Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonahhkhkhkhkkhkhk

odejście wód płodowych - pilne

Polecane posty

Jestem w 40 tyg ciąży, nic sie nie dzieje, zero skórczy itd, przed chwilą sikałam i jak skończyłam poleciało mi coś jeszcze, na papierze tylko widziałam ze przeźroczyste, bez zapachu, czy to wody ? Czy poczekać aż jescze bedzie lecialo i dopiero jechac do szpitala czy to tak jednorazowo leci i koniec. Prosze o iplna odpowiedz

Gość lalalalaoajaahih
Poczekaj jeszcze!!!!

Gość julkaa11
zazwyczaj wody płodowe odchodzą w dużych ilościach, ale różnie bywa, poczekaj z godzinę i zobacz co się będzie działo, jeśli dalej będzie leciało to jedź do szpitala

Gość julkaa11
aa i jeszcze jedno, jak odchodzą wody płodowe to powinnaś poczuć zapach świeżych ryb :) troszkę to głupio brzmi ale tak jest

nic sie dalej nie dzieje, ale czy moga one tak jednorazowo poleciec i potem nic ? sama nie wiem bo nie chce siać paniki....

Gość już niedługo
a może zaczynają się sączyć .....

Mi tak waśnie zaczęły lecieć co kilkanaście minut po parę kropli a po jakichs dwóch godzinach już się ze mnie lało, ale wtedy byłam już w szpitalu. Spokojnie, nie przegapisz nic. Nawet jakby się sączyły kilka godzin to w końcu "ruszą" i nie da się ich pomylić z moczem. Poczekaj jeszcze trochę jak to sie będzie powtarzać to możesz wtedy się pakować. A o rybim zapachu to nie słyszałam, wręcz przeciwnie że wody nie mają żadnego zapachu i ja go nie czułam.

mi tez tak zaczely odchodzic wody, i do calkowitego odejscia wod minelo w moim przypadku parenascie godzin. no ale kazda kobieta jest inna niektore rodza po 18 godz niektore 2 wiec radzila bym ci abys zdazyla do szpitala przed calkowitym odejsciem wod bo na "sucho" podobno ciezej sie rodzi

Gość zaloz wkladke i poloz sie
na pol godziny, idz do lazienki, zobacz czy cos masz na wkladce, jesli cos bedzie to znaczy ze to wody

Gość zapach wod
plodowych raczej kojarzy mi sie z zapachem bagna. zreszta podbnie jak zapach smolki

Ja tez tak mialam nawet lyzeczki tych wod nie bylo.RADZILABYM zadzw przynajmniej do poloznej jesli wachasz sie jechac

Gość też przszła - już obecna mama
U mnie zaczęło się od kapania. Jak dojechałam do szpitala (2h jazdy) to po badaniu już chlustało. Wody - bezbarwne, bezwonne. Początkowo myślałam, że Dzieci mi na pęcherz naciskają i sobie "popuścilam" w związku z tym, ale jak załatwiłam co trzeba a tu nadalkapało to już czułam, że to wody. Choć nie wiedziałam wówczas jak TO ma wyglądać bo to była moja pierwsza ciąża. Ponadto: Twarda macica, żadnych skurczy.....

Gość saleminka8
bagna hehe ja zapach moich wód bym porównała do zapachu krwi podczas okresu...podobny jedynie a jak zaczęły odchodzić to myślałam,że się posikałam hehe bo poleciało trochę i na chwilę przestało całkowicie,ale po tej chwili zaczęły się sączyć,aż wypłynęły całkowicie