Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwiak12

czym kierujesz się przy wyborze przyjaciół

Polecane posty

Gość sylwiak12

mam do napisania pracę z religii i kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrać. Temat taki jak już napisałam. Bardzo proszę o pomoc( najlepiej tak coś ok. 10 zdań, co najmniej) jest mi to potrzebne na jutro. z góry dziękuje za odpowiedź ;)

Gość Dr reh. Ferdynand Kiepski
No więc kurde tak, po primo, przyjaciel musi mieć kurde mamonę jakąś, bo bez mamony flaszki nie postawi i kurde o suchym pysku ciężko wysiedzieć, po drugo, przyjaciel musi wiedzieć kurde kiedy ma lecieć do całodobowego, po trzecio, musi być oddany i kurde poświęcać się dla swoich przyjaciół

Gość powiem ci jak masz napisać
Jeśli to na katecheze to powinnaś napisac : Kieruję się przede wszystkim ich zainteresowaniami i sposobem bycia. Ważne jest wspólne hobby. Przyjaciel powinien potrafić pomóc w potrzebie i trudnej sytuacji. Moim najlepszym przyjacielem byłby Jezus. Jak jest na prawde: Przyjaciel w dzisiejszych czasach to coś całkiem obcego młodzieży. Przy ich doborze kierujemy się przede wszystkim wyglądem zewnętrznym. Ważne jak ktoś się ubiera i czy nie ma przypadkiem brudnych włosów. Jeśli jej wygląd wzbudzi w nas śmiech bądź ironie na pewno nie bedziemy chcieli się z nią bliżej poznać. Co innego jeśli jej ubiór np nam zaimponuje lub bedzie podobny do naszego. Na drugim miejscu patrzymy czy przyjaciel ma nam coś ciekawego do zaoferowania: cpa, pije, imprezuje, dostarczy nam ciekawych emocji. Nie bedziemy sie z nim nudzic. Imponuje nam. Tak na prawdę nie mamy przyjaciół. Sami jesteśmy swoimi przyjaciółmi a ci których nazywamy przyjaciółmi to tylko ludzie których znamy.

Gość sylwiak12
jak masz tak odpowiadac to lepiej wogóle tego nie rób. Zleży mi na tej odpowiedzi, ale na pewno nie takiej ;/

Gość kdkaskd
ja sie kieruję wyglądem- serio

Gość uidhojfheuire
A JA DŁUGOŚCIĄ PENISA

Gość powiem ci jak masz napisać
Ja tak na prawdę nie kieruję się wyglądem mimo że jest on ważny. Muszę kogoś bardziej poznac wtedy oceniam czy jest moim przyjacielem czy nie.

Gość sylwiak12
dzięki za odpowiedź. spróbuję coś z tego napisac, może nie dokładnie tak, ale bardzo mi to pomoże. jeśli ktoś będzie miała jeszcze jakiś pomysł, to na pewno się przyda :)