z curcią jedzeniem.Robiłam wymyślne kanapki np:robiłam obrazki z wędlin i sera z kethupu oczy i buzię :)Z foremek wykrawałam wzorki np. serduszka gwiazdki i córcia chętniej jadła, poza tym fajowo sie przy tym bawiła :)

Gość dielli
córcią* :)

Gość dielli
Wzorki wykrawałam np. z sera żółtego foremkami

Gość dielli
Jedzenie też podawałam na talerzykach dla lalek takich większych i jadłyśmy razem z lalkami

Gość ja tez oki
ja tam kombinuje. a innych placków nie próbowałaś?? moje dzieci uwielbiają ziemniaczane. skoro młoda ma 4 latka to może ci pomagać w gotowaniu. mój 3,5 letni synek spróbował w ten sposób wielu rzeczy, które wcześniej według niego były trujące. ostatnio nawet gdy piekliśmy ciastka zjadł kilka na surowo.