przecinka 0 Napisano Styczeń 12, 2010 Witam użytkowniczki i użytkowników. Na wstępie chciałam przeprosi za tak długi post, ale chciałabym dobrze opisać sytuację. Cztery miesiące temu wróciłam do pracy z urlopu macierzyńskiego. Pracuję w firmie zajmującej się systemami informatycznymi kas fiskalnych. W mojej firmie zorganizowano konkurs wśród pracowników na stanowisko kierownika działu, ponieważ obecny przechodzi na emeryturę. Konkurs składa się z trzech etapów : I – sprawdzanie wiedzy z zakresu zarządzania i wiedzy branżowej, II- assessment center, III – złożenie projektu planowanych zmian i działań po objęciu stanowiska. Udało mi się pozytywnie przejść dwa pierwsze etapy, prócz mnie udało się to jeszcze trzem osobom. Zostałam jednak dziś wezwana przez mojego bezpośredniego przełożonego. Poinformował mnie, że jest bardzo wdzięczny za zaangażowanie i mój wkład w pracę na rzecz firmy, jednak lepiej będzie jeśli zrezygnuję z uczestnictwa w ostatnim etapie konkursu. Powiedział, że nie warto abym marnowała dalej swój czas na przygotowania do konkursu, ponieważ i tak przegram, ze względu na to, że wróciłam niedawno z urlopu macierzyńskiego. Powiedział, że teraz priorytetem powinno być dla mnie dziecko, zresztą dzieci chorują a kierownik musi być w pełni dyspozycyjny i zaangażowany. Na koniec stwierdził, że chce mnie uchronić przed rozczarowaniem i niepotrzebnym marnowaniem czasu, który mogę poświęcić teraz mojej córce. Co powinnam zrobić? Termin składania projektów do trzeciego etapu kończy się za tydzień! Zrezygnować czy pomimo polecenia szefa złożyć projekt? Czy mógł on tak postąpić? Czy to, że jestem młodą mamą może rzutować na wykluczenie mnie przez przełożonych, jeszcze przed zakończeniem konkursu, mimo, że przeszłam poprzednie etapy z pozytywnymi wynikami? Jak powinnam zareagować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach