Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krisana

po stosunku....

Polecane posty

Gość ja zawsze ide od razu się umyc
podobno wiek nie jest tu bez znaczenia

no to jesteś jeswzcze młodziutka, powinno być ok. Zawsze tak jest ze jak sie czegos bardzo chce... no sama wiesz. Cierpiliwosci.

No podobno wiele kobiet to przechodzi....U mnie w pracy teraz baby boom - 4 babeczki są w ciąży aktualnie (na jakieś 20) dyrektorowi się na nervosol planujemy zrzucić.;)

Gość gryczka
Souillac, trochę sobie przeczysz. Z jednej strony piszesz, żeby się nie nastawiać, a z drugiej - że przed "wybranym" dniem on nie powinien uprawiać seksu... A to już jest kalkulowanie i uprawianie seksu tylko po to, żeby dziecko mieć. Ja uważam, że znacznie zdrowsze jest współżycie kiedy się ma ochotę, średnio co 2-3 dni, ale bez kalendarza w ręku, a nie planowanie tego faktu na 5 dni do przodu...

nie napalam sie (aczkolwiek bym JUZ chciala ) ale zapewne jak sie nie uda przez 2 cykle to moj entuzjazm opadnie :)

ja mieszkam w londynie i tu tez wysyp.....gdzie sie obejrze to juz zaplodnione hehehe

Ja wiem po sobie, że można naprawdę schizy dostać. Lepiej wyluzować i nie liczyć tych dni bez przerwy i z uporem maniaka...zdajmy się na naturę - w szczycie owulacyjnym i tak mamy zazwyczaj ochotę na sex.....

tez tak sadze, jesli jestescie zdrowi to kalendarz wam niepotrzebny, kochajcie się po prostu kiedy was najdzie ochota. Tylko pamietajcie o tym co trzeba sprawdzic przed planowana ciazą. Np. czy przechodzilyscie różyczkę? Jak nie to trzeba sie zaszczepic i na kilka miesięcy odpuścić

ja zapewne jak mi sie nie uda w tym cyklu to w nastepnych juz wyluzuje......zapal minie hehehe

Gość gryczka
O tak! Najważniejsza różyczka! Koniecznie też ogólne badanie ginekologiczne, warto zrobić cytologię. Morfologia i ogólny mocz. To wszystko podstawa. Warto też zrobić przeciwciała toksoplazmozy i cytomegalii.

nienia masz w 100% rację, ale jak ktoś chce mieć dziecko to nie da się zapomnieć o tym że właśnie mam dni płodne czy niepłodne albo owulację. Po prostu się nie da. Ja też się staram tylko mój mąż pracuje za granicą i siłą rzeczy myślę o tym jaki dni będę miała kiedy on akurat będzie w kraju, czy zdążymy czy nie.

Gość gryczka
Pampusia, z jednej strony w Twoim przypadku kalkulowanie jest zrozumiałe, ale też... stres na pewno nie służy poczęciu. Kochajcie się jak tylko macie okazje i na pewno w końcu traficie:-)

wczoraj bylam u lekarza ogolnego,powiedzialam ze sie przygotowywujemy itp ,powiedzialam ze mam kota i spytalam o toxo a on na to ze moze zrobia w szpitalu moze nie .jakies 2 inne badania mi zrobia bo to podstawa ale toxo to zalezy od nich.... :/ jesli nie jest to cos pilnego to moga pominac (ja mieszkam w uk)

mocz mi sprawdzila czy nie jestem cukrzykiem......i ot co wszystko na tym sie konczy przygotowywanie do ciazy w uk :/ acha i kwas foliowy biore

Gość gryczka
Krisana, co z różyczką? Chorowałaś?

co sie wątek zmienił na topiku ;) co do tematu ja tez nie zierpię jak mi wypływa, w nocy jak poczuję to od razu się budzę, ale nie idę do łazienki bo mi się po prostu nie chce. Śpię z chusteczką między nogami a jak wstaję rano to dopiero zaczynam się oczyszczać ;)

zmienil sie bo nam sie nikt nie dopisywal :) to sie rozwinelysmy w innym kierunku hehehe z chusteczka? nie przykleja ci sie?

Gość gryczka
Tak, jeśli nie chorowałaś, to szczepienie i wówczas trzeba bodajże minimum 3 miesiące odczekać.

czasem się przykleja i nie jest to miłe :( ale najczęściej ją gubię w nocy i jak wstaję to od razu się leje więc biorę drugą i pędem do łazienki

Gość gryczka
No to musisz bardzo uważać, żeby się nie zarazić.

krisana to do mnie pytanie? mam półtoraroczną Julkę i chcemy drugie. Julka nam się udała za trzecim razem a teraz własnie mija drugi cykl starań. Mąż wyjechał tydzień temu a ja czekam na rezultaty.

Gość gryczka
Niestety nie mam, od pół roku się staramy. Zaczynam się powoli badać, niedługo idę na test prolaktynowy, bo wygląda na to, że mogę nie mieć owulacji... :-( Jeśli nie chorowałaś, to powinnaś poczekać na okres, a po nim zaprzestać starań, zaszczepić się i zaczekać wskazany okres czasu.

Gość Czarodziejka79
nienia Widzę, że jesteśmy z podobnej sytuacji, ja też prroniłam w 8 tygodniu ciąży i do października staramy się z mężem ponownie zajść w ciążę. Nie jest to takie łatwe, za pierwszym razem zaszłam w ciążę w 2 miesiącu starań.. a teraz mijają juz 4 i nic.. smutno mi..